© Foto: Pexels.com

Mēdz teikt, ka labs bārddzinis ir gluži kā labākais draugs un psihologs vienlaikus, kas apveltīts ar ķirurga kustību precizitāti, jo visas darbības tiek veiktas ar asu un mazliet pat bīstamu bārdas nazi.

Tāpat ir dzirdēts, ka barber shop, esot īsts vīriešu klubs, kur ieeja ir tikai vīriešiem. Sievietēm kategoriski aizliegts.

Tā ir arī noslēpumainā vīriešu paradīze, jo tajā tiek pasniegti arī dzērieni. Glāze alus vai viskija, lai vīrietis pēc nogurdinošas darba dienas varētu mazliet atslābināties un aizmirst par pienākumu sarakstu, mājas soli, kā arī citām likstām. Taču ne tikai dzēriens šo vietu padara par paradīzi. Viss slēpjas attieksmē un servisā.

Foto: Pexels.com

Barber shop ir arī viens no 21. gadsimta rituāliem kāzās, ko šodien sāk piekopt arvien vairāk stiprā dzimuma pārstāvju. Līgavainis kopā ar vedējtēvu sāk kāzu rītu tieši šeit, lai ne tikai ļautos augstākās klases pakalpojumiem, bet arī iedzertu kādu glāzi, kas, iespējams, noņems kāzu dienas stresu vai vismaz to mazinās.

Pirmsākumi meklējami Eiropā

Latvijā barber shop impērija nāk no Eiropas un Amerikas. Tas ir salons vīriešiem, kur tiek pasniegti dzērieni, bārdas skūšanai izmanto asu skuvekli un frizūras atbilst mūsdienu modei.

Foto: Pexels.com

Vēl pagājušajā gadsimtā bārddziņu mode strauji izplenēja un pazuda, taču šodien viss nāk atgriežas. Gluži kā mode, ar kuru satikās mūsu vecāki un vecvecāki.

Rīgā barber shop ir jau zināms jēdziens, kā arī to pieejamais pakalpojumu klāsts ir vērienīgs, taču to nedrīkst sajaukt ar parastām frizētavām un skaistumkopšanas saloniem. Atsevišķa telpa parastā frizētavā, ko klasiski pazīstam, nebūs gluži tas pats.

Foto: Pexels.com

Barber shop ir vīriešu klubs, kur var atrast izcilu servisu, nopietnu attieksmi un rūpīgu pieeju, jo profesionālis vairākos slāņos rūpējas gan par vīriešu bārdu, gan par matiem, gan arī par stiprā dzimuma labsajūtu.

Kas ir barber shop?

Mazliet papētīju barber shop piedāvājuma klāstu Rīgā. Un, lai varētu saprast, kādas ir atšķirības, šeit salons, kas pievērsa manu uzmanību.

Foto: Pexels.com

“Šī ir vieta, kur vīrietim atpūsties, saņemt labu frizūru un pavadīt laiku ar draugiem. Barber shop sniedz pilnu individuālu barbera pakalpojumu klāstu vīriešiem un puišiem. Mūsu frizieri piedāvā elegantus matu griezumus uzņēmējiem, modernu izskatu jauniešiem vai skūtus dizainus tiem, kuri dod priekšroku galvai bez matiem.

Jūs varat izvēlēties no dažādiem profesionāliem friziera pakalpojumiem, piemēram, klasisku matu griezumu, apgriešanu, krāsošanu, bārdas un ūsu apgriešanu, mazgāšanu un žāvēšanu vai jebkuru citu jums vēlamu pakalpojumu. Mēs piedāvājam unikālus un neaizmirstamus pakalpojumus, kas ļauj jums izskatīties un justies vislabāk. Mūsu barberus izvēlas mūsu salona īpašnieks, un viņi ir visu stilu, tehniku un tendenču eksperti. Mēs lepojamies ar to, ka sniedzam labākos pieejamos griezumus un pakalpojumus Rīgā.”

Kāds tikko nodomāja - reklāmas triks, taču es aizdomājos par to, ka barber shop tur roku uz pulsa un vīriešus nešķiro.“Mūsu frizieri piedāvā elegantus matu griezumus uzņēmējiem, modernu izskatu jauniešiem vai skūtus dizainus tiem, kuri dod priekšroku galvai bez matiem.” Tieši tas mūsdienās ir rādītājs. Turklāt veiksmīgs.

Foto: Pexels.com

Un, lai arī barber shop kults Latvijā ir ienācis salīdzinoši nesen vien pirms 11 gadiem, atradu pirmo barber shop veidotāju Edgaru Rozenvaldu, kas savu vietu ir atradis uz palikšanu.

“2013. gadā reti kurš zināja, kas ir barber shop. Neviens nemācēja skūt, kosmētikas līdzekļu tirgū nebija pieejama profesionāla vīriešu kosmētika, un vīriešiem vajadzēja nīkt sieviešu salonfrizētavās. Es kļuvu par pirmo bārddzini valstī, un tagad jūs, esot šeit, varat redzēt, kas tā rezultātā ir izdevies,” savā mājaslapā raksta Edgars Rozenvalds.

Foto: Pexels.com

“Izveidojot “Wood Religion Barber Shop” zīmolu, es ļoti ticēju, ka mēs varēsim ieguldīt vīriešu kultūras attīstībā gan Latvijā, gan ārvalstīs. Liela atbildība ir būt pirmajam šajā jomā, bet tas ir arī ļoti aizraujoši. “Wood Religion Barber Shop” ir vīriešu klubs, pirmklasīga vīriešu frizētava un kopiena vienuviet, un nu jau to var dēvēt arī par kustību. Jau kopš atvēršanas “Wood Religion” vainagojas fenomenāliem panākumiem un saņem īstas vīriešu kultūras cienītāju un mīlētāju uzmanību gan Latvijā, gan ārpus tās.”

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv