Šokolādes trifelēm piemīt greznības atmosfēra, taču to pagatavošana atbaida lielāko daļu mājas saimnieču, bet patiesībā šo gardumu pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas.
Kāpēc tērēties par trifeļu kasti, ja tās var pagatavot mājās? Nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas: kakao pulveris un iebiezinātais piens. Lai tās pagatavotu, vispirms katliņā uz lēnas uguns izkausē 1 bundžu iebiezinātā piena. Kad tas ir izkusis, noņem no uguns, iesijā ½ glāzes kakao pulvera un samaisa, līdz viss ir sajaucies.
Pārlej maisījumu bļodā vai pannā un atdzesē ledusskapī vismaz divas stundas, lai izveidotu ganašu (glazūra, mērce vai konditorejas izstrādājumu pildījums, kas izgatavots no šokolādes un krējuma). Pēc tam no ganaša veido bumbiņas un apviļā tās kakao pulverī, raksta thetakeout.com.
Iebiezinātais piens ir tikai cukurs un iztvaicēts piens. Iespējams, jau esat par to dzirdējuši (tas ir tas, ko izmanto dulce de leche). Ja jums tāda nav pa rokai, varat viegli pagatavot iebiezināto pienu mājās. Kakao pulvera pieliekamajā parasti ir vairāk, nekā zināt, kā izmantot. Kakao pulveris parasti nav saldināts, tāpēc šajā receptē mēģiniet izmantot kakao pulveri, jo tas ir mazāk rūgts.
Ganašam ir atšķirība starp trifelēm un citiem šokolādes našķiem, tāpēc ir svarīgi to pareizi pagatavot. Pirms ievietošanas ledusskapī pārliecinieties, ka abas sastāvdaļas ir labi sajauktas, pretējā gadījumā šokolāde būs krītaina. Šajā receptē ganašs pēc atdzesēšanas var būt lipīgs, tāpēc, veidojot, iemērciet pirkstus kakao pulverī.
Tā kā šīs šokolādes trifeles ir izgatavotas no ganaša (izņemot kakao pulveri ārpusē), ir iespēja tās uzlabot. Ja vēlaties katrā kumosā piešķirt vairāk garšas, dariet to, gatavojot ganašu. Piemēram, apsveriet iespēju pievienot kanēli, lai piešķirtu tai siltu noskaņu.
Ja vēlaties pagatavot meksikāņu šokolādes versiju, pievienojiet šķipsniņu - un tikai šķipsniņu - kajēnas piparu. Pievienojiet nedaudz espresso pulvera, lai izceltu bagātīgas, zemes garšas, vai pievienojiet šķipsniņu piparmētru ekstrakta vai mandeļu ekstrakta, ja jūtaties drosmīgāks.
Lai piešķirtu trifeles ārpusei tekstūru, atsakieties no kakao pulvera un pamēģiniet sasmalcinātus oreo cepumus, sasmalcinātus riekstus (pēc izvēles), grauzdētu kokosriekstu, kakao graudus, kakao skaidiņas vai piparmētru gabaliņus. Ja vēlas tās apviļāt pūdercukurā, var to darīt, taču atcerieties, ka tās ir gatavotas ar saldinātu iebiezināto pienu, tāpēc jau ir diezgan saldas.
Veidojot trifeles pēc tam, kad ganašs ir bijis ledusskapī, var tās pildīt ar veseliem, grauzdētiem riekstiem, piemēram, lazdu riekstiem vai mandelēm. Daudz ko var paveikt ar pieliekamajā jau esošajiem produktiem. Izbaudiet šīs viegli pagatavojamās šokolādes trifeles no divām sastāvdaļām.