© Publicitātes foto

Nesen kāds vīrietis Instagram atrakstīja jautājumu – kāpēc par seksualitāti pārsvarā runā tikai sievietes? Aizdomājos, tiešām – kāpēc? Kāpēc par sievietes baudu vispār runā vairāk nekā par vīrieša baudu? Viņš esot savā barā kaut kad ierunājies par prostatu un saņēmis pamatīgu nosodījumu.

1.daļa

Ak, jā, provinces pilsētā, kurā viņš dzīvo, kāda bārberšopa īpašniece saviem klientiem par prieku esot noorganizējusi BDSM šovu, kamēr klienti tiek frizēti. No atsauksmēm bija saprotams, ka daļa vīriešu, kuri visādi citādi normāli čaļi, nu vairs uz šo vietu neiešot, jo izjutuši TĀDU KAUNU!

Soctīklos nu jau 5 gadus dalos ar informāciju seksualitātes un attiecību ietvarā, manas sekotājas pārsvarā ir sievietes vecumā no 25-54 gadiem. 88,4% sekotāju ir dāmas, 11,6% - kungi. Ak, jā, sievietes arī nereti atraksta - paldies par vērtīgo informāciju, pārsūtīšu vīram!

Piedaloties meistarklasēs, semināros, lekcijās un nodarbībās par seksualitāti, esmu novērojusi, ka lielākoties tās apmeklē sievietes. Vīrieši te ir retums.

Publicitātes foto

Uz šādām nodarbībām pa retam ierodas vīrieši, kuri ir pārliecināti par savu seksuālo orientāciju, viņu pašvērtējums ir pietiekami augsts, viņu motivācija nav pierādīt kādam, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Viņu pārliecība par seksualitāti nav atkarīga no citu vērtējuma, viņi ir gatavi diskusijai, ja kāds viņus kompromitētu. Tie ir vīrieši, kuri izglītojas mūža garumā gan informatīvi, gan praktiski, nevis pieņem, ka pietiek ar asinīs virmojošo testosteronu un atbilstoša izmēra lepnumu starp kājām, lai “skaitītos” labs mīļākais.

Par seksualitātes tēmu pēdējos gados tiek izdotas arī vērtīgas grāmatas, starp citu, vismaz viena grāmata izdota tieši vīriešiem - Marks Rakelmans. “Mīlēties. Grāmata vīriešiem”. Pēc atsauksmēm secinu, ka pārsvarā to iegādājas un lasa sievietes vai uzdāvina saviem vīriešiem, kuri to izšķirsta, bet lasa tik un tā sievietes. Ja kaut katrs piektais latviešu vīrietis šo grāmatu izlasītu, pasaule kļūtu labvēlīgāka mums visiem. Informācija nemaina mūsu pieredzi, toties tā var būt stimuls apjaust - ar mani viss ir kārtībā un vienmēr ir praktiskas iespējas savas pieredzes un snieguma uzlabošanai.

Mūsu sabiedrībā vēl nav daudz tādu vīriešu, kuriem seksualitāte neasociējas ar kaunu. Patiesībā ir diezgan maz vīriešu, kuriem tas viss ir interesanti un kuri gatavi izmēģināt vairāk nekā ierasto penetratīvo seksu.

Kāpēc tā? Manā privātpraksē un dzīves pieredzē izrādījies, ka vīriešiem seksualitātes tēma ir pat lielāks tabu nekā sievietēm, kad sarunas PAR TO iet dziļumā.

Vīrietis šaubās par savu vīrišķību. Viņš īsti nezin, ko vēlās, ko DRĪKST vēlēties, lai netiktu pazemots vai nosodīts (māte, mīļotā, sabiedrība utt.). Vienkārši sakot - vīrietim nepiedien atzīt savu nezināšanu, vājumu, neizdošanos, slimību.

Vēl dzīvojam ar kolektīvo pārliecību, ka īsti veči neraud. Īsts vecis ir dominants. Viņš tāpēc īsteno savu seksualitāti diezgan primitīvā veidā, izmantojot sievieti kā trenažieri. Sievietes to pieļauj. Kad biju brīva sieviete un aktīvi tinderojos, veicu tādu kā tirgus izpēti. Iepazinos ar vīriešiem, uzmanīgi klausījos viņus sarunās un bija arī intīmāki sakari. Man bijis svarīgi sajust vīrieša laipnību, cieņu, centību, taktiskumu arī tad, ja tās būtu tikai vienas nakts attiecības vai vienas vasaras romāns. Un tikpat svarīgi bija, lai šis vīrietis zina, kā mijiedarboties ar sievieti seksuāli. Skumīgi secināju, ka 5 gadu un neskaitāmu randiņu pieredzē satiku tikai pāris vīriešus, ar kuriem sarunas par attiecībām, seksualitāti un/vai intīmā tuvība bija baudāmi, viens no šiem vīriešiem ir mans esošais partneris.

Nekad no cilvēka (it īpaši vīrieša) un partnerattiecībām nav sagaidīts tik daudz, kā mūsdienās. Vispirms vajadzētu personīgi saprast un krietni izvērtēt gaidas attiecībā pret sevi un savu partneri. Otrkārt, padomāt par saviem tabu. Kur ir to saknes? Kāpēc tos uzturu?

Baudas kontekstā vīriešu viens no lielākajiem tabu ir fetiši un prostata. Taču visiem ir fetiši, tomēr neviens par tiem negrib runāt, jo kauns. Bet tie ir visiem... kas norāda uz to, ka fetiši ir normāli, bet, tā kā par to nav pieņemts runāt, tad tie arī nevar kļūt par normalitāti. Ar prostatu ir tāpat.

Kāpēc ambiciozais prostatas salīdzinājums ar sirdi, tu man vaicāsi? Kaut arī par prostatu vīrieša baudas kontekstā runā maz, nevaru nepateikt, ka prostata ir ļoti svarīgs orgāns vīrieša ķermenī, tās galvenie uzdevumi ir nodrošināt pilnvērtīgu vīrieša seksuālo funkciju un auglību. Šķiet, liela daļa vīriešu patiešām vēlētos uzzināt vairāk par prostatu un vēlētos ļauties izpētīt to, taču šī tēma saistās ar lielu kaunu un mulsumu, kvalitatīvu informāciju par to nemaz nav tik viegli atrast, tāpat kā partnerus, kuri būtu ieinteresēti piedzīvot šāda veida pieredzi.

Publicitātes foto

Prostata ir dziedzeris, kas rada daļu no sēklas sastāva. Prostata ir aptuveni valrieksta lieluma un formas orgāns, kas ieskauj urīnizvadkanālu. Baudas kontekstā prostatu dēvē arī par vīrieša G-punktu. Sievietēm, kas pazīst baudu no G-punkta stimulācijas, šādi vieglāk iztēloties baudas sajūtas, ko vīrietis gūst no prostatas masāžas. Bauda no prostatas masāžas gūstama, stimulējot vīrieti anāli noteiktā veidā. Tieši anālās atveres stimulācija nereti ir tabu. Esmu saņēmusi arī tamlīdzīgus jautājumus - “es vēlos izbaudīt prostatas orgasmu, vai to var stimulēt arī citādāk, ne anālā veidā?” Stimulējot vai masējot prostatas dziedzeri, vīrietis var piedzīvot prostatas orgasmu. Nav cita veida, kā sasniegt prostatu, kā tikai caur anālo atveri.

Tāpat kā anālais sekss, arī prostatas masāža veicama īpaši sagatavojoties, iesildoties un izmantojot šai baudai piemērotas seksa tehnikas un rotaļlietas. Gluži tāpat kā G-punktam, arī prostatas stimulācijai ir radītas speciālas seksa rotaļlietas. Taču bez rotaļlietām ir svarīgi zināt vīrieša anatomiju, kā arī katra vīrieša specifiskās vēlmes. Anālajā atverē ir ļoti liela nervu galu koncentrācija, kas nodrošina, ka anālais pieskāriens var būt izteikti patīkams un pat orgasmisks jebkura dzimuma un seksuālās orientācijas cilvēkam.

Anālais sekss nav tikai vienkāršs fizisks kontakts. Tas prasa partneru saskarsmi un uzticēšanos, un nereti tieši šie aspekti rada baudu. Anālais sekss nav vienkārša pirkstu, rotaļlietas vai dzimumlocekļa ievadīšana anālajā atverē. Šis seksa veids noteikti prasa iepriekšēju sagatavošanos un noskaņošanos, kā arī īpašu maigumu un uzmanību. Anālais sekss var arī beigties vienkārši ar masāžu un stimulāciju konkrētajā rajonā. Tad, kad cilvēks ir pieņēmis, ka anālā stimulācija ir dabiska, veselīga un patīkama seksuālā pieredze, var sākt to reāli izpētīt.

2.daļa

Anālais sekss kopumā un prostatas masāža var būt patiesi galvu reibinoša pieredze, ja vien ievērojam dažus vienkāršus nosacījumus. Neliela diskomforta sajūta pirmajās reizēs ir normāla, taču, ja būsi gana uzbudināts, prostatas un anālās atveres masāžai nevajadzētu izraisīt nepatīkamas sajūtas. Lai anālais sekss sagādātu baudu, galvenie priekšnosacījumi ir laba veselība (nav ieteicams tad, ja ir kunģa-zarnu trakta slimības vai hemoroīdi), atslābināšanās un uzbudinājums. Tāpat kā jebkurā dzīves jomā, arī praktizēšanās seksā, jo īpaši anālajā seksā, darīs šo rotaļu arvien patīkamāku.

Robežas un signāli/zīmes, par ko vienojieties ar partneri, lai pilnvērtīgi izbaudītu procesu.

STOP, MAIGĀK, STIPRĀK, JĀ, NĒ ir tikai dažas no idejām. Zīmes var būt kā verbālas, tā arī nepārprotamas kustības, piemēram, ar roku.

Atslābināšanās

Publicitātes foto

Pastaiga, sarunas, pelde, karsta vanna, masāža pirms anālā piedzīvojuma atslābinās muskuļus un apasiņos dzimumorgānus. Jo spēcīgāk būs uzbudināts prostatas masāžas saņēmējs, jo patīkamāks būs šis piedzīvojums.

Sakoptas rokas un nagi

Raugieties, lai nagi būtu īsi. Tas ir ļoti svarīgi! Audi, kas klāj anālo atveri, ir ļoti jutīgi un pat neliels skrāpējums var būt ļoti nepatīkams partnerim. Papildu aizsardzībai var izmantot lateksa cimdiņus, ja pirksti ir raupjāki vai nagi garāki. Cimdiņi iegādājami intīmpreču veikalos un var būt pat pikants intīmās rotaļas papildinājums.

Klizma vai duša

Prostatas masāžas saņēmējs var izvēlēties veikt klizmu vai dušu, lai izskalotu anālā kanāla iekšpusi. Tas nav nepieciešams, bet var likt justies komfortablāk, ja ir satraukums par tīrību. Arī šajā gadījumā kā papildus drošība var noderēt minētie lateksa cimdi.

Lubrikants

Anālajā seksā tas ir obligāts, jo anālajā atverē neveidojas dabīgais lubrikants. Izmantojiet lubrikantu bagātīgi — tas veicinās slīdamību un padarīs anālo seksu jutekliskāku.

Kustības

Prostatas masāžas laikā, lai viss notiek lēni un maigi, īpaši sākumā. Arī pirksts anālajā atverē jāvirza lēnām, bagātīgi ieziests ar lubrikantu. Vīrietim guļot uz muguras, kad pirksts ir ievadīts, to pagriež uz augšu un veic kustību “nāc šurp” gluži kā G-punkta stimulācijā. Pakāpeniski var palielināt dziļumu un ātrumu. Ja ir vēlme un sajūta, var ievietot otru pirkstu. Atrodiet dziļumu un tempu, kas ir patīkams partnerim. Kustības var būt gan tādas, it kā piespiežot durvju zvanu, gan apļojošas, vibrējošas un dažādos dziļumos. Seko līdzi savām sajūtām un parādi savu patiku vai nepatiku partnerim.

Strauja vai spēcīga prostatas stimulācija var izraisīt mikroplīsumus, tādējādi palielināsies infekciju risks. Esiet saudzīgi viens pret otru.

Dzimumlocekļa masāža

Ja partneris guļ uz muguras vai sāniem, tad papildus patīkamas sajūtas var radīt dzimumlocekļa stimulācija ar roku vai orāli.

Sarunājieties

Šis ir ļoti svarīgs aspekts, runājiet ar partneri gan par to, kas sagādā baudu, gan par to, kas nepatīk. Mēs esam atšķirīgi, jo uz anālo pieskārienu un prostatas masāžu reaģējam dažādi. Tāpēc iejūtība pret partnera vajadzībām ir izšķiroši svarīga, nemēģiniet pierunāt, turpiniet interesēties par to, kā viņš jūtas un kāda stimulācija sniedz vairāk baudas.

Parūpējies par partneri pēc prostatas masāžas

Kad masāža pabeigta, apsedz partneri ar palagu vai segu, paliec viņam blakus. Neatstāj partneri vienu. Dod viņam tik daudz laika, cik nepieciešams, lai izbaudītu svētlaimīgo sajūtu un pilnībā aptvertu pieredzēto.

Kad viņš ir gatavs atvērt acis un runāt, piedāvā viņam savu uzmanību. Viņš varētu vēlēties runāt par savu pieredzi, viņš varētu vēlēties padzerties… parūpējies par viņu, jo viņš šajā brīdī varētu justies noguris un ievainojams.

Publicitātes foto

PROSTATAS MASĀŽA LAI IR KĀ DESERTS PĒC TAM, KAD ESAT BAUDĪJUŠI GLĀSTUS, SKŪPSTUS, ORĀLO UN VAGINĀLO SEKSU. Viss iepriekšminētais veicina uzbudinājumu, atslābināšanos un ir ieteicamā secība arī no higiēnas viedokļa. Anālo atveri pirms pirkstu, rotaļlietas vai dzimumlocekļa ievadīšanas var stimulēt arī ar mēli. Rotaļājieties, izmēģiniet pēc iespējas vairāk veidu, lai atrastu to, kas jums patiešām patīk.

Novēlu patīkamas baudas! Ja rodas kādas šaubas, droši sazinies ar mani. Centīšos atbildēt uz jebkuriem jautājumiem.

Rakstā izmantota informācija no Ievas Sīmanes grāmatas “UZVELC SEVI. Izkrāso savu seksualitāti”

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv