Padomi, kā dzīvot tagadnē

© Foto: publicitātes

Uz jautājumiem, ko un kā ēst ikdienā, cik stundas lēkāt gar jūru un manifestējot kārtējo miljonu kontā, vai sportot vajag sirsnīgi katru dienu sporta zālē – vai pietiek  mājās 15 minūtes pietupties, pievilkties, pastiepties, atbildes sniedz gan sertificēti speciālisti, gan Gangas ūdeņos atdzimušas dievietes, gan 1000 un 1 nakts pasakas kouči.

Domāju, ka visi sociālo tīklu lietotāji ikdienu uzduras kādam sponsorētam kontam, kur zem nosaukuma ir rakstīts Suggested for you. Algoritmi ir iedarbināti, un jo vairāk bezjēgā skrollējam Tik Toku vai Instagramu, jo vairāk nevajadzīgu piedāvājumu tiek piedāvāti. Vai tas pēc kovida fenomens vai jaunās ikdiena, nezinu. Arī es kovida mājsēdes laikā piedalījos dažos skaistuma un slaiduma maratonos, pievienojos dažādos slēgto grupu semināros, meklēju savu Šambalu daudzās dzīves virsotnēs.

Kritiskā domāšana

Foto: publicitātes

Ikdienas rutīna rada tādu kā panaceju. Darbs ir; vai patīk, tas ir otršķirīgi, galvenais, lai noteiktā datumā kontā ir alga. Ēdiens - galvenais, lai ir silts. Tas nekas, ka katru otro dienu kartupeļi ar mērci un reizi nedēļā zupa. Kā saka uztura speciālisti, rutīnas ēdiens, kurš nemainās gadiem, nedod nepieciešamo organismam. Kritiskā domāšana nenozīmē, ka strīpu pāri komforta zonai.

1.Mēs novecojam, un katrā vecumā, lai cik fīleru un botoksu injekciju gada laikā spricējam, organismam ir citas vajadzības. Nav iespējams veikt kosmētisko remontu, neieliekot jaunus pamatus. Virskārta sāks lobīties, un no veiktajiem ārējiem uzlabojumiem nebūs ilgtermiņā nekādas jēgas.

2.Rutīnai kā tādai ir medaļas otra puse. Un tas ir slinkums uzsākt ko jaunu. Nevajag sākt ar kāpšanu Himalajos. Pirmais solis ārpus apburtā lokā varbūt ir randiņš mēnesī ar dzīvesbiedru vai kontrasta duša. Atkarībā tur, kur taciņa jau tik iemīta, ka par zāles dīgšanu pat domāt šķiet lieki.

Ar ko sākt?

Foto: publicitātes

Daudzām no mums, iespējams, jau ir savas rutīnas un ieradumi. Tomēr īpaši atzīmēt gribētos psiholoģes Jēlas Šonbrūnas padomus.

1.Izvērtēt savu situāciju. Vecumu, ieradumus. Pakavēties atmiņās, kas bija tas par ko sapņojat, kad bija 18.

2.Ja fiziski jūtaties labi, bet ar katru gadu ķermeņa aprises palielinās, un pirms gada pirktie džinsi vai neder, jau ir zīme, ka rutinētai ikdienai jāievieš korekcijas.

3.Parunājiet ar draugiem vai palasiet ko iedvesmojošu, jo bieži vien citu cilvēku pieredzes ir lieliska motivācija pārmaiņām. Kaut kur zemapziņā salīdzināmies ar otru, īpaši, ja tas otrs ir veicis ko pozitīvu.

Nezinu nevienu, kurš kļūstot vecāks teiktu: “Uff, beidzot esmu veca, varu uzelpot”. Mēs tik ļoti baidāmies novecot, ka neizdzīvojam šodienu - savus trīsdesmit, četrdesmit piecus vai piecdesmit divus. Un baidīties ir normāli - tāpat kā no nezināmā, no nāves.

Pateicoties bailēm vai izdzīvošanas instinktam, ikdienu tiek meklēti jauni horizonti, un tas ir labi. Tas virza mūs uz priekšu. Tomēr starp elli un debesīm, pagātni un nākotni ir jāatrod balanss. Un vēl viena veca patiesība - nekad nav par vēlu sākt dzīvot

Foto: publicitātes

Gan prāta, gan ķermeņa veselības noslēpums ir nevis sērot par pagātni, uztraukties par nākotni vai paredzēt nepatikšanas, bet gan gudri un nopietni dzīvot tagadnē.

Viena no labākajām, neparedzētajām mūsu dzīves vienkāršošanas sekām ir tā, ka tā ir ļāvusi mums sākt dzīvot šajā brīdī.

Dzīvot pašreizējā brīdī nozīmē vairs neuztraukties par to, kas notika pagātnē, un nebaidīties no tā, kas notiks nākotnē. Tas nozīmē izbaudīt to, kas notiek tagad, un dzīvot šodienai.

Padomi, kā sākt dzīvot tagadnē

Foto: publicitātes

1.Izmetiet nevajadzīgās mantas

Minimālisms liek dzīvot tagadnē. Ar pagātnes atmiņām saistīto priekšmetu noņemšana atbrīvo jūs un ļauj pārtraukt dzīvot pagātnē. Kad pagātnei vairs nav spēka, jūs varat sākt dzīvot šajā mirklī

2.Smaidi

Katra diena ir pilna ar bezgalīgām iespējām! Sāciet to ar smaidu. Katru rītu jūs kontrolējat savu attieksmi, saglabājiet to optimistisku un gaidošu. Esiet apzināti, un jūs to darīsit katru dienu, pat neapzinoties.

3.Pilnībā novērtējiet šodienas mirkļus

Izbaudiet tik daudz šodienas , cik vien iespējams - skatos, skaņās, smaržās, emocijās, triumfā un bēdās. Tie ir mūsu ikdienas dzīvē, bet mēs bieži aizmirstam tos uzņemt un patiesi novērtēt.

4.Piedod pagātnes sāpes

Ja pagātnes aizvainojuma dēļ turat aizvainojums pret citu cilvēku, izvēlieties piedot un virzieties tālāk . Kaitējums bija viņu vaina, bet jūs varat ļaut tam šodien neietekmēt jūsu noskaņojumu.

5.Mīli savu darbu

Ja jūs vienkārši “pārdzīvojat” darba nedēļu, pastāvīgi gaidot nākamo nedēļas nogali, “lai nokļūtu šeit”, jūs izniekojat 71% savas dzīves (5/7 dienas). Ir divi risinājumi: atrodiet jaunu darbu, kas jums patiešām patīk, vai atrodiet kaut ko, ko novērtējat savā pašreizējā karjerā.

6.Sapņojiet par nākotni, bet šodien smagi strādājiet

Liels sapnis. Izvirziet mērķus un plānus nākotnei. Taču cītīgs darbs šodien vienmēr ir pirmais solis ceļā uz sapņu īstenošanu rīt. Neļaujiet sapņošanai par rītdienu aizstāt dzīvošanu mirklī. Sapņošana par nākotni ir produktīva tikai tad, ja to apvieno

7.Nekavējies pie pagātnes sasniegumiem

Ja jūs joprojām runājat par to, ko darījāt vakar, tad šodien neesat daudz izdarījis. Joprojām ir daudz laika, lai balstītos uz pagātnes panākumiem un radītu vairāk atmiņu un sasniegumu nākotnes jums. Nākotnē jūs lolosit šodienas atmiņas.

Foto: publicitātes

8.Beidz uztraukties

Jūs nevarat pilnībā novērtēt šodienu, ja pārāk daudz uztraucaties par rītdienu. Saprotiet, ka rīt notiks neatkarīgi no tā, vai jūs par to uztraucaties vai nē. Un tā kā raizes nevienam nekad neko nav paveikušas, novirziet savu garīgo enerģiju citur.

9.Domājiet tālāk par veciem problēmu risinājumiem

Mūsu pasaule mainās tik ātri, ka lielākā daļa vakardienas risinājumu šodien vairs nav pareizās atbildes. Neiesaistieties mentalitātē “bet tā mēs vienmēr esam darījuši”. Vakardienas risinājumi nav šodienas risinājumi, un tie noteikti nav rītdienas risinājumi.

10.Pārvari atkarības

Atkarības tavā dzīvē tur tevi kā ķīlnieku. Tie neļauj jums dzīvot pilnīgi brīvu dzīvi un novērš jūsu uzmanību no brīža. Atrodiet palīdzību. Veikt soļus. Un noņemiet viņu ietekmi uz jūsu dzīvi. Ļaujiet sev dzīvot mirklī bez atkarības.

Mācīšanās dzīvot pašreizējā brīdī ir būtiska laimīgas dzīves sastāvdaļa .

Ja jūs varat dzīvot tikai vienu mirkli vienlaikus, jūs varētu arī padarīt to par tagadni.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais