© Publicitātes foto

Mēdz teikt, ka vīrieši savu īsto dabu atklāj mazliet nekaunīgā vienkāršībā. Tad nu nra.lv/ Dzīvesstils, dosies šajā ekspedīcijā, lai atklātu, kas slēpjas aiz Latvijas talantīgajiem, šarmantajiem un spēcīgajiem vīriešiem. Jautājumi, kas mazliet atgādina vecās, labās, bet jau aizmirstās dienasgrāmatas, kurās ikviens varēja būt viņš pats. Līdz pašām sirds dzīlēm!

Tas, ka Mārtiņš ir daudzpusīgs, nav tikai fakts, par to liecina viņa ikdiena. Toties interesējoties, kas šobrīd aktuāls, Mārtiņš min radioviļņus: “Šobrīd ikdienā paralēli darbam TV3 “900 sekundēs” un pasākumu vadīšanai, esmu radio pasaulē, par ko esmu patiesi priecīgs. Kopā ar sievu Kristīni Spuri, Rūtu un Kasparu Dvinskiem dalām nedēļas nogales, vadot un veidojot radio “Star FM” brīvdienu ēterus no 9.00 līdz 13.00. Nav noslēpums, ka mana pirmā īstā mediju pieredze pirms vairākiem gadiem sākās tieši radio un šis formāts man ir ārkārtīgi tuvs un pazīstams. Bija ļoti patīkami atkal pēc 5 gadiem būt ēterā pie DJ pults. Forši būt kopā ar stāriņa klausītājiem gan atpūtā, gan arī darbos, jo daudz mūs klausās cilvēki, kam tieši nedēļas nogalēs jāstrādā. Ļoti iepriecina savstarpējā komunikācija ar klausītājiem, kas izveidojusies gan caur Whatsapp, gan ar zvaniem ēterā.”

Publicitātes foto

Par ko sapņoji bērnībā?

Sapņoju par dažāda veida uzstāšanos. Īpaši mūzikā. Reizēm sapņoju, ka gribu būt dziedātājs. Agrā bērnībā mēdzu izklaidēt ģimeni ar nelieliem viesistabas solo koncertiem, dziedot dziesmas no izrādes “Meža gulbji”. Viena no spilgtākajām atmiņām - ar bērnības draudzeni sarīkojām improvizētu koncertu pagalmā uz slidkalniņa un dziedājām līdzi grupas “Mixeri” dziesmām. Bijām pat saaicinājuši kaimiņus un viņi atnāca skatīties.

Publicitātes foto

Iecienītākie gada svētki?

Pavisam noteikti Ziemassvētki. Ārkartīgi patīk siltā un omulīgā noskaņa, kas valda Ziemassvētku laikā. Patīk Ziemassvētku mūzika, “neglītie” Ziemassvētku džemperi, izrotāta eglīte. Ziemassvētkos arī vislabāk izdodas satikties ar ģimenēm, jo parasti svinam visi kopā. Un, ja vēl uzsnieg sniegs, tad brīžiem piezogas arī eiforija.

Skaistākie vārdi, ko esi kādam veltījis?

“Neuztraucies, es izdomāšu, kuru filmu vakarā skatīsimies!”. Bet, ja nopietni, tad prātā palikuši vārdi no bildinājuma: “Nav jāgaida perfektais moments. Tas ir jārada pašiem.”

Publicitātes foto

Tava miera osta?

Mājas.

Labākā rakstura īpašība?

Es teiktu, iejūtība. Cenšos dzīvot pēc principa - nedari citam to, ko negribētu pats sev.

Publicitātes foto

Gardākais deserts rudenī?

Šokolādes fondants rudenī, ziemā, vasarā, pavasarī. Vēl noteikti kūka “Kaprīze”, bet to pārstāja ražot pirms vairākiem gadiem. Atgrieziet, lūdzu, “Kaprīzi”!

Lielākais atbalsts, kad rokas nolaižas?

Mana sieva Kristīne. Milzu pateicība viņai par to!

Mīļākā filma?

Šis ir pagaidām visgrūtākais jautājums, jo man ārkārtīgi patīk kino un izvēlēties vienu filmu ir neticami grūti. Izbaudu gandrīz visas Tarantino un Nolana filmas. Bet, ja jāizvēlas viena, tad es teikšu 1999. gada “Matrix” pirmā filma.

Publicitātes foto

Tavs piektdienas rīts?

Kā kuru reizi. Ja diena, kad esmu “900 sekundēs”, tad piektdiena sākas agri. 5.20 ceļos un 6.00 esmu TV3. 6.25 sākas ēters un 6.30 ir mana pirmā kafija. Līdz 9.00 esmu studijā un 9.30 mājās. Ap plkst. 10 brokastis un, ja citu darbu tajā rītā nav, tad aizeju uz 1,5 stundas pagulēt pēc ētera.

Publicitātes foto

Ja ir piektdiena, kurā nav “900 sekundes”, tad paguļu līdz 9.00, jo iepriekšējā vakarā mēdzu vēlāk iet gulēt. Kafija, brokastis un iekšā savos darbos.

Tavas personības stiprā puse?

Esmu visai mērķtiecīgs. Agrāk to šādi nedefinēju un vienkārši darīju, bet šobrīd saprotu, ka šī mērķtiecība ir nākusi par labu. Apzinos, ja esmu kaut ko ieņēmis galvā, manī mīt “draivs”, kas ved uz priekšu un neļauj apstāties.

Publicitātes foto

Vieta, kur rodi mieru?

Kad ar māsu bijām bērni, vecāki iegādājās zemi un izveidoja nelielu vasarnīcu netālu no Cēsīm. Gadu gaitā vecāki tur ieguldījuši milzu laiku un enerģiju, lai izveidotu jauku vietu, kur pašiem un ģimenei vasarās atpūsties. Tur aizbraucot, vienmēr jūtos kā noslēgtā pasaulē, kur var atslēgties no visa, kas apkārt.

Sapņu galamērķis?

Īsts sapņu galamērķis ir kāda no planētām. Piemēram, Marss. Mēness arī nebūtu slikti, bet tā nav planēta. Taču drošs ceļojums kosmosā būtu fantastisks piedzīvojums. Šos galamērķus, visticamāk, neizdosies piepildīt savas dzīves laikā. Ja runāju par galamērķiem, kas ir sapņu, bet balstīti realitātē, tad tā noteikti ir Ņujorka. Šo sapni izdevās piepildīt pagājušajā gadā. Šis brauciens bija tik brīnišķīgs, ka brauksim šogad vēlreiz.

Vārds, kurš visprecīzāk raksturo tevi?

Smaidīgs!

Kas ir tas, kas acīm liek mirdzēt?

Mūzika. Bungas. Ierakstu studija. Koncerti. Šīs lietas šobrīd neizdodas realizēt tik bieži kā gribētos, taču tās man ir ļoti sirdij tuvas.

Publicitātes foto

No kā baidies?

Globālā mērogā no kara. Ikdienas dzīvē no čūskām.

Persona, ar kuru dotos pat uz vientuļu salu?

Ar sievu. Mēs lieliski strādātu komandā, lai uz šīs salas tiktu galā ar visdažādākajiem izaicinājumiem un, to darot, pavadītu lieliski laiku kopā.

Rakstura īpašība, ko cilvēkos vērtē visaugstāk?

Optimisms.

Publicitātes foto

Kam dod priekšroku - teātrim vai koncertam?

Ja izrāde vai koncerts ir jāskatās, nevis jāpiedalās pašam, tad es drīzāk teiktu, ka teātrim. Koncertos lielākoties ir jāstāv kājās un man kā 1,96 metrus garam cilvēkam ir ļoti praktisks iemesls, kādēļ ne vienmēr izdodas izbaudīt koncertus - pēc pirmās stundas mēdz sāpēt mugura.

Mīļākais mācību priekšmets skolas laikā?

Angļu valoda. Šis priekšmets man skolā padevās vislabāk. Iespējams, tāpēc arī patika visvairāk.

Cilvēks, kurš tevi iedvesmo jebkurā diennakts stundā?

Deivids Bovijs. Caur viņa mūziku es jūtu iedvesmu jebkurā diennakts laikā, kad klausos.

Publicitātes foto

Tavs ideālais randiņš?

Ideālais randiņš būtu noīrēt kino zāli un noskatīties kopīgi filmu pēc pašu izvēles uz lielā ekrāna un pēc tam doties uz mīļāko restorānu, kur var mierīgi parunāt par dzīvi, no sirds izsmieties un baudīt visgaršīgāko ēdienu.

Iecienītākais dzēriens dzestrā laikā?

Mans mīļākais dzēriens ir kafija. Tādēļ arī dzestrā laikā garšīga melna kafija būs iecienītākais dzēriens.

Kam dod priekšroku - saulrietam vai saullēktam?

Saulrietam. Man ļoti patīk vēli vakari un naktis.

Tradīcija, kuru esi iecienījis?

Ziemassvētki un Mārtiņi.

Publicitātes foto

Mīļākais gadalaiks?

Agrāk es teiktu, ka rudens. Bet šobrīd es vairāk sliecos uz vasaru. Jūtu, ka man saules gaisma tomēr palīdz labākam garastāvoklim un pašsajūtai.

Kādi ēdieni iet pie sirds?

Vispār ļoti dažādi. Vieglāk ir pateikt, kas negaršo - sēnes un ar sēnēm saistīti ēdieni. Pēdējā laikā gan esmu iecienījis dažādus Āzijas ēdienus - voks ar vistas gaļu, suši. Tāpat ļoti garšo kvalitatīvs burgers ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem. Un vēl, ja mani uzcienās ar gardām kartupeļu pankūkām ar krējumu, es būšu īpaši priecīgs.

Kur sevi redzi pēc 5 gadiem?

Ar piecgades plāniem ir tā interesanti. Ja atskatos piecus gadus atpakaļ, tad mans piecgades plāns manā prātā bija izveidojis aptuvenu formu, bet nebija skaidri nodefinēts saturs. Par to, kas izdevies pa šiem pieciem gadiem, esmu patiesi priecīgs un pateicīgs visiem apstākļiem. Lielu lomu kopā ar ieguldīto darbu spēlē arī apstākļu sakritība un veiksme. Tādēļ arī turpmākajai piecgadei es ļaušu iedot šo neparedzamības momentu. Tā kā mums noteikti būs jāparunā par šo vēlreiz pēc pieciem gadiem.

Publicitātes foto

Tava iecienītākā laika prognoze?

Silts, bet ne pārāk karsts laiks - apmēram +26 grādi. Ar skaidrām zilām debesīm, lai spoži spīd saule visas dienas garumā un vakarā ir skaists saulriets.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv