Uzzini, ko dzimšanas datums paredz saskaņā ar ķeltu horoskopu

© Foto: Depositphotos

Tauriņa dvēsele vai lapsas skaistums: ko zīmes saka par jums saskaņā ar ķeltu horoskopu. Ķeltu astroloģija ir saistīta ar dažādu dzīvnieku totēmu simboliku, kas sniedz dziļāku izpratni - ne tikai par to, kas mēs esam, bet arī par mūsu dievišķo mērķi šajā dzīvē.

Ķeltiem bija cieša saikne ar dabu un dabas pasauli. Viņi ne tikai svinēja Mēness ciklus, bet arī meklēja korelācijas starp viņu uzvedību un dzīvnieku uzvedību, lai labāk izprastu mērķi un ceļu.

Kamēr mūsu šodien lietojamajā astroloģiskajā kalendārā ir divpadsmit zodiaka zīmes, ķeltu astroloģiskajā kalendārā ir trīspadsmit, kas atbilst Mēness ciklu skaitam visa gada garumā.

Ķelti uzskatīja, ka koki un dzīvnieki nav tikai svētas dzīves daļas, bet fejas un gari, kas apdzīvo pasauli; viņi darīja visu, lai nomierinātu šīs mistiskās radības.

Briedis (no 24. decembra līdz 20. janvārim)

Foto: pixabay.com

Zodiaka zīme Briedis ir pirmā uz ķeltu zodiaka rata. Brieži tiek cienīti ķeltu folklorā un tiek uzskatīti par apveltīties ar spēcīgu maģiju un spēku, ir vadības un spēka simbols.

Cilvēki ar Brieža zodiaka zīmi ir pacietīgi, atbildīgi, izturīgi un ir dabiski vadītāji. Viņi mēdz būt atturīgi savā uzvedībā, taču, tiklīdz ar kādu kļūst tuvi draugi, priekšplānā izvirzās viņu piedzīvojumiem bagātā un rotaļīgā puse.

Brieži ir laipns dzīvnieks, kam ir tendence uz dāsnumu, un Ķīnā to uzskata par veiksmes un laimes simbolu.

Kaķis (no 21. janvāra līdz 17. februārim)

Foto: pixabay.com

Zodiaka zīme Kaķis apvelta savus pārstāvjus ar intuīciju, zinātkāri un pašapziņu.

Ķeltu folklorā kaķi ir gan cienīti, gan no viņiem baidās. Tiek uzskatīts, ka viņi ir vilkači un spēj sazināties ar citu pasauli.

Viņus bieži saista arī ar burvību. Cilvēkiem ar Kaķa zodiaka zīmi patīk apgūt jaunas lietas, taču nepatīk, ja viņus traucē vai ja cilvēki iejaucas viņu lietās. Viņi ir arī ļoti gudri un inteliģenti.

Čūska (no 18. februāra līdz 17. martam)

Foto: pixabay.com

Čūskas zodiaka zīme apvelta savus pārstāvjus ar gudrību, līdzjūtību un pacietību. Čūskas ķeltu folklorā ir saistītas ar ūdeni un dziedināšanu. Čūskas zīmes cilvēki ir noslēpumaini un atturīgi, viņiem piemīt slēpts spēks. Viņi ļoti labi prot izmantot iespējas, kas viņiem rodas.

Lapsa (no 18. marta līdz 14. aprīlim)

Foto: pixabay.com

Ķeltu zodiaka zīme Lapsa apvelta savus pārstāvjus ar inteliģenci, šarmu un skaistumu. Lapsas ķeltu folklorā pazīstamas ar savu viltību. Šīs zodiaka zīmes cilvēki pēc dabas ir uzņēmīgi, enerģiski un ar labu humora izjūtu. Viņiem arī patīk socializēties, taču dažreiz var būt naivi pašpārliecināti. Lapsas zodiaka zīmēm piemīt arī seksuāls rotaļīgums.

Vērsis (no 15. aprīļa līdz 12. maijam)

Foto: pixabay.com

Vērša zodiaka zīme savus pārstāvjus apveltī ar pacietību, spēku un lojalitāti. Vērši ķeltu folklorā ir bagātības un sociālā spēka simboli.

Cilvēki ar Vērša zodiaka zīmi pēc dabas ir talantīgi, taču lēni. Viņi ir mīļi un laipni, taču var ātri zaudēt savaldību, ja šo raksturu sajauc ar vājumu.

Viņi var būt spītīgi savās darbībās un nejūt vajadzību atstāt iespaidu par sevi. Šajā ziņā viņi ir diezgan godīgi un pieticīgi.

Jūras zirdziņš (no 13. maija līdz 9. jūnijam)

Foto: pixabay.com

Jūras zirdziņa zodiaka zīme saviem pārstāvjiem sniedz iztēli, līdzjūtību un spēju pielāgoties. Ķeltu folklorā jūras zirdziņi parasti tika saistīti ar jūras dieviem un tika uzskatīti arī par dzīļu pūķiem. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji ir pārliecināti par to, ko vēlas, taču ne ar visiem dalās savos mērķos un ambīcijās. Viņi ir arī ļoti inteliģenti un vērīgi.

Paceplītis (no 10. jūnija līdz 7. jūlijam)

Foto: pixabay.com

Zodiaka zīme Paceplītis saviem pārstāvjiem piešķir skaistumu, kaislību un šarmu. Karaļi ir ļoti gādīgi cilvēki, vienmēr gatavi palīdzēt.

Ķeltu folklorā Paceplītis tika uzskatīts par mistisku putnu un parasti tika saistīts ar druīdiem. Viņus uzskatīja par viltīgiem un strādīgiem, taču tie bija arī cerības, prieka un atjaunotnes simbols.

Cilvēki ar šo zodiaka zīmi ir pretimnākoši un draudzīgi, taču mēdz būt kautrīgi un atturīgi. Viņi arī viegli novērš uzmanību un var baidīties no jaunas pieredzes un nepazīstamām situācijām.

Zirgs (no 8. jūlija līdz 4. augustam)

Foto: pixabay.com

Zirga zodiaka zīme dod tai pārstāvošo spēku, dziņu un kaislību. Zirgi ķeltu folklorā bija vai nu dižciltīgi zirgi un karotāju pavadoņi, vai kelpijas. Kelpijs ir ūdens gars, spoku zirgs, kas var pieņemt dažādus ūdens radījumus un vilkt savus upurus uz grunti.

Cilvēki ar Zirga zodiaka zīmi pēc dabas ir harizmātiski un spēcīgi un var būt ļoti spītīgi savās idejās un ideālos.

Viņi ir arī lojāli un tiem ir savvaļas skaistums. Viņi ir lieliski vadītāji un pastāvīgi pieprasa viņu talantu un nopelnu atzīšanu.

Lasis (no 5. augusta līdz 1. septembrim)

Foto: Depositphotos

Zodiaka zīme Lasis savus pārstāvjus apveltī ar intuīciju, labu humoru un bagātību. Lasis ķeltu folklorā ir saistīts ar pārpilnību un zināšanu uzkrāšanu. Tie ir arī gudrības simbols.

Cilvēki ar Laša zodiaka zīmi ir draudzīgi un zinātkāri, taču ir izklaidīgi. Viņiem patīk sapņot par nākotni un patīk būt jautriem.

Gulbis (no 2. septembra līdz 29. septembrim)

Foto: pixabay.com

Zodiaka zīme Gulbis apvelta savus pārstāvjus ar skaistumu, lojalitāti un spēku. Gulbji ķeltu folklorā ir gaismas un tīrības simbols, un tie bieži tiek saistīti ar dievišķību un dieviem. Šīs zodiaka zīmes cilvēki ir nobrieduši, bet rotaļīgi, gudri, bet nav prasīgi, mierīgi, bet ne vieglprātīgi.

Tās ir daudzšķautņainas radības, kas var ne tikai skatīties uz kopumu, bet arī saprast mijiedarbības un situāciju kontekstu. Viņi dod priekšroku nelielam iekšējam lokam un netērē laiku gadījuma attiecībām.

Tauriņš (no 30. septembra līdz 27. oktobrim)

Foto: pixabay.com

Tauriņa zodiaka zīme savus pārstāvjus apveltī ar dzīvespriecīgu garu, labām sociālām prasmēm un empātiju. Tauriņi ķeltu folklorā tika uzskatīti par aizgājēju gariem un personificēja cilvēka dvēseli. Tie ir arī transformācijas un atdzimšanas simbols.

Cilvēki ar Tauriņa zodiaka zīmi ir lieliski klausītāji un laipnas dvēseles. Tomēr viņiem nepatīk būt aprobežotiem un viņiem patīk paust savus uzskatus un viedokļus un runāt par dažādām tēmām.

Vilks (no 28. oktobra līdz 24. novembrim)

Foto: pixabay.com

Vilka zodiaka zīme saviem pārstāvjiem piešķir kaislību, uzticību un ambīcijas. Vilki ķeltu folklorā bija saistīti ar Mēnesi un bija intuīcijas, gudrības un apņēmības simboli.

Šīs zodiaka zīmes cilvēki ir lieliski komandas spēlētāji un tic godam un lepnumam.

Viņi var būt bezbailīgi un drosmīgi. Viņi arī ļoti nopietni izturas pret komunikāciju, un viņiem ir stingri noteikumi attiecībā uz savu dzīvesveidu un ikdienas rutīnu.

Vanags (no 25. novembra līdz 23. decembrim)

Foto: pixabay.com

Zodiaka zīme Vanags saviem pārstāvjiem sniedz spēku, ieskatu un ambīcijas. Vanagi ķeltu folklorā tika uzskatīti par garu pasaules vēstnešiem un varēja nest veiksmi vai brīdināt no muļķībām. Šīs zodiaka zīmes cilvēki ir ļoti vērīgi un intuitīvi, var rīkoties ātri un precīzi.

Viņi ir uz mērķi orientēti, taču zina arī laiku atpūstai un ļauj intuīcijai vadīt viņus līdz vēlamajam galamērķim.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.