© Foto: pixabay.com

Saulrieti ir romantiski, iedvesmojoši un spējīgi izpelnīties ievērību Instagram, tomēr lielākā daļa no mums atvēl laiku šai īpašajai pieredzei tikai tad, kad esam atvaļinājumā. Īsā ziņa ir tāda, ka nav jāatrodas eksotiskā vietā, ar saistībām, lai izbaudītu nomierinošos, skaistos un dzīvi mainošos saulrieta mirkļus.

Saule lec un riet katru dienu neatkarīgi no tā, kur atrodaties. Tāpēc nav iemesla, kāpēc nevarētu veltīt dažas minūtes, lai piepildītu savu dienu ar brīnumiem un apstāties, lai to izbaudītu.

Foto: pixabay.com

“Pat būdams ņujorkietis, es spilgti atceros, ka pamanīju, ka, neskatoties uz to, ka pilsēta ir tik liela (ar 690 debesskrāpjiem), saulriets, kaut kas pilnīgi netverams, spēja apturēt neskaitāmus no vairāk nekā 8 miljoniem cilvēku un atgādināt viņiem, cik skaista dzīve ir tad, kad tu izvēlies to redzēt,” raksta agoldlining.com.

Šeit apkopoti vēl pieci fakti par to, kāpēc vajadzētu veltīt laiku saulrieta vērošanai.

  • Tas uzlabos garastāvokli. Labas sajūtas? Pieraksti tās. Pētījumi liecina, ka saulrietiem ir daudz psiholoģisku efektu, kas uzlabo ilgstošu gandarījumu par dzīvi un fizisko labumu, un ir pierādīts, ka tie mazina stresu. Tāpēc nākamreiz, kad jums ir grūta diena, brauciet uz savu iecienītāko vietu un vērojiet, kā bažas izzūd.

Foto: pixabay.com

  • Tas dod iemeslu doties ārā. Bez iemesla to nesauc par burvju stundu. Atvēlot tikai dažas minūtes no dienas, lai izbaudītu dažus elpu aizraujošus saulrieta mirkļus, tas būs tā vērts - pat ja pēc tam jums būs jāatgriežas birojā. Daba ir dabiska dvēseles degviela, un tikai 10 līdz 20 minūtes svaiga gaisa var likt justies atsvaidzinātam un koncentrētam.
  • Tas iedvesmos. Ir iemesls, ka saulrieti ir bijuši pastāvīgs iedvesmas avots gan dzejniekiem, gan rakstniekiem, gan romantiķiem. Mūžīgajai un spēcīgajai pieredzei ir pārpasaulīgs garīgais elements, kam var būt pozitīvs, dziedinošs, radošs un atjaunojošs efekts, ja tas tiek integrēts ikdienas vai iknedēļas dzīvē. Ļaujiet mistiskajām debesu krāsām iedvesmot uzgleznot savas dzīves skaistāko attēlu.

Foto: pixabay.com

  • Tas dos lielāku pateicību Zemei. Skaistums bagātina dzīvi un padara to daudz vērtīgāku. Ir pierādīts, ka saullēkta vai saulrieta vērošana rada labāku pateicības sajūtu par zemi. Kad esat nokļuvis Zemes dabiskajā skaistumā (piemēram, saulrietā), atbrīvojaties no jebkādiem traucēkļiem un jūtat augstāku gandarījuma un pateicības līmeni par to, kas notiek acu priekšā.
  • Tas palēnina laiku. Daudzi piekritīs, ka saulrieta siltās krāsas spēj apturēt gandrīz ikvienu. Kad esat ieguvis savu Instagram cienīgo kadru, pievērsiet savu uzmanību gleznai, kas maģiski tiek radīta tieši acu priekšā. Tas ir meditācijas veids un ļauj iztīrīt prātu no visa, kas notiek ārpus šī gadījuma.

Foto: pixabay.com

Nenovērtējams bez maksas biohack padoms

Saulrieta vērošana nomierinoši iedarbojas uz smadzenēm, veicinot relaksāciju un mazinot stresu. Siltās krāsas stimulē serotonīna izdalīšanos, veicinot pozitīvu noskaņojumu. Saulrieta vērošana var pozitīvi ietekmēt vispārējo veselību, palīdzot regulēt diennakts ritmu un veicināt labāku miegu, raksta @mashafastov.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv