Labākās veidnes vienkāršas siera kūkas izcepšanai

© Foto: freepik.com

Siera kūkas pagatavošanai tiek izmantota veidne ar noņemamu malu, jo desertam ir maiga tekstūra un trausla garoza. Noņemamās malas atvieglo siera kūkas izņemšanu, vienlaikus saglabājot tās izskatu, vēsta Southern Living.

Kas ir veidne ar noņemamu malu?

Veidne ar noņemamu malu ir augsta, apaļa cepšanas forma, kas sastāv no trim galvenajām daļām: pamatnes, augsta gredzena un aizdares.

Foto: pixabay.com

Aizdare spēlē galveno lomu pamatnes nostiprināšanā pie formas. To var atbrīvot, lai atdalītu pamatni, atvieglojot siera kūkas vai cita smalka deserta izņemšanu. Dažām formām ir vafeļu raksta pamatne, lai to būtu viegli izņemt, bet citām ir nepiedegošs pārklājums.

Kāpēc veidne ar noņemamu malu ir nepieciešama siera kūkai?

Gatavojot siera kūku, formas apakšā ievieto cepumu vai biskvīta pamatni, pēc tam pārklāj to ar pildījumu, kas pagatavots no olām, cukura un krēmsiera.

Siera kūkas parasti ir diezgan augstas, un formas augstās malas nodrošina pietiekami daudz vietas, lai turētu gan garozu, gan pildījumu.

Foto: pixabay.com

Deserta maigā un krēmīgā tekstūras dēļ to var būt grūti izņemt no parastās cepamās formas. Formas apgriešana, kā tas varētu notikt ar standarta kūku, var sabojāt gludo virspusi, kas ir ļoti svarīgi klasiskās siera kūkas izskatam.

Siera kūkas bieži cep ūdens peldē, lai nodrošinātu vienmērīgu uzsilšanu. Veidne ar noņemamu malu ļauj izņemt desertu pēc atdzesēšanas, to neapgriežot. Siera kūkai atdziestot, tā nedaudz saraujas. Noņemamās malas novērš plīsumus un plaisas gar malām, saglabājot perfektu formu.

Citas siera kūkas veidņu iespējas

Foto: pixabay.com

Cieta metāla forma

Cieta metāla forma darbojas, ja apakšu labi izklāj ar cepampapīru un atstāj lieku, lai paceltu kūku. Galvenā priekšrocība - nav noplūdes, bet siera kūkas izņemšana ir sarežģītāka.

Keramikas forma

Foto: freepik.com

Lietota kūkas pasniegšanai tieši no veidnes. Lēnām uzsilst, tāpēc cepšana ir vienmērīgāka, bet var aizņemt ilgāku laiku.

Silikona forma

Foto: pixabay.com

Mīkstas malas var izraisīt siera kūkas deformāciju. Vislabāk silikona pannu novietot uz cepšanas paplātes.

Kādas formas nedrīkst lietot:

Plānas vienreizējās lietošanas alumīnija pannas;

Plastmasas traukus (pat karstumizturīgus);

Stikla trauki nav marķēti kā piemēroti cepeškrāsnij.

Vairāk interesantu padomu lasiet šeit.