Lai gan īsti nav tādas lietas kā slikts grilēts siers, ne visas šī sviestmaižu pamatēdiena receptes ir vienādas. Sākot ar sinepju pievienošanu maizei un beidzot ar sāls pārkaisīšanu uz pannas, ir tik daudz veidu, kā pacelt šo sviestmaizi nākamajā līmenī.
Tomēr galvenais triks, iespējams, ir visneiedomājamākais - vienkārši pievienojiet vairāk siera. Šeit triks ir tāds, ka papildu sieru pievieno maizes ārpusei, nevis sviestmaizes iekšpusē.
Kad tas kūst un burbuļo pannā, siers dabiski pielips pie maizes, piešķirot papildu siera garšu, par ko nekad nezinājāt, ka tas ir nepieciešams, raksta thetakeout.
Bagātīgā izkausētā sviesta un kraukšķīgās siera garozas sajaukums patiešām uzlabo gan sviestmaizes garšu, gan tekstūru, ļaujot vienlaikus baudīt gan izkausētā siera maigo krēmīgumu, gan ceptā siera aso, pikanto garšu. Un labākais ir tas, ka receptei tiek pievienots tikai viens papildu solis.
Zeltaini brūnas siera garoziņas iegūšana kopumā ir diezgan vienkārša — vienīgā prasme, kas patiešām nepieciešama, ir pacietība. Lai pārliecinātos, ka sviestmaizes sieram ir pietiekami daudz laika izkust, bet tā ārējais slānis nepiedeg, pannas temperatūra jāuztur aptuveni vidēji zemā līmenī.
Kā vienmēr, čuguna panna ir labākais instruments grilēta siera pagatavošanai. Vienkāršākajā veidā siera garoziņas izveide sviestmaižu gatavošanas procesam pievieno tikai vienu vienkāršu soli — pirms sviestā apsmērētas maizes uzlikšanas pannā pārkaisa nedaudz siera.
Runājot par šķirnēm, šim darbam vislabāk der izturēti sieri, jo tiem ir intensīva garša un zems mitruma saturs. Mēs runājam parmezāna, asiago vai pekorīno sieru. Tomēr šeit der arī čedaras siers.
Ja ir nedaudz papildu laika, ir dažas variācijas, ko var izmēģināt. Pirms siera pievienošanas varat apgrauzdēt abas maizes puses, lai tā būtu kraukšķīga, vai arī uzsmērēt uz maizes nedaudz sakultas olas, lai siers labāk pieliptu. Ja izvēlaties šo metodi, var arī uzklāt sieru tieši uz maizes, nevis iekaisīt to pannā.
Dažādi sieri kūst un cepas dažādos ātrumos, tāpēc ir jāuzrauga sviestmaize, lai novērtētu ārpuses kraukšķīgumu un iekšpuses lipīgumu.
Dažos gadījumos tas var aizņemt diezgan ilgu laiku, taču neatkarīgi no tā, cik ilgi tas nepieciešams, nekad nepārslēdziet siltumu virs vidējā. Kad maize ir gatava, varat atpūsties un baudīt savu jauno iecienītāko grilēto sieru.