Svarīgākais solis gaļas atkausēšanā mikroviļņu krāsnī

© Foto: depositphotos.com

Ja esat nolēmis pagatavot vakariņas ar gaļu, kam nepieciešama iepriekš saldētavā noglabāta gaļa, ko darīt, lai to atkausētu pietiekami ātri, lai to varētu lietot? Jūs nevēlaties to atstāt vienkārši uz galda, jo siltā temperatūrā tas var veicināt bīstamu baktēriju augšanu.

Tā vietā uzziniet, kā droši atkausēt gaļu mikroviļņu krāsnī. Ja zināt, ko darīt un ko nedarīt, nebūs jāuztraucas par gaļas pārcepšanu vai kaitinošiem mikrobiem. Viens no labākajiem padomiem? Vienmēr apgrieziet gaļu.

Pateicoties rotējošajam grozāmajam šķīvim ierīces apakšā, mikroviļņu krāsns var pagriezt gaļu tikai vienā apļveida virzienā. Tas nozīmē, ka manuāli jāapgriež, jāpārvieto un jāpagriež gaļa, lai katrs stūris atkustu aptuveni vienā ātrumā. Pretējā gadījumā var rasties situācija, kad gaļas daļas joprojām ir sasalušas, bet citas vietas ir sākušas pārgatavoties. Tas ir svarīgs solis gaļas drošā atkausēšanā.

Foto: pixabay.com

Kā vajadzētu apgriezt atkausējamu gaļu?

Pirmkārt, nekad neizmantojiet pirkstus, lai apgrieztu atkausējamu gaļu. Tas ne tikai potenciāli var pārnest baktērijas no gaļas uz rokām (ko pēc tam nejauši varētu pārnest pa visu virtuvi), bet arī var piesārņot gaļu ar baktērijām, kas jau atrodas uz rokām.

Tā vietā izmantojiet irbulīšus, knaibles, dakšiņas vai citus piederumus. Ja iespējams, sadaliet lielus gaļas gabalus, piemēram, sautējumiem sagrieztu liellopa gaļu kubiņos.

Strādājot ar lielākiem gabaliem, piemēram, veselām vistas krūtiņām, apgrieziet un pagrieziet gaļu biežāk nekā ar plānāku gaļu, piemēram, bekonu. Starp citu, pirms atkausēšanas pārliecinieties, ka esat noņēmis visu pārtikas iepakojumu, un atkausējiet gaļu tikai uz mikroviļņu krāsnij piemērotiem šķīvjiem.

Vismaz vienu reizi, atkausēšanas procesa vidū, gaļu vajag apgriezt. Pareizi ir pārklāt to ar mitru papīra dvieli. Tas īsti nepaātrina atkausēšanas procesu, bet saglabā gaļu mitrāku, kamēr tā pārvietojas mikroviļņu krāsnī, kas ir svarīgi gala ēdienam.

Kad zināsiet, kā pareizi atkausēt saldēto pārtiku, vairs nekad nebūs jāuztraucas par to, ka vakariņās nebūs gaļas, jo iepriekšējā vakarā aizmirsāt ielikt vistu ledusskapī no saldētavas.

Dzīvesstils

Rododendru lapām caurumi? Visdrīzāk kāds tos grauž! Ja uz rododendru lapām redzami nelieli izgrauzti pusmēness vai neregulāri caurumi, tas ļoti ticami norāda uz smecernieka (piemēram, Otiorhynchus sulcatus – melnā vīnogu smecernieka) darbību, aicina dārzniece Antra Batraka.

Svarīgākais