Vieglatlēte Rūta Kate Lasmane: Nākamajās olimpiskajās spēlēs gribu saņemt medaļu

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Ventspilniece Rūta Kate Lasmane Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēja vieglatlētiku - trīssoļlēkšanā. R.K. Lasmane dalību savās pirmajās olimpiskajās spēlēs noslēdza ar 22. vietu, aizlecot 13,76 m tālu.

Parīzes olimpiskajās spēlēs pavisam kopā piedalījās astoņi Latvijas vieglatlēti, sešās dažādās disciplīnās.

Ierodoties Rīgas lidostā no Parīzes, debitante atklāja savus turpmākos mērķus un pārdzīvojumus par brāli, 3x3 basketbolistu Kārli Paulu Lasmani.

Patīkams saviļņojums

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Redzot visus jūs šeit, kā arī visus mīļos un tuvos cilvēkus, ir patīkams saviļņojums. Sajūta, ka ir jau labi, lai cik bargi sportisti ir pret sevi.

Ir viegli nokoncentrēties uz lietām, kas neizdevās, bet patiesībā tu kā sportists esi tik daudz izdarījis, lai vispār nokļūtu Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Es atpūtīšos un šī ir lieliska pieredze, lai saprastu, kur vēlos nokļūt. Nākamajās olimpiskajās spēlēs es gribu saņemt medaļu.

Lepnums - brālis Kārlis Pauls Lasmanis

Pavisam noteikti brālis ir mans lielais lepnums. Priecājos un biju lepna, ka varēju uzaicināt uz spēli savas Amerikas treniņbiedrenes, kuras brāļa spēlēs sēdēja tribīnēs ar Latvijas krekliem un kliedza: “Latvija!”.

Viņas bija iemācījušās dažus vārdus latviski. Tas bija skaisti. Skatījos klātienē brāļa spēles, cik vien varēju. Ir ļoti sāpīgi, ka zaudēja pēdējo pusfinālu, taču tāds ir sports. Un kurš šo pusi sapratīs vēl labāk, ja ne es pati, kas ir iekšā sportā.

Galvu augšā un uz priekšu!

Īsa vizītkarte

  • Vieglatlētikā trenējas no 12 gadu vecuma, pirms tam trenējusies sporta vingrošanā.
  • 2020.gada septembrī sāka psiholoģijas studijas Floridas Štata universitātē, kur turpina sportistes karjeru ASV trenera Kīta Herstouna vadībā.
  • 2021.gada NCAA vieglatlētikas telpu čempionāta trīssoļlēkšanas sacensībās izcīnīja bronzas medaļu, ar lēcienu 14,15 m tālumā labojot Gundegai Sproģei piederošo Latvijas rekordu telpās.

Dzīvesstils

“Vai zināji, ka septembris ir ģimeņu maltīšu mēnesis, kas sniedz lielisku iespēju arī Latvijā iedibināt jaunu tradīciju tām ģimenēm, kas šo faktu nezināja, jo pirmsākumi meklējami ASV,” raksta extension.usu.edu.

Svarīgākais