Daudzi mājas pavāri saskaras ar problēmu, ka citroni ātri bojājas pat ledusskapī. Galvenie iemesli ir nepareiza uzglabāšana, mitruma iedarbība un to turēšana nepiemērotos traukos, norāda Southern Living.
Tāpat kā visi svaigi augļi, arī citroni var sabojāties. Bojāti citroni parasti kļūst ļoti mīksti. Tie var kļūt gļotaini, izskatīties samīcīti, tiem var būt nepatīkama smaka vai redzamas pelējuma pēdas. Ja citroniem ir kāda no šīm pazīmēm, vislabāk tos izmest.
Citronus ledusskapī var uzglabāt četras līdz sešas nedēļas. Tos var droši uzglabāt arī istabas temperatūrā, taču, tāpat kā jebkurus augļus, tie sabojāsies ātrāk. Vidēji citrons jāizlieto nedēļas laikā, ja to uzglabā istabas temperatūrā.
No aukstiem citroniem ir grūtāk izspiest visu sulu, tāpēc labāk tos izņemt no ledusskapja dažas stundas pirms lietošanas.
Neglabājiet citronus plastmasas maisiņos, jo tie aiztur mitrumu, kas var paātrināt bojāšanos.
Tāpat izvairieties uzglabāt citronus meloņu, banānu, ābolu, tomātu vai avokado tuvumā. Šie augļi izdala daudz etilēna, kas var izraisīt tuvumā esošo citronu ātrāku bojāšanos.
Veseli citroni
Veselus citronus vislabāk uzglabāt ledusskapja dārzeņu un augļu atvilktnē, kur ir zems mitrums un tie var palikt vēsi un sausi. Ieteicams arī atvērt atvilktnes ventilācijas atveres, lai palielinātu gaisa plūsmu ap augļiem.
Sagriezti citroni
Pēc sagriešanas ietin citronu plastmasas plēvē vai ievieto hermētiskā traukā. Uzglabājiet to ledusskapī un izlietojiet dažu dienu laikā, jo sagriezti citroni ātri izžūst.
Citronu sula
Svaigi spiestu citronu sulu var uzglabāt ledusskapī hermētiskā traukā, piemēram, burkā, līdz 5-7 dienām.
Ilgākai uzglabāšanai sulu sasaldē. Lielisks veids, kā to izdarīt, ir ledus kubiņu traukā, kas sadala sulu atsevišķās porcijās.
Citrona miziņa
Citrona miziņu var uzglabāt līdz pat trim mēnešiem saldētavas maisiņā vai hermētiskā traukā saldētavā. Var arī izmantot sarīvētu miziņu tieši no saldēta stāvokļa salātu un citās mērcēs, kūku mīklā un citur.