Kā atrast motivāciju jaunajai darba nedēļai?

© Foto: Pexels.com

Bieži vien brīvdienas paskrien vēja spārniem un vēlme atpūsties pēc jaudīgām brīvdienām ir sapnis. Tāpēc pirmdienas ir iemantojušas darba dienas statusu, kad, uz darbu nākot, ir jāpiespiež sevi vairāk un vairāk.

“Īstenībā tieši pirmdienas ir ideālākais laiks, lai sāktu savu darba nedēļu raiti un ar pareizajām domām, mērķiem un izvirzītajiem uzdevumiem,” raksta blac.media/health.

Aplūkosim dažus vērtīgus padomus, kā sagatavoties jaunajai darba nedēļai - harmoniski, viegli un mierīgi, atrodot motivāciju ikdienas darbiem un tādiem, kas jau par sevi atgādina, lai arī paredzēti uz priekšdienām.

Foto: Pexels.com

Saraksta veidošana iedod mieru. Pierakstiet pilnībā visu, kas jums jāpaveic konkrētajā nedēļā, ieskaitot gan darba, gan personīgās dzīves pienākumus.

Skaidra izpratne par to, kas jādara, palīdzēs jums justies labāk kontrolētam un mazāk satrauktam.

Sakārtojiet savu darba telpu

Foto: Pexels.com

Veltiet laiku, lai sakārtotu savu darba un dzīves telpu. Pārblīvēta vide var izraisīt pārblīvētu prātu, tāpēc tīras un sakārtotas telpas izveide var palīdzēt justies koncentrētākam un produktīvākam.

Praktizējiet pašaprūpi

Foto: Pexels.com

Veltiet laiku aktivitātēm, aizraušanās un hobijiem, kas palīdz atpūsties un uzlādēties, piemēram, vingrošanai, jūrai, dejām vai laika pavadīšanai ar mīļajiem pēc darba. Rūpes par sevi ir būtiskas, lai saglabātu pozitīvu skatu uz dzīvi, ikdienu un pienākumu gūzmu. Tikai tā atradīsiet visā balansu.

Izvirziet reālus mērķus

Nemēģiniet visu risināt uzreiz, vienā dienā, jo tas nav iespējams, ja vēlaties, lai darbam būtu arī kvalitāte. Sadaliet savu uzdevumu sarakstu pārvaldāmos uzdevumos un uzstādiet sev sasniedzamus mērķus. Turklāt pēc tam nosviniet paveikto. Uzsitiet sev uz pleca un uzslavējiet.

Sāc lēni, bet pārliecināti

Foto: Pexels.com

Šis padoms noderēs tiem, kas, maigi izsakoties, nav sajūsmā par pirmdienām un to vien dara, kā gaida pienākam piektdienu.

Sāc lēnām, maziem solīšiem. Ja tev ir grūti iesākt, sāc vēl pavisam maziem solīšiem. Turklāt sāc ar tiem darba uzdevumiem, kas neprasa ilgāku laiku, piemēram, diena, divas. Sāc ar darba uzdevumiem, ko var izdarīt stundas, divas stundas intervālā. Kad tiksi galā, ķeries pie nākamā.

Iedvesmojies no panākumiem

Foto: Pexels.com

Ja lēnām virzīsies uz noteikto mērķi, tev būs panākumi, no sākuma tie būs mazi, tomēr ar laiku tie kļūs lielāki. Domā ilgtermiņā. Tavi mazie solīši, tava tieksme, un nesteidzīgā rīcība novedīs pie tava mērķa, un iespējams, ka pat lielākiem sasniegumiem, kā biji cerējis.

Lai produktīva un harmoniska jaunā darba nedēļa.

Dzīvesstils

Jauns mēness ir brīdis, kad Saule un Mēness satiekas vienā zodiaka zīmē. Pirmais jaunmēness, kas vienmēr iestājas pēc vasaras saulgriežiem, ir Vēža zīmē. Jaunmēness Vēža zīmē šogad iestāsies 6.jūlijā plkst. 01.57.