Kafijas pievienošana BBQ mērcei un marinādēm

© Foto: pixabay.com

Dažreiz vissarežģītākā daļa grilēšanas procesā ir BBQ mērces izvēle. Jebkurā pārtikas veikalā ir desmitiem zīmolu un garšu, kas ne vienmēr palīdz lēmumu pieņemšanā. Protams, vienmēr varat pagatavot savu mērci, kas ļauj to pielāgot savām vēlmēm.

Sonny's BBQ meistars Šenons Snells zina visu par lieliskas grilēšanas mērces pagatavošanu. Un viņam patīk iekļaut pārsteidzošu sastāvdaļu, ko, visticamāk, redzēsiet blakus olām un bekonam no rīta, nevis pie grilētām ribām. "Kafija piešķir BBQ mērcēm drosmi un unikālu dziļumu," Snells pastāstīja The Takeout.

Kafijai ir sarežģīta garša, kas nodrošina līdzsvaru un piešķir interesantu garšas slāni. "Labākais veids, kā to iekļaut, ir izveidot pamatmērci, vārīt uz plīts vai sildelementa un pievienot karstu, brūvētu kafiju pa 30 ml vienlaikus, līdz [tā atbilst] vēlamajai garšai," skaidroja Snells. Protams, ir noteikti mērču veidi, kas ir labāk piemēroti kafijas pievienošanai nekā citi. Šajā jautājumā Snells ieteica: "Tumšās kafijas rūgtums kompensē ļoti bagātīgas BBQ mērces saldumu."

Paturot to prātā, kafija nav labākā piedeva baltajai mērcei uz majonēzes bāzes vai sinepju mērcei. Tā vietā tā labi sader ar mērcēm, kas satur melasi, brūno cukuru un Vusteršīras mērci. Runājot par olbaltumvielām, "liellopu gaļas pikantā garša labi sader ar kafiju," sacīja Snells.

Malta kafija ir lieliska arī BBQ marinādes pagatavošanai

Foto: pixabay.com

Saskaņā ar Šenona Snella teikto, kafija nav paredzēta tikai BBQ mērcēm. Tā ir arī lieliska sastāvdaļa, ko pievienot sausajām BBQ marinādes pagatavošanai, un šajā gadījumā kafija vispār netiek brūvēta. Snells piedāvāja: "Sajauktas kafijas biezumi nodrošina lieliskus BBQ marinādes pagatavošanas līdzekļus. Tie ir lieliski piemēroti papildu garšai."

Var pat pievienot kafijas biezumus marinādei, kas jau ir pa rokai, vai savai iecienītākajai receptei. Tā kā kafija nesatur cukuru vai sāli, tā neizjauks citu sastāvdaļu līdzsvaru. Piemēram, Snellam patīk tumšās kafijas biezumus kombinēt ar antrekota steikiem, ko gatavo uz grila.

"Tas izceļ steika liellopa gaļas garšu un drosmi," viņš teica (izmantojot YouTube). Papildus biezumiem viņš pievieno sāli, čili pulveri, ķiploku pulveri, maltas sinepes, melnos piparus, brūno cukuru un smaržīgos piparus. Viņš izmanto dzelteno sinepju kārtu, lai marināde pieliptu, apcep steikus no abām pusēm un pasniedz ar ķiploku sviestu.

Foto: pixabay.com

Kafijas sausā marināde var uzlabot visu veidu liellopa gaļas gabalu - krūtiņas, steika un pat hamburgeru, garšu. Bet tā tikpat labi atdzīvinās cūkgaļas ribiņas vai cūkgaļas plecu un vistas spārniņus.

Ar kafiju gatavotas bārbekjū mērci var apliet grilētu vistu un cūkgaļu, un to var izmantot receptēs, kurās nepieciešama bārbekjū mērce, piemēram, ceptās pupiņās, sloppy joes (sviestmaize ar malto gaļu), picā ar vistu.

Dzīvesstils

Vasaras svelmē un karstumā vienkāršs piparmētru un gurķu sprejs, ko izsmidzināt uz sejas un ķermeņa, sniegs gandrīz tūlītēju atsvaidzinājumu. Šis sprejs ir dabisks, viegli pagatavojams un patīkams veids, kā atvēsināt sevi vasaras dienās - gan pludmalē, gan smacīgā ofisa telpā. Ar recepti dalās “abeautifulmess.com”.

Svarīgākais