4 vērtīgi padomi veselīgam darba un dzīves līdzsvaram

© Foto: pixabay.com

Dzīvē vissvarīgākais ir veselīgs līdzsvars. Daudzi cilvēki profesionālajā dzīvē atdod visu, bet maz uzmanības pievērš sev un savai personīgajai dzīves jomai. Ir svarīgi, lai abas vides būtu harmonijā viena ar otru. Kā atrast optimālo darba un privātās dzīves līdzsvaru, jautā habittribe.com.

Esiet informēts par savām vajadzībām

Pirmais solis, lai situāciju darbā mainītu uz labo pusi, ir rūpīga analīze. Pajautājiet sev, vai jūs sasniedzat visaugstāko produktivitātes līmeni, kādu spējat. Vai jūs un jūsu priekšnieks ir apmierināti ar sniegumu? Vai ir nelielas izmaiņas, kas varētu daudz uzlabot?

Analizējot situāciju, jums vajadzētu garīgi spert soli atpakaļ, lai redzētu plašāku ainu. Tas ir vienīgais veids, kā pateikt, kas jādara, lai mainītu savu darba situāciju uz labo pusi. Daudzi no mums neapzinās, ka var būt tāda lieta kā nelīdzsvarotība. Tikai jūs varat izlemt, kādam jābūt bilancei. Kad analīze ir veikta, vajadzētu uzticēties savam priekšniekam un apspriest nepieciešamās izmaiņas.

Iemācieties pateikt "nē"

Foto: pixabay.com

Mēs bieži aizraujamies ar darbu un joprojām jūtamies spiesti teikt “jā”, kad kolēģis vai vadītājs mums kaut ko lūdz. Katrs no mums ir teicis “jā”, kad patiesībā domājām “nē”. Neatkarīgi no tā, vai tā ir vēlme kādam izpatikt, bailes kādam nodarīt pāri vai tieksme pēc varas, galvenais ir pārmērīgs darbs.

Lasi arī: Kas veido un attīsta labsajūtas tirgu

Teikt “nē”, nejūtoties vainīgam, nav viegls uzdevums, taču tas ir vēl jo vairāk nekā atalgojums. Laba pieeja ir vienkārši pateikt “nē” un īsi izskaidrot atteikumu. Ja nepieciešams, varat ieteikt citu atbalsta veidu, kas jums šķiet praktiskāks (vai ērtāks) un kas jums ir iespējams vēlamajā laika posmā. Stīvs Džobss reiz teica: "Tikai tie, kas var pateikt "nē", var arī koncentrēties." Tāpēc iemācieties pateikt "nē", kad vēlaties koncentrēties.

Tiecieties uz saviem mērķiem

Foto: pixabay.com

“Nē”” un laba laika plānošana noteikti palīdz labāk tikt galā ar darba dzīvi. Tomēr pasaulē, kur lielāko daļu sava laika pavadām darbā, ir tikpat svarīgi no tā atrauties un īstenot savas aizraušanās un hobijus.

Tātad, ja jums patīk klinšu kāpšana vai karaoke, dienasgrāmatā vajadzētu būt pietiekami daudz vietas, lai par to varētu uzrakstīt.

Izslēdziet darbu un koncentrējieties uz sevi un to, kas jums patīk, kad nesūtat e-pastu vai neesat sapulcē. Tomēr nav nekāda kaitējuma aizrautībai ar savu darbu.

Galvenais ir tas, ka tas arī veicina līdzsvarotas attiecības. Jums var nepatikt katra aizraušanās. Pietiek ar atsevišķu lietu atrašanu, kas patiešām patīk darīt, lai no tā gūtu labumu.

Turpiniet kustēties un ēdiet veselīgi

Foto: pixabay.com

Visbeidzot, regulāras fiziskās aktivitātes un sabalansēts uzturs uztur veselību. Tie, kas regulāri vingro, ir brīvāki un garīgi līdzsvarotāki. Ja rūpēsies par savu veselību, būsiet enerģiski un jutīsieties labi, ja regulāri kaut ko darāt savā labā. Nav svarīgi, vai ēdat vegānu vai pilnvērtīgu pārtiku, apmeklējat jogu vai crossfit: dariet to, kas jums ir labs un rada labu līdzsvaru jūsu dzīvē.

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

D vitamīna uzņemšana ir būtiska visos vecuma posmos, bet īpaši svarīga tā kļūst senioru vecumā, jo ir viens no būtiskākajiem osteoporozes profilakses pasākumiem. BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, ģimenes ārste Zane Zitmane un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece skaidro, kāpēc senioriem jānodrošina pietiekama D vitamīna uzņemšana, lai saglabātu veselību un mazinātu dažādu veselības problēmu riskus.

Svarīgākais