Cepetis ar rudens šarmu: atklāj slepeno sastāvdaļu

© Foto: pixabay.com

Ja vēlaties baudīt rudens garšas, vienlaikus piešķirot savam cepetim spilgtu salduma pieskaņu un papildinošas augļu garšas, pievienojiet šo sastāvdaļu.

Ir daudz rudens ēdienu, kas ir ērti pagatavojami, taču viena no vienkāršākajām un sātīgākajām ir cepetis. Tajā ir mīksti, pikanti dārzeņi, īpaši maiga gaļa un buljona mērce, kas rada siltumu un komfortu.

Lai gan ir svarīgi izvēlēties labāko gaļas gabalu cepetim, dažreiz var būt grūti izvairīties no pliekanas un pārāk vienkāršas garšas. Ja vēlaties baudīt rudens garšas, vienlaikus piešķirot savam cepetim spilgtu salduma pieskaņu, pievienojiet tam nedaudz ābolu sidra, raksta thetakeout.com.

Foto: freepik.com

Veids, kā to izdarīt, ir diezgan vienkāršs, un nav daudz jāmaina vecās ģimenes receptes. Sāciet gatavot liellopa gaļu un izvēlētos dārzeņus ar garšaugiem un garšvielām, kā parasti. Labi marmorēts liellopa kakla cepetis ir labs risinājums, ja neesat pārliecināts, kādu gabalu izvēlēties. Apbrūniniet gaļu pannā no abām pusēm vairākas minūtes. Pēc tam pārvietojiet iecienītākos dārzeņus un gaļu katlā un ļaujiet tiem tur atpūsties.

Kad nonākat līdz buljona pievienošanai, vai nu katlā ar aromātiskajiem dārzeņiem, vai tieši katlā, tur pievienojiet sidru.

Daļu buljona aizstājiet ar ābolu sidra etiķa šļuku vai vairākām tasītēm ābolu sidra. Ja vēlaties vairāk salduma, izmantojiet līdz četrām tasītēm vai samaziniet daudzumu, lai iegūtu pikantāku rezultātu.

Pārliecinieties, ka šķidrums pilnībā pārklāj gaļu un dārzeņus, pēc tam gatavojiet cepeti, līdz tas ir mīksts, kas var aizņemt līdz astoņām stundām. Izņemiet gaļu un nolieciet to uz šķīvja, pirms pārlejat tam un dārzeņiem mērci. Pievienojiet cepetim papildu umami garšu ar Vorčesteršīras mērci beigās, un gatavs! Sātīgas, pikantas un viegli saldas vakariņas, kas mirdz ar rudens šarmu.

Kā ābolu sidrs padara cepeti svētku un maigu

Foto: pixabay.com

Iemesls, kāpēc ābolu sidrs ir ideāla sastāvdaļa šim ēdienam, ir saistīts ar tā garšas veidiem, kā arī skābuma saturu. Šī pikantā katlā gatavotās gaļas piedeva, kas atrodama daudzās virtuvēs, ir salda un sabalansēta, kas nozīmē, ka tās ābolu notis labi saglabājas gaļā. Īpaši nefiltrētā sidrā ir pietiekami daudz fermentu un skābes, lai mīkstinātu gaļu, noārdot saistaudus, padarot to īpaši gardu.

Ābols palīdz gaļai piešķirt mitrumu, lai tā nekļūtu sausa, un vārītie cukuri var iegūt viegli karamelizētu garšu. Jebkuras sidrā esošās garšvielas rada patīkamu un svētku sajūtu. Ja jums nav ābolu sidra, derēs arī ābolu sula, taču neiegūsiet tādu pašu noturīgu ābolu garšu.

Lai patiešām uzlabotu gaļas garšu, varat spert papildu soli, kad un kā pievienojat ābolu piedevu. Tā vietā, lai pievienotu to katlā vai pannā visu uzreiz, pievienojiet to mazākās porcijās un pēc tam vāriet uz lēnas uguns, līdz šķidrums samazinās vai sabiezē, izmantojot miltus vai taukus.

Foto: pixabay.com

Pirms šķidruma pievienošanas apcepiet vai karamelizējiet sīpolus un ķiplokus, pēc tam pārliecinieties, ka viss ir mīksts un labi sajaucies. Gatavošanas laikā vai pēc tam, ja vēlaties saldāku našķi, uzsmērējiet cepetim nedaudz ābolu sviesta. Izmantojiet čuguna katlu, lai gatavošana būtu vienmērīgāka un trauku mazgāšana - vienkāršāka.

Cepšanas laiks ir atkarīgs no gaļas lieluma un griezuma, taču, ja pievienosiet sidru, katru reizi iegūsiet gardu rezultātu.

Vairāk recepšu lasiet šeit.