Šīs iezīmes piemīt tikai cilvēkiem ar emocionālo inteliģenci

© Foto: depositphotos.com

Vai jūs saprotat savas jūtas un pieredzi? Kā ar citiem cilvēkiem? Ja saprotat, iespējams, jums piemīt emocionālā inteliģence. Bet cik tā ir īsta? To var saprast pēc vairākām pazīmēm.

Ne visi prot sadzirdēt savas emocijas un vēlmes, realizēt un nosaukt tās momentā. Tagad es esmu dusmīgs, un tagad esmu skumjš, nobijies, vientuļš... Šķiet, ka tas ir vienkārši? Bet ne vienmēr ir iespējams pareizi pazīt savas emocijas, vēl jo mazāk tās pārvaldīt.

Ja cilvēks precīzi izprot emocijas un jūtas - savas un citu cilvēku - un uz tām reaģē, tad viņš spēj veidot spēcīgas attiecības, tikt galā ar stresu un konfliktiem un kopumā ir apmierināts ar savu dzīvi.

Kā zināt, vai jūsu emocionālās inteliģences koeficients ir augstāks nekā citiem? Ir septiņas pazīmes, kas to nosaka.

Esat pateicīgs par to, kas jums jau ir

Foto: pixabay.com

Ja koncentrējat uzmanību uz to, kas jums nav, jūs esat lemts uztraukumam un neveiksmei. Ir daudz labāk, ja jūs vienmēr atceraties to, kas jums jau ir. Tas ļauj tiekties uz vēl vairāk un sasniegt jaunus mērķus, būt pēc iespējas efektīvākam.

Jūs saprotat, ka ideālu cilvēku nav

Augsts emocionālais intelekts nozīmē, ka cilvēks saprot, ka neviens nav ideāls. Ikvienam ir savi plusi un mīnusi — gan jums, gan apkārtējiem. Šī ir godīga pozīcija, un tieši tā palīdz justies mierīgākam pret sevi un citiem - ieraudzīt ne tikai viņu trūkumus, bet arī stiprās puses un izvairīties no nereālām cerībām.

Vai esi zinātkārs?

Foto: pixabay.com

Jūs esat atvērts jaunām lietām un esat gatavs pārsteigt. Šī ir laba kvalitāte. Zinātkāre ļauj meklēt atbildes uz dažādiem jautājumiem un tos atrast - kļūt gudrākam, labākai sevis versijai. Vēlme un vēlme mācīties atklāj cilvēka augsto emocionālo inteliģenci, dzīves kaisli un pozitīvo enerģiju. Tas piesaista jūsu dzīvē jaunus cilvēkus un jaunas iespējas.

Apzinies, uz ko patiesībā esi spējīgs un uz ko nē

Jūs labi pazīstat sevi, savas stiprās un vājās puses. Tas ļauj optimāli sadalīt spēkus, adekvāti uztvert sevi pasaulē un gūt panākumus dzīvē.

Esi empātisks

Foto: pixabay.com

Augsts emocionālais intelekts paredz, ka cilvēks spēj just līdzi citiem, izprast citu cilvēku emocijas un galvenais pieņemt un ļaut cilvēkiem tās piedzīvot. Tas ļauj atrisināt pat vissarežģītākās negatīvās situācijas un konfliktus.

Vai esi gatavs pārmaiņām?

Spēja labi pielāgoties ārējām pārmaiņām, pieņemt tās un neuzskatīt sevi par upuri arī liecina par augstu emocionālo inteliģenci. Ja tu nevaino valsti, dzīvesbiedru, priekšnieku, ģimeni pie visa, kas ar tevi dzīvē notiek, bet mēģini saprast, ko tu pats vari mainīt, kā situāciju labot, tad tu esi gatavs pārmaiņām.

Rūpējies par savu fizisko un garīgo veselību

Foto: pixabay.com

Rūpēties par savu ķermeni un psihi - iziet medicīniskās pārbaudes, daudz kustēties, ēst veselīgu pārtiku, pietiekami atpūsties, sazināties ar cilvēkiem, kas jums patīk, ir svarīga prasme cilvēkam ar augstu emocionālo inteliģenci. Galu galā izpratne par to, ka fiziskā un garīgā veselība ir kvalitatīvas un laimīgas dzīves pamatā, ļauj sasniegt visu, ko vēlaties.

Lasi arī: Turi muti ciet jeb kā runas stils atklāj zemu intelektu

Dzīvesstils

Astronomiskais rudens iestājās svētdien plkst.15.43, jo būs rudens ekvinokcija un Zemes ziemeļu puslodē iestāsies rudens. Pagaidām laikapstākļi Latvijā ir uz robežas starp meteoroloģisko vasaru un rudeni, bet sagaidāms, ka septembra pēdējās dienās meteoroloģiskais rudens būs iestājies visā valstī.

Svarīgākais