Silvestrs Stallone. © @officialslystallone

Gleznošana ir diezgan populārs hobijs, arī zvaigžņu vidū. Tomēr dažas slavenības to ir pārvērtušas par savu otro profesiju, kas viņiem dod ne tikai papildu slavu, bet arī labus ienākumus.

Aktrisei Šaronai Stounai (65) bija nepieciešams ilgs laiks, lai nonāktu līdz savai pirmajai izstādei, daudz ilgāks, nekā lai iekarotu Holivudu. Taču par viņas pirmo vernisāžu, kas šā gada pavasarī notika galerijā Allouche Losandželosā, rakstīja pat nopietni mākslas izdevumi.

Izstādes nosaukums bija Shedding: burtiski tas tulkojams kā "izliešana", bet metaforiski nozīmē zaudējumu. Kā stāsta aktrise, pēdējā laikā viņa zaudējusi daudzus sev mīļus cilvēkus - vecmāmiņu, brāli, krustmāti, 11 mēnešus veco brāļadēlu, kurš nomira šūpulī... Tieši māksla viņai palīdzējusi tikt galā ar šiem zaudējumiem. "Es zīmēju, zīmēju un zīmēju. līdz atkal atradu sevi," atzina aktrise.

Bērnībā Stouna mācījās gleznot pie tantes, profesionālas mākslinieces. Vēlāk viņa studēja glezniecību Edinboro universitātē Pensilvānijā. Taču, kad sākās aktrises karjera, viņai nācās to pamest.

Pandēmijas laikā Šarona atgriezās pie sava hobija. Tagad viņas mājā ir ierīkota studija, un zvaigzne jebkurā brīdī var pievērsties savam mīļākajam darbam.

Lielākā daļa no viņas gleznām ir ainavas, kuru stils robežojas ar abstrakciju. Runā, ka viņas gleznas varot labi pārdot.

Silvestram Stallonem (76) ir garāka un bagātāka mākslas biogrāfija. Viņam ir bijušas daudzas izstādes prestižās galerijās un muzejos. Stallone sāka zīmēt jau bērnībā un jau tad viņš centās ar to pelnīt naudu. Nesen, atklājot savu izstādi muzejā Osthaus Hāgenā (Vācija), aktieris atzina, ka pusaudža gados viņš pircis lētus audeklus par 2 dolāriem un pēc tam tos pārdevis par 5 dolāriem, lai samaksātu par autobusa biļeti uz skolu un atpakaļ.

70.gados, kad Stallone sāka karjeru kino, gleznošanas nodarbības viņš nolika malā, bet ar otām un krāsām viņš nav šķīries nekad. Daudzas Stallones gleznas ir saistītas ar viņa lomām filmās - gleznošana viņam bija viens no veidiem, kā iejusties tēlā. Viņam ir daudz pašportretu, tostarp viņa slavenākā filmu varoņa - Rembo - tēls.

Stallone saka, ka gleznošana ir visātrākā un precīzākā zemapziņas komunikācija. Viņa gleznas rodas no iekšējas vajadzības, kad uzkrātās zināšanas, sajūtas un izjūtas prasa materializāciju. Tagad šie darbi gūst lielus panākumus, tos pērk par lielu naudu. Tomēr aktieris atzīst, ka viņam nav ērti tās pārdot un viņš labprātāk gleznas dāvina.

Džonijs Deps (59) papildus savām ikoniskajām lomām ir pazīstams arī kā rokmūziķis. Viņam ir sava grupa, ar kuru viņš diezgan bieži uzstājas dažādos klubos. Tomēr pēdējos gados pasaule ir uzzinājusi par vēl vienu aktiera kaislību - gleznošanu.

Depa kā profesionāla mākslinieka debija bija 780 izdruku kolekcija Friends And Heroes (Draugi un Varoņi). Darbos bija attēloti cilvēki, kas viņu iedvesmo - mūziķis Bobs Dilans, aktieris Al Pačino, aktrise Elizabete Teilore un The Rolling Stones ģitārists Kīts Ričardss. Šī sērija tikai dažu dienu laikā par 3,65 miljoniem ASV dolāru tika pārdota 2022. gadā, izmantojot britu tiešsaistes galeriju Castle Fine Art. Nauda nebija lieka: skandalozās tiesas ar bijušo sievu Amberu Hērdu laikā Deps zaudēja visas lomas kino un pasliktināja savu materiālo stāvokli.

Redzot šādu pieprasījumu pēc saviem darbiem, sešus mēnešus vēlāk Deps izsolīja nākamo gleznu sēriju. Tagad viņa tēli bija mūziķis Bobs Mārlijs, amerikāņu rakstnieks Hanters Tompsons un aktieri Hīts Ledžers un Rīvers Fīnikss - visas šīs slavenības bija aizgājušas mūžībā pārāk agri. Arī šoreiz izsole bija veiksmīga, un Deps piecās dienās nopelnīja vairāk nekā 5,4 miljonus dolāru.

Džonijs Deps savos darbos apvieno popārtu un ielu mākslu, viņa maniere atgādina Endija Vorhola stilu (kurš arī labprātāk attēloja slavenības). Eksperti Depa mākslinieciskās prasmes vērtē diezgan augstu. Taču, protams, tieši autora lielais vārds nodrošina šo darbu panākumus un augsto cenu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv