Atklāj sestās sezonas “Caur ērkšķiem uz…” filmēšanas sākumu

© Foto: Ģirts Ozoliņš

Sociālais projekts “Caur ērkšķiem uz…” Latvijā ir iemantojis gan popularitāti TV skatītāju vidū, gan arī karstas diskusijas un reizēm pat sabiedrības nosodījumu. Tas tāpēc, ka projekta dalībnieku dzīvesstāsti ir skaudri.

Ar šokējošiem dzīvesstāstiem, negaidītiem pārsteigumiem un cerībām par labāku nākotni. Tie ir atslēgas vārdi sociālajam projektam "Caur ērkšķiem uz…".

TV projekts vairāku sezonu laikā iemantojis ne tikai plašu fanu loku un rezonansi sabiedrībā, bet arī sniedzis atbalstu vairākiem desmitiem dalībnieču, kas nonākušas grūtībās visā Latvijā, pierādot, ka ar nelielu grūdienu no malas, dzīvesstila maiņu un apņēmību var likt pamatus jaunas dzīves sākumam.

Projekta producente Aija Strazdiņa-Ratinska stāsta, ka ir astotais gads un sestā sezonā, jo pāris gadu bija cits raidījuma formāts.

Varu atklāti pateikt, ka katru gadu ir pārsteigums, jo ir pilnīgi citādākas meitenes. Katru gadu projekts atkārtojas, bet sievietes ir tik dažādas un gads sākas no nulles.

Ērkšķos mēs vienmēr izejam caur vairākām fāzēm. Sākumā ir tāda la fa fāze, kad viņām ir grūti tikt ar sevi galā, tad ir ļoti smagi. Tad ir fāze, kad viņām pašām ir ļoti interesanti, kā arī visbeidzot pienāk moments, kad ir sektantiska laime, ka viss izdosies, ka dzīvē viss būs labi un fantastiski.

Es teikšu, ka nevienai no šīm fāzēm nav taisnība. Taisnība ir tad, kad tu atbrauc mājās no projekta, kad atgriezies savā realitātē un tu saproti: “Labi, ko tagad?” Tieši tā ir Ērkšķu meiteņu realitāte.

Mūsu galvenais mērķis ir iziet šos visus etapus, lai viņām ir gan eiforija, gan noliegšana.

Lai viņas ar šo komplektu atkal startē realitātē un tur dara, jo mēs šeit nevaram izmainīt viņu realitāti, meitenes to var izdarīt pēc tam. Tieši tāpēc pēdējā “Caur ērkšķiem uz…” mēs tiekamies tikai pēc pusgada, jo pārmaiņas nevar paveikt vienā dienā.

Ar muzikālu priekšnesumu uzstājās arī iepriekšējās sezonas uzvarētāja Madara Timošilova un dziedātāja Diona Liepiņa ar dziesmu “Grēksūdze”. / Ģirts Ozoliņš/MN

Šā gada meitenes ir ļoti spēcīgas. Turklāt tieši šogad viņām ir nopietnas apņemšanās, ko pašas ir izvirzījušas paveikt šajā projektā.

Jaunās sezonas atklāšanas pasākums notika 31. maijā ar dažādiem pārsteigumiem. Viens no tiem ir labdarība. Projekta dalībniecēm būs iespēja atbalstīt kādu no ziedot.lv projektiem.

Ar muzikālu priekšnesumu uzstājās iepriekšējās sezonas uzvarētāja Madara Timošilova un dziedātāja Diona Liepiņa ar dziesmu “Grēksūdze”. Pasākuma noslēgumā projekta dalībnieces priecēja iluzionists Dante Pecoli.

Pasākuma noslēgumā dalībnieces priecēja iluzionists Dante Pecoli. / Ģirts Ozoliņš/MN

Viens no negaidītākajiem pārsteigumiem ir jauna raidījuma vadītāja - Ieva Brante, kas jaunajā sezonā pie debitē tandēmā ar Jāni Bukumu. Arī viņa atzīst, ka tas ir nozīmīgs projekts.

Lielākais izaicinājums, manuprāt, būs pieķeršanās projekta dalībniecēm, jo tu izjūti katru situāciju un sāpīgi būs ne tikai viņas izbalsot, bet arī to redzēt un piedzīvot.

Es ļoti vēlos, lai katrai no viņām izdodas sasniegt savu mērķi. Protams, ja tu vari no 10 kaut vienu vai divas meitenes izglābt, jo katra dzīvība ir svarīga, bet gribās jau maksimāli. Soli pa solim viss būs. Tā ir mana pārliecība.

Tāpat es sagaidu divas lietas šajā projektā. Pirmā lieta ir tā, lai sabiedrība saprot, lai redz un dzird, ka mums katram ir sava ikdiena, sava realitāte.

Sagaidu, ka sabiedrība nenosodīs, pieņems, ka mēs esam dažādi.

Protams, ikdienā, kad ved savu bērnu uz dārziņu, ej uz darbu, aizej uz veikalu, tava ikdiena ir pavisam citādāka. Šo meiteņu dzīve ir citādāka, bet tas nenozīmē, ka viņu dzīvēm nav vietas. Nē, šai dzīvei ir vieta.

Viņas visas ir bijušas ar sapņiem, viņām visām ir savas sirsniņas, sava skola un dzīves pieredze. Un, Dievs, dod, ja viņas “dabūs sevi uz strīpas”, šī pieredze viņām var kalpot kā labā pieredze, palīdzot un atbalstot sevi, kā arī citas meitenes.

Otrs ir tajā, ka meitenes pašas pieņem, ka kļūdīties ir normāli, ka tas nav nosodījums.

Tev ir iespēja turpināt, iet un darīt, jo tad, kad tev ir rokas gar sāniem, šķiet, ka pasaule ir apstājusies, bet tad ir labi sadoties rokās un palīdzēt.

Pasākumu atklāja Latvijas Rokmūzikas Asociācijas dibinātājs un sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz…." ilggadējais vadītājs Jānis Bukums / Ģirts Ozoliņš/MN

Jau septembrī kanālā “360TV” un izklaides platformā “TET TV+” ar cerību par jaunu dzīves lapu nonāks raidījuma “Caur ērkšķiem uz…” jaunā sezona, bet tikmēr notiek intensīva filmēšana.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais