© Pexels.com

Nāk rudens apgleznot Latviju, kā tajā dziesmā, ko ir iemīļojuši visi un ko pat nakts stundā spētu nodungot. Septembris ir atnācis par ātru ne tikai man, bet domāju visiem vasaras cienītājiem. Tomēr ticu, ka arī rudenim piemīt šarms un īpašais spēks, ko vēlamies izdzīvot lēni un gaistoši, sagaidot zelta rudeni Siguldā un ne tikai. Šīs ir manas domas, rudenim atnākot.  

Pexels.com

Tieši tāpēc ir laiks ieelpot un iemīlēties rudenī, sākot ar pirmo šā gadalaika dienu. Jautāsiet: kāpēc? Pavisam vienkārši! Jau izsenis rudenī ir tik daudz ko tvert, baudīt un pat aizmirst par rudens dzestrumu. Tieši tāpēc, īpaši Dzīvesstila lasītājiem esmu sagatavojusi savu ceļvedi rudenim.

Atpakaļ pie mācībām

Pexels.com

Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pasniedzējiem, kā arī mazajiem bērnudārzā 1.septembris ir svētku diena. Mācības ir klāt! 1. septembris man vienmēr ir licies gluži kā zemais starts, jo viss sākas no nulles. Ceru, ka esiet kārtīgi atpūtušies, ka ir bijuši neskaitāmi piedzīvojumi šajā vasarā, un tagad esat gatavi gāzt zinību kalnus. Es atminos savus 1. septembrus. Ziniet, tie allaž bija svinīgi un, protams, vēlāk arī apņēmības pilni un lai arī likās, ka negribu uz skolu, jo vēlējos pagarināt brīvdienas, taču domas mainījās brīdī, kad satiku savus draugus, klases biedrus un skolasbiedrus. Tāpēc, ka skola un augstskola - ir vieta, kur notiek neiedomājamais. Vieta, kas gribot negribot, kļūst par otrajām mājām.

Pexels.com

Protams, arī vecāki šodien ir nopelnījuši kūkas gabaliņu un arī šampanieša glāzi, jo neviens cits nezina labāk, ko nozīmē - izturība. Lai pietiek spēka un enerģijas būt blakus saviem visdārgākajiem, atbalstot, palīdzot un uzmundrinot. Lai visiem ražīgs jaunais mācību gads!

Lūdzu, gladiolas vāzē

Pexels.com

Manuprāt, rudens ir visražīgākais gadalaiks Latvijā. Ja domājiet citādāk, tad aizbrauciet uz laukiem, kur jūs gaidīs kartupeļu un ābolu talkas, ķiploki, gurķi un viss cits, kas jāsagatavo ziemai, jo šie darbi paveicami arī septembrī.

Pexels.com

Nemaz nerunājot par krāšņajām ziedu buķetēm, ko sniedz tikai rudens. Gladiolas, asteres. Krāsu gamma un prieks neatkāpjas. Turklāt gladiolas vāzēs piestāv jebkuriem apartamentiem. Ikdienas prieku sniedz mazi sīkumi. Rudens ir bagāts. Pat ļoti bagāts. Tik daudz dod, ka nespējam pat novērtēt.

Galvenais, lai kājām silti

Pexels.com

Septembrī atklāsim arī silto džemperu un vecmāmiņu adīto vilnas zeķu sezonu. Rudens drēgnajos vakaros tā vien kārojas ietīties siltā segā un vērot lietus lāses logā. Un visi karstie dzērieni rudenim piestāv ar divkāršu spēku. Karstie dzērieni ir rudens luksusa nepieciešamība.

Pexels.com

Rudens ir arī tas īpašais gadalaiks, kas mēdz būt patīkams tajās reizēs, kad lutina saule un atvasara, tomēr tam piemīt arī lietus un drēgnums, bez kura šo gadalaiku nevar iedomāties. Tieši rudens ir laiks, kad ikviens var demonstrēt savu stila un gaumes izjūtu. Jau šoruden iesaku rudenī uzdrīkstēties būt dāmai ar platmali galvā. Šis aksesuārs ļaus justies izcili.

Pexels.com

Laiks kultūrai

Pexels.com

Ne velti pašmāju teātri sezonu sāk rudenī. Cilvēki ir izslāpuši pēc kultūras. Ir īstais laiks sazemēties koncertos un citos pasākumos, kas ir īstais balzams dvēselei. Īpaši mirklis pirms, kad gaismas izdziest un šķiet var dzirdēt ne tikai savus, bet arī blakussēdētāja sirdspukstus.

Pexels.com

Rudens ir īstais laiks grāmatām. Vakaros atvērt grāmatu, ko jau sen vēlējāties izlasīt, bet laika vasarā nebija. Atveriet lappuses, lasiet, smelieties iedvesmu, iztēlojieties un izdzīvojiet, sataustiet grāmatu, sasmaržojiet! Ļaujieties rudens garajiem vakariem, dāvājot sev kādu patīkamu nodarbi.

Pexels.com

Zelta rudens Siguldā

Pexels.com

Siguldā valda kas neaptverami unikāls. Šķietami apburts, jo ikreiz, kad viesojos Siguldā, laiks rit rāmāk, jo daba lūdz atvilkt elpu. Un es ļaujos.

Pexels.com

Iesaku pagarināt vasaru, dodoties apmeklēt muižas un pilis tepat Latvijā. Dodieties pastaigās, jo daba, kas plūst un mainās, dziedina un dod spēku. Lai izdodas atrast ikvienam savu enerģijas devu! Piedzīvojumiem patiesi nav labvēlīgāku laikapstākļu kā rudens. Atliek uzrunāt ceļabiedru, bet neaizmirstiet pārslēgt telefonu klusuma režīmā.

Pretī rudenim

Pexels.com

Tā būs mana šā gada rudens devīze. Tvert rudens lapas, smeldzīgos vakarus, rudens tikšanās priekus, piedzīvot jaunas iepazīšanās un izdzīvot rudens stāstus. Ieklausīties, kā skan lietus. Cik skaista melodija tajā mīt. Tie būs mani rudens uzdevumi šajā gadā. Es ceru, ka iemīlēsieties rudenī no jauna un atradīsiet arī savus stāstus, ko vērts uzrakstīt. Es savējo sāku rakstīt tagad, un jūs?

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv