Vēlmju karte un kā mainīt savu dzīvi uz pozitīvo pusi

© Foto: depositphotos.com

Šī nav spēle un noteikti nav muļķības un kaprīze. Ko vēlmju karte var atklāt cilvēkam, ja to uztver nopietni, un kā tā var mainīt dzīvi? Lai kaut ko iegūtu, ir smagi jāstrādā – šis apgalvojums jau sen ir kļuvis par dzīves likumu lielākajai daļai cilvēku.

Maģisku alternatīvu piedāvāja vēlmju kartītes, kas ātri ieguvušas popularitāti. Tomēr visiem tās nedarbojas. Kāpēc tā notiek.

Kā izveidot vēlmju karti: svarīgi noteikumi

Foto: depositphotos.com

Vēlmju karte ir mākslas terapijas instruments. Tas nozīmē, ka tās galvenais uzdevums ir izpētīt savus iekšējos blokus un resursus, lai sasniegtu savus mērķus. Šī ir skaidra psihokorekcijas un psihoterapijas metode, kas jāveic saskaņā ar noteiktu algoritmu. Tomēr šis punkts bieži tiek palaists garām, un cilvēki vienkārši izspēlē vēlmju kārtis, nesaņemot to, ko vēlas. Turklāt viņi vēl vairāk slīkst ilūzijās un pašnovērtējumā.

Sastādot vēlmju karti, cilvēkam ir skaidri jāsaprot savi mērķi, kāpēc tie viņam vajadzīgi un kā viņš jutīsies ceļā uz šiem mērķiem un tos sasniegs. Tas ir, smadzenēm ir svarīgi saprast rezultātu, kam tās tērēs resursus.

Piemēram, pilnīgi iespējams, ka mērķis nopelnīt miljonu patiesībā slēpj vēlmi dzīvot neatkarīgi no ģimenes, sev ērtā vidē un būt brīvam no parādiem. Bet tam nevajag miljonu, bet gan daudz mazākus resursus un risinājumus specifiskām psiholoģiskām problēmām.

Vēlmju kartes izveides process ir daudzpakāpju un var ilgt vairāk nekā vienu stundu vai dienu. Tāpēc tas nevar būt spontāns vai veidots sabiedriskās domas iespaidā.

Kolāžas veidošanas metode par mērķu izvirzīšanas tēmu ir ļoti efektīva, kad tā kļūst par terapiju speciālista vadībā. Šajā gadījumā bez ilūzijām iespējams tikt pie savām dziļākajām, patiesajām vēlmēm, atklājot psiholoģiskos blokus un aktivizējot nepieciešamos iekšējos resursus.

Gadījuma izpēte

Foto: pixabay.com

Lai saprastu, kā darbojas vēlmju karte, var sniegt konkrētu piemēru no prakses. “Klients, kurš bija eksistenciālās krīzes stāvoklī, piedzīvoja dziļu jēgas zudumu un nevarēja atrast dzīves virzienu. Tika izmantota kolāžas tehnika, kur katrs attēls kļuva par viņas vēlamās nākotnes projekciju,” stāsta vēlmju kartes izveidošanas konsultants, "izgriežot attēlus no žurnāliem, klients izveidoja vizuālu savu centienu karti: brīvs ceļojums, kopība ar dabu, dziļi sakari ar mīļajiem un radošums."

Tajā brīdī sievietei radās dziļa izpratne: viņa redzēja, ka viņas sapņi nav abstrakti, bet gan sasniedzami ar konkrētām darbībām.

“Pēc klienta teiktā, viņa saprata, ka ceļš uz mērķiem nav globāli izrāvieni, bet mazi soļi: sevis izzināšana ar radošās izpausmes palīdzību, emocionālo saikņu atjaunošana ar mīļajiem un aktīvas pastaigas, kuras tagad ir viegli iekļaut ikdienas rutīnā,” saka eksperts. Šī kolāža ne tikai deva sievietei vadlīnijas, bet arī kļuva par īstenošanas plānu. Sieviete pauda apziņu, ka jūt iekšēju atbalstu un motīvu virzīties dzīvē.

Foto: pixabay.com

Tas ir tikai viens piemērs tam, kā radoši ar vēlmju kartes palīdzību var uzsākt svarīgus procesus un mainīt savu dzīvi, ejot maziem solīšiem pretim lielam mērķim.

Dzīvesstils

Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem. 

Svarīgākais