Kāpēc afirmācijas un meditācijas ne vienmēr darbojas?

© Foto: Depositphotos

Afirmācijas un meditācija mūsdienās ir populāras. Praktizētāji un garīgās attīstības eksperti iesaka tos izmantot globālu personisku problēmu risināšanai, lai dzīve uzliesmotu spilgtās krāsās ilgi pirms rituālu sākuma.

Taču spēcīgas pozitīvas pārmaiņas nepieciešamajās jomās visbiežāk nenotiek.

Kāpēc tas tā ir?

Afirmācijas un meditācijas paņēmienu izmantošana, kas nedarbojas, nav pilnīgi pareizi. Tomēr tie darbojas virspusēji un to iedarbība nav ilgstoša. Ir arī svarīgi saprast, ka tā nav viena un tā pati lieta, un katrai no šīm praksēm ir dažādi mērķi. Kādi ir afirmācijas un meditācijas jēdzieni atsevišķi viens no otra.

Kā darbojas afirmācijas?

Foto: Depositphotos

Afirmācijas ir pozitīvas pārliecības un attieksmes paušana, ko cilvēks izrunā, lai piespiestu sevi patiesi un dziļi tai ticēt.

Afirmācijas piemēri:

  • “Es esmu visburvīgākais un pievilcīgākais”;
  • “Nauda pie manis nāk viegli”;
  • "Es esmu pārliecināts cilvēks";
  • "Es esmu vesels un slaids."

Apskatīsim, kā shematiski darbojas mūsu psihes struktūra. Apzinātā daļā ir balstīta loģika, domas, gribasspēks, analīze, plānošana. Viss racionālais, ko varam kontrolēt ar apziņas pūlēm.

Zemapziņas zonā glabājas cilvēka iekšējās pārliecības par sevi un pasauli. Šeit slēpjas attieksmes, ka “Nav naudas” vai “Tas nāk no smaga darba”, “Vīriešiem es nepatīku”, “Man ir jāizpatīk visiem” utt.

Kritisko faktoru zona filtrē jebkādu informāciju no ārpuses, lai tā tieši neiekļūtu zemapziņā. Kad cilvēks sāk izrunāt frāzi, kas nesakrīt ar pamatā esošajiem uzskatiem, ieslēdzas sarkanā poga un “durvis” tiek bloķētas. Kritiskais faktors apstiprinājumu noraida, jo kā tas uzdrošinās iet pretrunā ar uzstādījumiem, ar ko cilvēks nodzīvojis visu savu pieaugušā mūžu? Izpratnē “es esmu miljonārs”, kad “nav naudas”?

Tādi apgalvojumi tīrā veidā nedarbojas. Tie dod tikai īslaicīgu efektu - no rīta cilvēks deva sev enerģiju, bet dienas laikā tas neradīja atbalstu. Lai iestatījumi darbotos, tie nekavējoties jāievieto zemapziņā, un pats ar to nevar tikt galā.

Kā darbojas meditācijas?

Foto: pixabay.com

Meditācija ir garīga tehnika prāta, ķermeņa un apziņas atslābināšanai. Ķermenim ļoti labvēlīgs stāvoklis, kas palīdz galvā apturēt domas, nomierināties, atslābināt muskuļus un smadzenes. Šajā ziņā meditācija neapšaubāmi darbojas un sniedz izcilus rezultātus. Bet maz ticams, ka tas atjaunos zemapziņu, ieviesīs tajā jaunus uzskatus, liks tai noticēt, uzlabos jūsu veselību, personīgo un finansiālo dzīvi.

Kādas metodes darbojas?

Jo īpaši hipnoterapija var palīdzēt izslēgt kritisko faktoru. Daudziem ir negatīva attieksme pret to, jo viņi to uzskata par maldināšanu vai vienkārši baidās. Faktiski mūsdienu hipnoterapija balstās uz medicīniskām, klīniskām metodēm. Viņa pēta ķermeņa dziļas relaksācijas metodes, pateicoties kurām speciālists var strādāt ar negatīviem uzskatiem zemapziņā.

Foto: pixabay.com

Tādā veidā hipnoprakses ļauj zemapziņā nostiprināties jauniem pozitīviem uzskatiem, un vēlāk kritiskais faktors uz tiem neatbildēs, iedarbinot drošības sirēnu. Hipnoterapijas seanss izskatās pēc meditācijas, taču tas iedarbojas daudz dziļāk un papildus relaksācijai iedarbina arī zemapziņu.

Kā darbojas hipnoterapija?

  • Vispirms ķermenis atpūšas.
  • Kritiskais faktors vājina un mazina modrību.
  • Zemapziņa atveras darbam.
  • Tiek strādāts, lai mainītu uzskatus, izmantojot noteiktas zinātniskas metodes.

Un pats galvenais, strādājot, tu visu saproti un apzinies. Un pēc darba atcerieties visu, ko darīji. Nekādi atmiņas traucējumi vai ieteikumi neradīsies pret jūsu gribu.

Foto: pixabay.com

Nevajadzētu vainot sevi, ka personīgā dzīve neveicas, ka karjera ir apstājusies, bet naudas maks ir tukšs. Ļoti bieži dzīvojam agrā bērnībā izveidoto uzskatu važās un neapzināti rīkojamies tā, kā esam pieraduši. Ir neticami grūti labot šos iestatījumus, kaut vai tāpēc, ka tos nepamanām. Tie pastāv un, šķiet, vienmēr ir bijuši, jo tie ir daļa no mums, piemēram, kā roka vai kāja. Lai saprastu, ka tas tā nav, jums tie vienkārši jāatpazīst.