Kūku glazūra: sviesta krēms ar alkohola aromātu

© Foto: pixabay.com

Viena no populārākajām glazūrām jebkurai kūkai ir sviesta krēms. Šis klasiskais deserta papildinājums ir pieejams dažādās formās, sākot no ātrās un vienkāršās amerikāņu versijas, kurā sviestu saputo ar pūdercukuru, līdz Šveices un Itālijas variantiem, kur nepieciešama rūpīga olu baltumu un karstā cukura pievienošana.

Jebkura sviesta krēma lieliskā īpašība ir tā spēja integrēt dažādas garšas. Kad tas ir pagatavots, to var pielāgot ar ekstraktiem, miziņām (labs iemesls saglabāt citrusaugļu mizas), ievārījumiem vai pat alkoholu. Piemēram, pievienojot sviesta krēmam tekilu, kas piešķirs svaigu botānisku pieskaņu, raksta thetakeout.com.

Foto: pixabay.com

Tekilas daudzums, izmantotā zīmola nosaukums un pievienošanas laiks glazūrai būs atkarīgs no izmantotās receptes. Kopumā, lai piešķirtu krēmam garšu, nav nepieciešams daudz alkohola. Tekilas glazūra labi papildinās kūkas ar augļu garšu. Vaniļa, protams, ir daudzpusīga, taču citronu, laima, apelsīnu un zemeņu kūkas arī būs gardas.

Vasarā patīk pagatavot zemeņu un sarkanā apelsīna margaritu. Šīs garšas varētu pārvērst kūkā, pagatavojot zemeņu un sarkanā apelsīna kūku, kas glazēta ar tekilas sviesta krēmu. Virsū varētu pārkaisīt šķipsniņu jūras sāls tieši pirms pasniegšanas. Ananāss, kokosrieksts un greipfrūts arī labi saderētu ar tekilas glazūru.

Izmēģiniet glazūras ar dažādu alkoholu

Foto: pixabay.com

Ja patīk labs pieaugušo dzēriens un tekilas sviesta krēma ideja ieintriģē, jāzina, ka šāda veida glazūra nav iecienīta stipro alkoholisko dzērienu vidū. Mohito kēksiņiem ir laima miziņas un svaigas piparmētras garša, tāpēc sviesta krēms ar rumu nebūtu nekas neparasts.

Laba recepte ir īsts kokteilis. Viskijs un burbons noteikti ir liķieri, ar ko var eksperimentēt, ja runa ir par glazūrām. Viskija sviesta krēmu var izmantot šokolādes, karameļu vai apelsīnu kūku glazūrai. Izvēlieties kaut ko negaidītu ar viskija sviesta krēma burkānu kūkā. Liķieri lieliski papildina sviesta krēmu. Piemēram, īru krēms nebūtu nekas neparasts, taču tas būtu īpaši garšīgs uz šokolādes vai kafijas kūkas.

Foto: pixabay.com

Limoncello piešķirtu skābenu spilgtumu jeb kam, ko pievienojat, savukārt plūškoka liķiera glazūra tikpat labi varētu pārklāt citronu kūku. Šambors (aveņu liķieris) un amaretto ir vēl citas lieliskas iespējas.

Svarīgākais