3x3 basketbolists Francis Gustavs Lācis: Cits par citu kritām

© Foto: Ģirts Ozoliņš/MN

Olimpisko spēļu debitantam, 3x3 basketbolistam Francim Gustavam Lācim pieredze Parīzes XXXIII Olimpiskajās spēlēs paliks atmiņā uz mūžu.

Un lai arī, kā viņš pats sarunā atklāja, rūgtums par sakāvi ir un tas vēl tik ātri nezudīs, bet fanu atbalsts un mīlestība ir jūtama. Un šīs pozitīvās emocijas sāpēm palīdzēs ātrāk sadzīt.

Motivācija un dzinulis doties uz priekšu

Foto: Ģirts Ozoliņš/MN

Sports dzīvē nav viss. Ir ļoti forši atbraukt un redzēt, cik daudz cilvēkiem šis rūp. Tas ir milzīgs dzinulis un motivācija doties uz priekšu. Paldies visiem, kas ir šeit, lai mūs atbalstītu.

Ģirts Ozoliņš/MN

Atbraucot uz Latviju un redzot visu klātienē, es domāju, ka sakāves rūgtums ātrāk pazudīs. Šis mūs padarīs tikai stiprākus.

Turpinājumā būs vēl labāki sasniegumi.

Fanu atbalsts ir jūtams

Foto: Ģirts Ozoliņš/MN

Paldies visiem, kas bija klāt Parīzē. Mēs novērtējam. Mēs jutām fanu atbalstu, kas ļoti palīdz.

Runājot par komandu, varu teikt, ka esam cīnītāji.

Cits par citu kritām un cīnījāmies.

Tās emocijas, ko guvām, atrodoties laukumā, tās paliks uz mūžu. Paldies par to.

Īsa vizītkarte

  • Latviešu basketbolists Francis Gustavs Lācis spēlē spēka uzbrucēja pozīcijā.
  • Bērnu basketbolā trenējās Rīgā un LJBL pārstāvēja Basketbola skolas “Rīga” struktūru “Rīdzene”.
  • Pēc tam F.G. Lācis pārcēlās uz ASV, kur studēja un četrus gadus spēlēja NCAA Oral Roberts universitātē. Šajā laikā augstskola sasniedza augstākos rezultātus tās vēsturē.
  • Pēc studiju beigām atgriezās Eiropā un vienu sezonu aizvadīja Nīderlandes čempionātā, pārstāvot Bemmelas “Yoast United”, bet 2023. gada vasarā pievienojās LBL klubam “Rīgas Zeļļi”, līdztekus spēlējot arī 3x3 basketbolu.
  • 3x3 basketbolā nostiprinājies Latvijas izlases vadošo spēlētāju četriniekā. Parīzes Olimpiskās spēles sportistam bija debija.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais