Inventarizācija virtuvē, ēdienreižu plāns un pārtikas preču saraksts. Kā novērst pārtikas izšķērdēšanu?

© Foto: Pexels.com

Jūs varat novērst pārtikas izšķērdēšanu savās mājās, veicot nelielas izmaiņas pārtikas iegādes, uzglabāšanas un ēšanas veidā. Kā veikt inventarizāciju virtuvē, sagatavot ēdienreižu plānu nākamajai nedēļai un izveidot pārtikas preču sarakstus pirms došanās iepirkties? Šie ir jautājumi, uz kuriem meklēsim atbildes.

“Atvēlot laiku šo vienkāršo uzdevumu veikšanai, ietaupīsiet naudu, laiku, kā arī pats svarīgākais - samazināsiet izšķērdētās pārtikas daudzumu jūsu mājās,” raksta extension.usu.edu.

Daudziem cilvēkiem ir grūti atrast laiku ēdienreižu plānošanai nedēļas laikā, jo viņi uzskata, ka tas patērē viņu laiku un enerģiju. Te palīdzēs prakse. Turklāt iknedēļas vai mēneša ēdienreizes plānošana var palīdzēt novērst stresu un ilgtermiņā ietaupīt laiku, jo samazināsies braucienu skaits uz pārtikas preču veikalu.

Aplūkosim trīs izdarāmus soļus, lai situācija ledusskapī mainītos.

Veiciet inventarizāciju: kāds ēdiens ir pa rokai?

Foto: Pexels.com

Inventarizācija ir ļoti svarīga ēdienreižu plānošanas sastāvdaļa. Vispirms varat redzēt, kas jau ir mājās, un pēc tam atbilstoši plānot maltītes.

Ieskatieties saldētavā, pieliekamajā un ledusskapī un pierakstiet, kas jau ir, un iespējamās maltītes, ko varētu pagatavot no šīm sastāvdaļām.

Izmantojot šo sastāvu nākamās nedēļas ēdienreizēs, ietaupīsiet naudu un samazināsiet pārtikas atkritumus.

Inventarizācijas veikšana pirms pārtikas preču saraksta izveides arī palīdz izvairīties no nevajadzīgu lietu iegādes.

Izvēlieties maltītes

Ir daudz veidu, kā plānot nedēļas maltītes. Piemēram, izmantot recepšu sarakstu, lai izstrādātu katras dienas ēdienus. Kad esat izvēlējies galvenos ēdienus, varat atgriezties un plānot citus ēdienus, lai katrai dienai pagatavotu sabalansētu maltīti.

Varat apsvērt savas ģimenes grafiku, maltītes, ko jūsu ģimene bauda, ​​un to, kas šajā nedēļā tiek pārdots pārtikas preču veikalā ar akcijas cenām. Visbeidzot, neaizmirstiet par pārpalikumiem - plānojiet tos izmantot gudri. Vēlākam laikam, nevis izmešanai.

Izveidojiet pārtikas preču sarakstu

Kad esat veicis inventarizāciju un iezīmējis nedēļas ēdienreizes, ko vēlaties ēst, ir pienācis laiks izveidot pārtikas preču sarakstu.

Izveidojiet to sastāvdaļu sarakstu, kuras jūsu nedēļas plānā vēl nav iekļautas ēdienreizēs. Atcerieties iekļaut ēdienus, piemēram, augļus, dārzeņus un pienu, kas, iespējams, neietilpst receptē, bet ir veselīgas ēšanas pamati.

Sakārtojiet savu sarakstu dažādās pārtikas preču veikalu sadaļās vai pārtikas grupās, lai iepirkšanās būtu ātra un vienkārša.

atvieglot ēdienreižu plānošanu?

Foto: Pexels.com

Ja nekad iepriekš neesat plānojis maltīti, sāciet ar nedēļas vakariņu ēdienkartes plānošanu. Kad esat pieraduši pie tā, iespējams, vēlēsities turpināt, veidojot ēdienkarti turpmākajām dienām.

Izveidojiet recepšu sarakstu, kas ģimenei patīk vai ko vēlaties izmēģināt no jauna.

Laiks mūsdienās nosaka visu, tāpēc plānojot maltīti, ir svarīgi ņemt vērā savu grafiku nedēļai. Izvēlieties ēdienus, ko varat viegli pagatavot, kad nav daudz laika. Saglabājiet receptes, kam ir nepieciešams ilgāks laiks, brīvdienām.

Varat arī iepriekš sagatavot maltītes, lai tās uzsildītu un pasniegtu aizņemtākajās dienās.

Plānojiet izmantot pārpalikumus, domājot par lielākām receptēm ar pietiekami daudzām porcijām vairākām ēdienreizēm. Tas var samazināt nepieciešamo sastāvdaļu skaitu un gatavošanas laiku.

Dzīvesstils

Jūs varat novērst pārtikas izšķērdēšanu savās mājās, veicot nelielas izmaiņas pārtikas iegādes, uzglabāšanas un ēšanas veidā. Kā veikt inventarizāciju virtuvē, sagatavot ēdienreižu plānu nākamajai nedēļai un izveidot pārtikas preču sarakstus pirms došanās iepirkties? Šie ir jautājumi, uz kuriem meklēsim atbildes.