Mandeļu piens ir augu izcelsmes produkts, ko iegūst, samaļot mandeles un sajaucot tās ar ūdeni. Tā ir alternatīva tradicionālajam govs pienam, un tai ir vairākas priekšrocības. Trīs iemesli, kādēļ savā uzturā iekļaut šo neikdienišķo produktu.
Pateicoties kalcija un D vitamīna saturam, mandeļu pienam var būt svarīga loma kaulu veselības uzturēšanā. Kalcijs ir būtisks stipriem kauliem un zobiem, un D vitamīns palīdz organismam absorbēt kalciju. Tāpēc regulāra mandeļu piena lietošana var palīdzēt novērst osteoporozes un citu ar kalcija deficītu saistītu slimību attīstību.
Ja kontrolējat svaru vai ievērojat diētu, mandeļu piens var būt lieliska alternatīva, jo tajā ir maz kaloriju. Atšķirībā no govs piena, mandeļu pienā parasti ir mazāk tauku un cukura.
Mandeļu piens satur arī labvēlīgus pretiekaisuma savienojumus, piemēram, flavonoīdus un antioksidantus, kas palīdz mazināt iekaisumu organismā. Tas var būt īpaši noderīgi, lai samazinātu hronisku iekaisuma slimību attīstības risku.
Mandeļu piens ir barojoša un garšīga alternatīva govs pienam. Tas ir piemērots cilvēkiem ar dažādiem uztura ierobežojumiem, un tam ir vairākas labvēlīgas īpašības, kas palīdz uzturēt vispārējo veselību.
Pirms jaunu pārtikas produktu pievienošanas diētai ir svarīgi konsultēties ar savu ārstu vai dietologu, īpaši, ja jums ir īpašas uztura vajadzības vai alerģijas.
SASTĀVDAĻAS (3 PORCIJĀM)
1 glāze mandeles
7 glāzes filtrēts ūdens
PAGATAVOŠANA
1.Mandeles vairākas reizes noskalo un ieber tīrā litru burkā, ielej trīs glāzēs ūdens, pārklāj ar vāku un liek ledusskapī uz nakti.
2.No rīta šo ūdeni notecina, pielej jaunu ūdeni (4 glāzes), liek visu blenderī un kārtīgi sakuļ. Izkāš cauri 3 marles kārtām un labi izspiež.
3.Tas ir visgaršīgākais mandeļu piens, ko var vienkārši dzert vai izmantot smūtijos. Neticami gards. Var izcept gardus veselīgus cepumus.