Padomi, kā saglabāt draugus uz mūžu

© Foto: depositphotos.com

Labi draugi kopā ar mums iziet cauri visiem svarīgākajiem dzīves posmiem. "Draugi ir ģimene, kuru izvēlaties sev."

Bet kā pārvaldīt šo dārgo iekšējo loku, kad mums tik tikko ir laiks līdzsvarot darbu un ģimeni? Šeit ir daži padomi, kā panākt, lai draudzība ilgst visu mūžu.

1.Novērsiet jucekli saziņā

Vai esat Facebook fans? Jūsu katra diena sākas un beidzas ar ziņu plūsmas un stāstu skatīšanos! Jūs pavadāt daudz laika, sazinoties ar cilvēkiem, kurus tik tikko pazīstat, savukārt dienas, nedēļas un pat mēneši paiet bez jēgpilnas saziņas ar tuviem draugiem. Protams, mēs neuzņemamies teikt, ka nevar atrast draudzību un atbalstu sociālajā tīklā. Taču dzīve ir pārāk īsa daudziem nejaušiem paziņām.

2.Tuvi draugi ir pelnījuši laiku

Foto: pixabay.com

Tātad, kā šajā aizņemtajā ciklā atrast laiku cilvēkiem, kas jums rūp? Pat īsas tikšanās ir svarīgi plānot iepriekš, citādi nekas neizdosies. Lai sanāktu kopā, nepieciešams skaidrs uzdevumu sadalījums. Draudzība prasa laiku: bet, kā likums, jūs pretī saņemat siltumu un draudzību tādā pašā apmērā, kādu pats ieguldījāt attiecībās. Izpratne par to, ka draudzība ir divvirzienu process un ka došanai un ņemšanai gadu gaitā ir jābūt aptuveni līdzsvarotai, ir tas, kas padara visas attiecības plaukstošas.

3.Cieniet viens otra aizņemto dzīvi

Īsti draugi saprot un ciena viens otra laika ierobežojumus. Neviens nekad nepārmetīs jums, ka ir jāsamazina komunikācija īpaši noslogotā biroja laikā. Saskaņā ar Relate aptauju 7 no 10 cilvēkiem izdodas satikt draugus apmēram reizi nedēļā. Pētījumi liecina, ka mūsu draudzība nāk par labu arī mūsu laulībai. Un šīs saiknes kļūst vēl stiprākas, kad mēs kļūstam vecāki. Mēs augstu vērtējam savus mīļos - bez partneriem un mātēm draugi ir tie cilvēki, kuriem mēs uzticamies visvairāk. Izveidojiet pats savu rituālu, piemēram, varat sākt darba nedēļu ar īsu ziņu, novēlot viņiem veiksmi.

4."Ei, es domāju par tevi"

Foto: pixabay.com

Vai jums patīk, kad ziņa no drauga atnāk kā zibens no skaidrām debesīm. Tas nozīmē tik daudz atvērt ziņojumu, kas saka: "Es zinu, ka tev nav daudz laika, bet es ceru, ka tev klājas labi, es domāju par tevi." Ticēsim, ka ir regulāri jālasa šādas draudzīgas ziņas. Tas ir ātrs veids, kā informēt cilvēkus, ka atceraties un rūpējaties par viņiem. Patiesībā, pateicoties tam, ka dažiem draugiem ir jāuztur saikne no tāluma, mēs - pieaugušie - kļūstam par tikpat rijīgiem tūlītējo ziņu lietotājiem kā mūsu bērni.

5.Ir pareizi “aiziet pensijā”…

Kādā brīdī varat saprast, ka saziņa ar kādu no vecajiem draugiem vai draudzenēm sāk nomākt. Tas neiedvesmo, bet, gluži pretēji, šķiet, ka nomāc. Ir noderīgi atcerēties, ka nav jādraudzējas ar visiem, kas šķērso jūsu ceļu. Ļaujiet attiecībām ar dažiem enerģiju taupošiem cilvēkiem vai nikniem ciniķiem dabiski izzust.

6. ...bet dzīve ir pārāk īsa, lai izbeigtu patiesu draudzību

Foto: pixabay.com

Ir reizes, kad mūsu draugu vajadzības var pārbaudīt mūsu pacietību, un šī fakta pieņemšana padara mūs par "draudzības aizbildņiem". Būs brīži, kad būs svarīgi uz tiem paļauties, un viņiem ir jābūt jūsu rīcībā. Lai gan dažas draudzības laika gaitā izgaist, mēģiniet nekad nestrīdēties ar tuviem draugiem.

Noteikti pazīstat kādu, kurš viegli izbeidz gadu desmitiem ilgas draudzības: tiklīdz viņam ar kādu ir neliels strīds, viņš jau var šo cilvēku svītrot no sava draugu saraksta. Bet atcerieties, ka ir ļoti viegli salauzt kāda sirdi, “izgriežot” viņu no savas dzīves.

7.Ir atvērto durvju politika

Foto: pixabay.com

Droši vien esat dzirdējuši cilvēkus sakām, ka viņiem nav laika iegūt jaunus draugus. Bet mums vienmēr jābūt atvērtiem idejai iegūt jaunus draugus. Ja jāpārceļas uz citu pilsētu vai valsti, mēģiniet paplašināt savu jauno paziņu loku, piemēram, pievienojieties vietējam grāmatu klubam vai pierakstieties uz deju nodarbību.

Un, lai gan skolu pabeidzām jau sen un mums nav tik viegli atrast jaunus paziņas, tomēr līdzīgi domājošie mēdz viens otru atrast.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais