Izmēģiniet kūpināšanas triku saldam desertam, kas piešķir dūmakainu saldumu augļu virskārtām gan pīrāgā, gan picā. Tas pārsteidz desertu galdu un ēdāju garšas kārpiņas.
Pica ir plaši atzīta kā piemērota vakariņām, pusdienām un pat brokastīm. Bet saldināta pica var būt arī lieliska izvēle desertam. Lai gan šokolāde, zefīri un dažādas konfektes ir iecienīta izvēle, cilvēki bieži vien dod priekšroku augļiem, lai iegūtu saldu, bet svaigu deserta picas versiju. Svaigu augļu izmantošana ir laba izvēle, bet garšu varat baudīt vēl vairāk, ja vispirms augļus grilēsiet.
Grilēšana ne tikai padara augļus sulīgākus, bet arī karamelizē dabiskos cukurus, padarot tos saldākus. Augļi no grila iegūs dūmakainu garšu un tiks iezīmēti ar grila atzīmēm, kas izskatās īpaši garšīgi uz viegli apceptas picas pamatnes.
Vislabāk grilēt augļus, kas saglabā savu formu, sagriežot tos šķēlēs un novietojot uz karstām restēm. Persiki, nektarīni, plūmes, aprikozes, melones, bumbieri, ananāsi, vīģes un banāni ir lieliski piemēroti grilēšanai; tāpat kā zemenes, mellenes un ķirši, taču mazāki augļi jāuzdur uz iesma, lai tie neiekristu grilā.
Arī vīnogas ir pelnījušas vietu uz grila, jo tās sasilstot kļūst ļoti saldas un sulīgas. Salduma būs vēl vairāk, ja pirms grilēšanas apsmērēsiet augļus ar siltu medu vai kļavu sīrupu. Ja nejauši augļi apdeg, nemetiet tos laukā. Tā vietā piedegušos augļus var izmantot sīrupos, mērcēs, smūtijos un kokteiļos.

Runājot par deserta picu, super salda pamatne nav priekšnoteikums lieliskam rezultātam. Ja patiešām vēlaties, lai izceltos svaigu augļu saldums, varat pagatavot deserta picu uz parastas picas mīklas, iespējams, apsmērētas ar neitrālu eļļu un pārkaisītas ar nedaudz cukura.
Pārsteidzoši, bet saldas vasaras arbūza šķēles var kalpot arī kā ļoti atsvaidzinoša picas "garoza". Šokolādes lazdu riekstu krēms lieliski iederas kā "tomātu mērces" aizvietotājs, taču tāpat var izmantot arī saldinātu krēmsieru vai iecienītāko ievārījumu.
Mazāk saldai, bet tomēr maigai un krēmīgai pusei varat izmantot svaigu mocarellas sieru, rikotu, sulīgu burratu un brī sieru — tas viss brīnišķīgi garšo ar grilētiem augļiem. Bazilika un piparmētru lapas, pārliets medus, smalki sarīvēta laima miziņa, konservētas mandarīnu daiviņas, grauzdēts kokosrieksts un rubīnsarkanās granātābolu sēklas veido gardu un krāsainu garnējumu.
Ja vēlaties pievienot kraukšķīgumu, apsveriet grauzdētas mandeļu skaidiņas, pistācijas vai pat liofilizētus augļus, raksta thetakeout.com.
Vairāk receptes skatiet šeit.