Visā Latvijā bija vērojama skaista ziemeļblāzma

© Dmitrijs Suļžics/MN

Gandrīz visā Latvijā naktī uz sestdienu bija redzama ziemeļblāzma, novēroja daudzi iedzīvotāji visā Latvijā. Jau vēlu vakarā un naktī sociālajos medijos bija vērojamas neticami skaistas ziemeļblāzmas bildes.

Ziemeļblāzma bija redzama Gulbenē, Saulkrastos, Līvānu pusē, ziemeļblāzma bija vērojama arī Rīgā. Neticami skaistas ir Mediju nama fotogrāga Dmitrija Suļžica bildes, ko piedāvājam aplūkot saviem lasītājiem. Bildes tapušas Rīgā.

Dmitrijs Suļžics/MN

Dmitrijs Suļžics/MN

Dmitrijs Suļžics/MN

Dmitrijs Suļžics/MN

Iedzīvotāji ar novēroto aktīvi dalās sociālajos tīklos.

Astronoms Ilgonis Vilks tviterī norādījis, ka naktī uz sestdienu bija gaidāma ģeomagnētiskā vētra, kas bija spēcīgākā pēdējos gados.

Liela Saules plankumu grupa radījusi virkni izvirdumu, kas nāk Zemes virzienā. Gaidāma ziemeļblāzma, kas gaišo nakšu dēļ Latvijā varētu būt sliktāk redzama, norādījis Vilks, tomēr prognozes nepiepildījās.

Dmitrijs Suļžics/MN

Ziemeļblāzma Gulbenes novada Stāmerienā.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.