Kā 5 minūtēs atkausēt gaļu bez mikroviļņu krāsns - izcils padoms mājsaimniecēm 

© Foto: pixabay.com

Lai atkausētu gaļu bez mikroviļņu krāsns, jums vairs nav jāgaida stundām ilgi, līdz tā "atsaldēs". Ir vienkāršs un pārbaudīts pieredzējušu mājsaimnieču risinājums, ar kuru jūs varat to izdarīt tikai piecās minūtēs.

Silts ūdens ar sāli

Viss, kas jums nepieciešams, ir ielej aukstu ūdeni bļodā, pievienojiet sāli un ielieciet gaļu tur uz 5 minūtēm. Atkausētā gaļa ir gatava. Tas patiešām darbojas, izmēģiniet to.

Droša gaļas atkausēšana tikai 5 minūtēs bez mikroviļņu krāsns ir izaicinājums, jo ātras atkausēšanas metodes var apdraudēt pārtikas drošību un kvalitāti. Tomēr, ja trūkst laika, šeit ir vēl kāda metode, kas var palīdzēt:

Gaļas iegremdēšana karstā ūdenī

Foto: unsplash.com

  • Sildiet ūdeni: palaidiet virtuves krānu, līdz ūdens ir pēc iespējas karstāks.
  • Sagatavojiet izlietni: aizveriet izlietnes noteci un līdz pusei piepildiet izlietni ar šo karsto ūdeni.
  • Iegremdējiet gaļu: ievietojiet saldēto gaļu karstā ūdenī.
  • Pārraugiet un samaisiet: laiku pa laikam viegli samaisiet ūdeni, lai novērstu aukstu plankumu veidošanos.

Saskaņā ar Jūtas štata universitātes pētījumiem, izmantojot ūdeni 60 °C temperatūrā, vistas krūtiņas var atkausēt apmēram pēc 3-5 minūtēm.

Brīdinājumi

Foto: unsplash.com

  • Nozīme ir gaļas biezumam. Metode ir visefektīvākā plāniem gaļas gabaliņiem (apmēram 2,5 cm biezumā). Biezākiem gabaliem būs nepieciešams vairāk laika.
  • Pēc atkausēšanas nekavējoties pagatavojiet gaļu, lai samazinātu baktēriju augšanas risku.
  • Pārliecinieties, ka gaļa ilgstoši nepaliek "bīstamajā zonā" (5°C līdz 60°C siltumā), jo šajā temperatūras diapazonā var ātri vairoties baktērijas.

Pārliecinies par drošību

Lai gan šī karstā ūdens metode var būt efektīva, ir svarīgi noteikt pārtikas nekaitīgumu. Lai nodrošinātu optimālu drošību un kvalitāti, ieteicams plānot un izmantot lēnākas atkausēšanas metodes, piemēram, ledusskapja atkausēšanu.

Lai iegūtu vizuālu ceļvedi par ātru gaļas atkausēšanu, šis video varētu būt noderīgs:

Svarīgākais