Ķermeņa valodas piemēri un tas, ko tie pasaka par cilvēku

© Foto: Pexels.com

Ķermeņa valodu var uzskatīt par neverbālās vārdnīcas formu, kas izmanto izteicienus, lai uzsvērtu vai mainītu mūsu lietoto vārdu nozīmi. Žesti un neverbālie norādījumi parasti ir izplatīti tiešajā saziņā.

Mēs varam izmantot ķermeņa valodu, lai sazinātos ar citiem, izmantojot sejas izteiksmes, ķermeņa kustības, stāju, acu kontaktu, roku žestus, toni un skaļumu.

Mācīšanās lasīt ķermeņa valodu un izteikt sevi, izmantojot ķermeņa valodu, var uzlabot komunikācijas prasmes.

Lai iegūtu profesionālus norādījumus par ķermeņa valodas apguvi un efektīvāku saziņu, apsveriet iespēju strādāt ar terapeitu tiešsaistē vai klātienē.

Cik uzticama ir saziņa ar ķermeņa valodas palīdzību?

Foto: pixabay.com

Ķermeņa valoda var būt spēcīga, un tā bieži vien ir uzticama, lai atklātu, kā cilvēks jūtas. Tomēr var būt apstākļi, kad tas var nebūt droši. Tas varētu būt gadījums, kad cilvēks, piemēram, zina, kā manipulēt ar savu ķermeņa valodu, lai gūtu labumu.

Ķermeņa valoda var parādīties neatkarīgi no tā, vai vēlaties to atklāt vai nē. Turklāt, iespējams, būs jābūt uzmanīgiem, novērtējot kāda cita neverbālās komunikācijas signālus. Piemēram, varat interpretēt ķermeņa valodu vienā veidā, bet kādam citam žests var nozīmēt kaut ko pavisam citu. Lasot ķermeņa valodas norādes, svarīgi ir zināt, kadas var būt kultūras atšķirības.

Ķermeņa valodas piemēri

Foto: Pexels.com

Tālāk minētie ķermeņa valodas piemēri parasti ir izplatīti, un tos var viegli pamanīt, tiklīdz zināt to parasto nozīmi.

Sakrustot rokas pāri krūtīm

Rokas un kājas, iespējams, ir viens no pirmajiem neverbālās komunikācijas veidiem, ko cilvēki mēdz pamanīt, jūs ieraugot. Sēdēšanu vai stāvēšanu, sakrustojot rokas uz krūtīm, var interpretēt kā aizsargājošu ķermeņa valodu. Kad cilvēks sakrusto rokas, viņš parasti tiek uzskatīts par nedrošu, īgnu vai noslēgtu. Var arī izskatīties dusmīgs vai spītīgs.

Foto: Depositphotos

Ja redzat kādu ilgu laiku sakrustotām rokām un kājām, var padomāt, ka tā varētu būt arī reakcija uz aukstu temperatūru. Tas var nozīmēt, ka persona ir nogurusi vai vienkārši atbalsta plecus krēslā bez rokturiem.

Smaids

Foto: pixabay.com

Smaids var nozīmēt dažādas lietas atkarībā no precīzas sejas izteiksmes. Piemēram, var būt priecīgi smaidi, kautrīgi smaidi, silti smaidi un ironiski smaidi.

Dišēna smaids parasti sastāv no mutes kaktiņu uzvilkšanas, vienlaikus saspiežot acis, lai izveidotu vārnu kājiņas. Parasti to uzskata par īstu smaidu, nevis viltotu smaidu, kur varat vienkārši atklāt zobus. Iespējams, esat dzirdējuši par terminu "smaidošas acis".

Daži cilvēki var būt prasmīgi izteikt smaidu, izmantojot tiešu acu kontaktu. Kad demonstrējat autentisku Dišēna smaidu, parasti izskatāties pretimnākošs un draudzīgs.

Piesist pirkstus

Piesitot pirkstus, jūs varat izskatīties nepacietīgs vai nervozs. Ja sitat ar pirkstiem, tas var liecināt, ka šis ieradums reizēm grauj citiem nervus.

Noliekt galvu uz vienu pusi

Kad jūs noliecat galvu uz sāniem, tas var nozīmēt, ka uzmanīgi klausāties un dziļi interesējas par dzirdamo informāciju. Tas var arī nozīmēt, ka koncentrējaties.

Pirkstu saspiešana

Turot pirkstu galus kopā un plaukstas atsevišķi, var norādīt, ka jums ir autoritāte un kontrole. Priekšnieki un politiķi var izmantot šo žestu, lai parādītu, ka viņi ir atbildīgi.

Sakrustot kājas

Foto: pixabay.com

Tas, kā jūs sakrustojat kājas, var daudz pastāstīt citiem par jums un to, kā jūs jūtaties jebkurā brīdī. Ja sakrustojat tos pie potītes, tas var liecināt, ka mēģināt kaut ko noslēpt. Ja jūs sakrustojat tos ceļgalā, bet pavērsiet ceļgalus prom no otras personas, tas var nozīmēt, ka jūs ar viņiem jūtaties neērti.

Izplatīts termins, kas saistīts ar ķermeņa valodu, ir pozīcija “ceturtais skaitlis”. Lai sēdētu šādā veidā, varat izstiept rokas un kājas uz priekšu un pēc tam šķērsot vienu potīti uz augšu pāri ceļgalam, augstu sakrustotām kājām un atvērtu iegurņa reģionu. Sakrustotām kājām šajā pozīcijā jūsu ķermenis parasti veido cipara četrinieku formu.

Neverbālās komunikācijas vēstījums, ko attēlo poza “ceturtais skaitlis”, parasti ir tāds, ka tu esi spēcīgs un valdonīgs. Kad rokas un kājas ir atvērtas un atslābinātas, varat nosūtīt neverbālu ziņojumu, ka esat pārliecināts un sasniedzams.

Turpmāk - vēl par citiem žestu valodas piemēriem.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais