Zemesriekstu sviesta cepumi

© Foto: freepik.com

Šie mājās gatavotie zemesriekstu sviesta cepumi praktiski kūst mutē.

Tiem ir mīksts vidus, viegli kraukšķīgas maliņas un vislabākā zemesriekstu sviesta garša. Pagatavoti tikai no 9 sastāvdaļām, recepte ir vienkārša un garda.

SASTĀVDAĻAS:

1 glāze universālo miltu, izlīdzināti

½ tējkarote cepamās sodas

½ tējkarote jūras sāls

½ glāze nesālīta sviesta, istabas temperatūrā

½ glāze brūnā cukura

¼ glāze granulētā cukura, plus ½ glāze rullēšanai

1 glāze krēmīga zemesriekstu sviesta

1 liela ola

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Foto: freepik.com

GATAVOŠANA

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175°C un izklājiet divas lielas cepšanas pannas ar cepampapīru.

Vidēja lieluma bļodā sakuļ kopā miltus, cepamo sodu un sāli.

Stacionārā miksera bļodā sakuļ sviestu, brūno cukuru un ¼ glāzes granulētā cukura, līdz masa ir viegla un gaisīga, 2 līdz 3 minūtes. Pievienojiet zemesriekstu sviestu, olu un vaniļu un samaisiet, līdz masa kļūst krēmīga. Pakāpeniski pievienojiet sausās sastāvdaļas un samaisiet ar mazu ātrumu, līdz tās ir tikko sajaukušās.

Ņemiet nedaudz kaudzītes mīklas un ar rokām sarullējiet bumbiņas. Ievietojiet ½ tases granulētā cukura nelielā bļodā un sarullējiet tajā cepumu mīklas bumbiņas. Izvietojiet tās uz sagatavotajām cepšanas plātīm, atstājot starp bumbiņām vismaz 2 collas atstarpi. Ar dakšiņu piespiediet bumbiņu augšpusi, lai izveidotu krustveida rakstu.

Cepiet, vienu plāti vienlaikus, 10 līdz 12 minūtes, 10 minūtes mīkstākam cepumam un 12 minūtes kraukšķīgākam cepumam. Cepumi būs tik tikko sacietējuši malās, bet vidū joprojām šķitīs nepietiekami gatavi. Ļaujiet atdzist uz cepšanas plāts 10 minūtes, pirms pārvietojat tos uz restēm, lai pilnībā atdzistu.

Uzglabājiet hermētiskā traukā istabas temperatūrā līdz 5 dienām.

Piezīmes

*Ja jūsu zemesriekstu sviests ir nesālīts, palieliniet sāls daudzumu līdz ¾ tējkarotēm.

**Ja izmantojat dabīgo zemesriekstu sviestu, pārliecinieties, ka tam ir gluda, krēmīga konsistence. Izvairieties no sausas, cietas vielas, kas var atrasties burkas apakšā. Ja zemesriekstu sviestu uzglabājat ledusskapī, pirms šīs receptes gatavošanas ļaujiet tam 1 stundu pastāvēt istabas temperatūrā.

Vairāk recepšu lasiet šeit.