“Precos” prezentē savu 25. žurnāla numuru

© Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Pavasara pilnbriedā un ceriņu smaržu reibumā 22.maijā kāzu portāls “Precos” prezentēja savu jaunāko – 25 – numuru.

Svinības notika VEF Kvartāla Spīdolas zālē un pārsteigumi un ik uz soļa. Žurnāla “PRECOS” un izstādes “RIGA WEDDING EXPO 2025” prezentācija. Čellistes Madaras Fogelmanes uzstāšanās, DJ ritmi, uzkodas, saldējums, kokteiļi un saviesīgas sarunas, kā arī īpašais gaismas šovs no TESLA sadarbībā ar “OX Drive”.

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Žurnāla redaktore Linda Pūce stāsta, ka 2024. gads solās būt īpaši aizraujošs visiem astronomisko parādību vērotājiem - gaidāms Saules aktivitātes maksimums, kas ļaus arī Latvijā biežāk redzēt ziemeļblāzmu.

No Saules sistēmas planētām labi novērojams būs Jupiters un Marss, kamēr visspožākā planēta būs Venera. Tāpat šogad dažādās vietās pasaulē varēs pieredzēt divus Saules un divus Mēness aptumsumus. Tātad šis būs īsts debesu vērotāju laimes gads.

Zvaigznāju un debesu tēma ir lielisks rīks arī kāzu atmosfēras uzburšanai. 2024. gada kāzu trendi prognozē, ka šogad pasaulē debesu un zvaigžņu tematika būs viena no interesi raisošākajām jauno pāru vidū.

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Žurnāla komanda arī atklāj, ko var izlasīt jaunajā “Precos” numurā. Šie raksti ir informatīvi bagāti un iedvesmojoši raksti, kā arī pieredzes stāsti, kas būs īsts palīgs kāzu plānošanā.

Lielākā kāzu izstāde Baltijā “RIGA WEDDING EXPO 2025

Plašākais kāzu pakalpojumu klāsts vienuviet, iedvesmojošs kāzu modes šovs, kāzu plānošanas semināri. Uzzini, kādēļ vērts apmeklēt kāzu izstādi.

2024. gada aktuālākās tendences un jaunumi

Kas dominē ziedu, dekorāciju, kūku un kāzu papīrlietu modē? Par jaunumiem kāzu papīrlietu dizainā konsultē Monta Ignatoviča/Miilu Papery, ieteikumos par to, kādi toņi šajā sezonā dominē kāzu dekorācijās, dalās Zane Seisuma/Būšu mākslinieks, par aktuālākajiem ziediem līgavas pušķos un kompozīcijās vēsta Ieva Amoliņa/Amie ziedi, par šogad populārākajām kāzu kūku garšām, krāsām, formām un tekstūrām informē Natrada Rienthong/Kapok? Cakery.

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Kā nepārtērēt kāzām ieplānoto budžetu?

Vai uzskats, ka organizēt visu pašiem būs izdevīgāk, nekā nolīgt kāzu nozares profesionāļus, ir patiess?

Kuras ir tās lietas, par ko pāri pat neiedomājas, bet gala rezultātā pamatīgi pārmaksā? Kāzu rīkotājas Ingas Bērziņas/BANNTÉ EVENTS ieteikumi. 11 triki, kā stingri turēties budžeta rāmjos un veikli ietaupīt, nezaudējot pasākuma jēgu un kvalitāti.

Labākais pirkums kāzām

Žurnālā 5 pāri dalās pieredzē par viņu labākajiem pirkumiem kāzām. Kuras ir tās lietas, par kurām nav žēl iztērēto līdzekļu no kāzu budžeta un par kuru iegādi prieks nemazinās arī tad, kad kāzas jau nosvinētas.

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Kāzu tehniskās aizkulises

Kas ietilpst kāzu tehniskajā izpildījumā un kas par to jāzina, kad visu aizvest, un kurš to dara, kādām tehniskām niansēm ir jāpievērš vislielākā vērība? Komentē kāzu rīkotāja Zane Rūdele-Krave.

Plāns B kā sirdsmiera garants

Kādos gadījumos noteikti nepieciešams rezerves plāns un kas jāņem vērā, veidojot rezerves plānu kāzām?

Ieteikumos dalās kāzu rīkotāja Inga Bērziņa / BANNTÉ EVENTS un kāzu fotogrāfs Klaids Lielbiksis.

Kā pārsteigt kāzu viesus?

Kādēļ ir svarīgi padomāt par viesiem? 10 idejas viesu pārteigšanai no ielūguma līdz vakara ballei.

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Viesu grāmata audio un video formātā

Jaunās sezonas aktualitāte. Kas jāņem vērā, izvēloties viesu grāmatu, un kādi viesu grāmatas veidi, vēl bez klasiskā varianta, šobrīd tiek piedāvāti.

Kāzas pilsētā

6 labi iemesli, kāpēc kāzas pilsētā ir lieliska ideja un ko ņemt vērā, izvēloties kāzas pilsētā? Kāzu svinību vietu Rīgā ceļvedis. Ieteikumos dalās kāzu rīkotāja Zane Rūdele-Krave un kāzu fotogrāfs Klaids Lielbiksis.

Vaļasprieku iekļaušana kāzās

Idejas, kā organiski un gaumīgi atspoguļot savas aizraušanās kāzu dienā. Pāra Sigitas Vāces-Vecvagares un Matīsa Vecvagara pieredzes stāsts, izvēloties kāzām skriešanas tēmu, kas ir abu kopīga sirdslieta.

Kāzas, kas nekad neizies no modes

Ieteikumi klasiska stila kāzu organizēšanai no īstās svinību vietas līdz grimam un frizūrai.

Mūzikālais pavadījums laulību ceremonijai

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Kā izvēlēties muzikālo pavadījumu savai laulību ceremonijai, kas ir biežāk dzirdamie mūzikas instrumenti kāzās un kā atrast īsto melodiju kāzu ceremonijai?

Ceremonija saullēktā vai saulrietā

Kas jāņem vērā plānojot ceremoniju saullēktā vai saulrietā?

Padomus sniedz kāzu fotogrāfe Linda Lorberga un skaistumkopšanas meistare Anna Šmite.

Kāzas pēc ilgas kopdzīves

Kad pienāk īstais brīdis teikt jāvārdu un kādi ir būtiskākie ieguvumi laulībām pēc ilgāka laika kopā. Pieredzē dalās Harijs un Monta, kas kāzas svinēja pēc 10 kopdzīves gadiem, kā arī Liene un Ģirts, kas apprecējās pēc 20 gadu kopdzīves.

Mīlestības vēstule, ko glabāt mūžam

Vai un kāpēc kāzu dienā mīļotajam veltīt vēstuli un kad, kur un kā nodot otram savu mīlestības vēstuli? Padomi vēstules rakstīšanai.

Lietu otrā dzīve pēc kāzām

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Kuras ir tās lietas, ko pēc kāzām vērts saglabāt tikai sev, un kuras ir tās, kam vērts dot otro dzīvi?

Intervija ar harizmātisko uzņēmuma OX Drive līdzīpašnieci Egiju Gailumu

Kas iemieso atziņu, ka ne viss ir zvaigznēs ierakstīts un ka savu likteni varam ietekmēt mēs paši ar savām izvēlēm un aktīvu līdzdalību.

Saruna par to, kā neapstāties jaunu izaicinājumu priekšā, par veiksmīgu attiecību pamata pīlāriem, par kaislību pret automašīnām un ātrumu, par Teslu un elektroauto kā mūsdienīgu alternatīvu kāzu dienai.

Iedvesmai

Zvaigznāju, horoskopu un debess juma tematika kāzās. Viss, kas jāzina par astroloģiju un ĪSTO kāzu datumu. Konsultē astrologs Andris Račs. Žurnāla PRECOS redakcijas debesu tematikas iedvesmoti atradumi.

Zīda maigums un elegance kāzu dienā

Zīda ieguve un vēsture, zīda auduma veidi un īpašības. Informācijā dalās Sabīne Kalēja-Šmulāne/Kaleja Silks.

Buduāra fotosesija pirms kāzām

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Dāvana sev un līgavainim īpašajā dienā. Kas ir buduāra fotosesija, kādēļ būtu vērts apsvērt domu par šādu piedzīvojumu un kā sagatavoties fotosesijai. Komentē fotogrāfe Liliāna Legzdiņa.

Minimoon jeb mazais atpūtas brīdis pēc kāzām

Minimoon koncepts un ar ko tas atšķiras no īsta medusmēneša? Padomi lieliskam minimoon.

Žurnāla stila lapās

Vīzija par debesu plašuma iedvesmotām kāzām. Veroties mierpilnās vasaras nakts debesīs, kas piekaisītas neskaitāmu zvaigžņu tūkstošiem, varam savilkt paralēles ar savu dzīvi, kas pilna ar gaišiem, cerību apvītiem nākotnes sapņiem un nebaidzamām iespējām tos realizēt. Mūza - uzņēmēja Egija Gailuma.

Foto: Ģirts OZOLIŅŠ, MN

Atzīšanās mīlestībā krāsām

Fotoprojekts, kas tā vien mudina iekļaut spilgtus toņus un oriģinālus krāsu salikumus savā kāzu krāsu paletē. Kāda ir jūsu mīlestības krāsa? Varbūt tie ir dzīvespriecīgie rozā un dzeltenā toņi, kas tā vien aicina svinēt dzīvi fiestas ritmos.

zu pieredzes stāsti

Pieci pāri dalās pieredzē un emocijās par savu kāzu plānošanu un svinēšanu.

Dzīvesstils

“Zobu bojājumi ir vieni no visbiežāk sastopamajām hroniskajām slimībām bērnu vidū. Īpaši skolas vecuma bērniem, jo viņi ikdienā patērē daudz saldumu un limonādes, kas satur cukuru.

Svarīgākais