© Publicitātes foto

Dažas izplatītas kļūdas, ko lielākā daļa cilvēku pieļauj uzreiz pēc seksa, kas var izveidot atsvešinātību starp partneriem. Bet jūs taču vēlaties atcerēties savus mīlas priekus, izbaudīt visu jautrību, vai ne?

"Vīrieši pēc seksa iet gulēt, jo sievietes nepārvēršas par picu." Šāds virsraksts rotā kāda slavena Londonas kroga sienu. Tas nav akmens vīriešu dārziņā, bet bieži vien pēc tik lielas fiziskas izlādes cilvēka organisms jūt atslābumu. Un miegs piezogas negaidīts.

Publicitātes foto

Tomēr der atcerēties, ka seksuāla tuvība ar jums partneri ir padarījusi neaizsargātu. Ja jūs aizmigsiet vai pievērsīsieties F1 sacīkstēm viedtelefonā, jūs liksiet viņai justies nedrošai, pat neveiklai, izmantotai. Protams, arī sievietes attieksmei pret partneri ir jābūt dodošai. Tomēr no psiholoģiskā aspekta parasti sieviete ir tā, kura pēc seksa vēlas dzirdēt mīlestības vai maiguma apliecinājumu vārdos.

Jūsu labākais solis pēc seksa ir pievērst savam partnerim uzmanību, ko viņa vai viņš ir pelnījis.

Pat neapskaujoties pēc seksa, ir daudz un dažādi veidi, kā dalīties, satuvināties ar savu partneri. Tomēr ir arī daudzi veidi, kā liks justies slikti gan partnerim, gan pašam. Šos četrus negatīvos momentus min populārā psiholoģijas doktore Nikola Maknikolsa no Vašingtonas universitātes.

1) Bēgt prom uzreiz pēc seksa. Tas ir ļoti neiejūtīgi un liek partnerim justies izmantotam. Uzkavējaties vismaz 10-20 minūtes. Protams, ja sekss ir no rīta, tad bieži vien dienas pienākumi liek celties no gultas. Tāpēc šeit noder kaut vai neliela saruna.

Publicitātes foto

2) Ķerties pie telefona. Šo metodi izmanto arī citos gadījumos, kad grib izvairīties no intimitātes un emocionālā kontakta, it īpaši tas var būt nepatīkami pēc seksa.

Publicitātes foto

3) Partnerim uzreiz lūgt pakalpojumu. Tas var likt seksam šķist kā darījumam vai samaksai. Miskastes iznešana pagaidīs.

4) Aizmigt. Tas liks seksam izskatīties tikai pēc kārtējā dienas pienākuma.

Publicitātes foto

Lielisks risinājums ir kopīga duša. Pēc seksa tā būs patīkama pieredze, kurā dalīties, atslābt un atspirdzināties pirms gulētiešanas vai turpmākajām dienas gaitām. “Sekss var būt nekārtīgs, tāpēc, ja gribat nomazgāt visus šķidrumus un sviedrus, droši!” iesaka sertificēta seksa terapeite un sertificēta seksualitātes pasniedzēja Kristena Lilla no Viskonsinas universitātes klīnikas. “Jūs pat varētu to darīt kopā, lai pavadītu vēl vairāk intīmu brīžu.” Ja jums ir spēks, jūs varat turpināt seksu dušā.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv