Bez naža un āmura: kā ātri nomizot valriekstus

© Foto: pixabay.com

Padoms, kas noteikti atvieglos šo riekstu baudīšanu. Valrieksti ir bagāti ar labvēlīgiem mikroelementiem, kas nepieciešami veselības, enerģijas un skaistuma uzturēšanai. Izdevīgāk valriekstus ir iegādāties čaumalās - tie maksā vairākas reizes lētāk.

Valriekstu tīrīšana gan nav viegls uzdevums. Daudzi cilvēki mēģina atvērt čaulu ar nazi vai riskē ar pirkstiem, izmantojot āmuru. Izrādās, ir vienkāršs veids: pirms riekstu mizošanas, tie vienkārši jāuzvāra. Pēc vārīšanas čaumalu viegli atdalās no valriekstu kodola, kas prasa minimālu piepūli.

1.Rūpīgi nomazgājiet riekstus čaumalās.

2.Katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai

3.Liek riekstus verdošā ūdenī un ļauj vārīties apmēram 3 minūtes

4.Ievieto riekstus caurdurī, lai notecinātu lieko ūdeni.

5.Pagaidiet, līdz rieksti ir nedaudz atdzisuši, tad mēģiniet tos nomizot.

Foto: pixabay.com

Kā ar labvēlīgajām vielām riekstos pēc to vārīšanas? Faktiski apvalks droši aizsargā kodolu, tāpēc par to nav jāuztraucas. Turklāt parasti riekstu kodolus ieteicams iepriekš izmērcēt, lai samazinātu fitīnskābes saturu, kas kavē barības vielu uzsūkšanos. Tādējādi šādi pagatavoti valrieksti neradīs diskomfortu vēderā.

Dzīvesstils

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.