Daudzi restorāna apmeklētāji pieļauj šo kļūdu – atbrīvojieties no šā ieraduma

© Foto: pixabay.com

Nedariet to, ja vēlaties būt zinošs un nesabojāt iespaidu par sevi. Vakariņas ar gardu ēdienu daudziem ir nomierinošs rituāls. Taču restorāns ir publiska vieta, kur jāievēro noteikti noteikumi.

Vienu no šiem svarīgajiem punktiem atzīmē etiķetes speciālisti - viņi ir pārliecināti, ka sliktākais ieradums ēšanas laikā (īpaši citu cilvēku sabiedrībā) ir sasvēršanās pret šķīvi.

Pieliecoties pie šķīvja ēšanas laikā, rodas iespaids par izsalkušu cilvēku, kurš alkatīgi metas pie ēdiena. Tas ir pretrunā mierīga un pārliecināta cilvēka tēlam, ko daudzi no mums cenšas popularizēt sabiedrībā, raksta techinsider.

Foto: pixabay.com

Skaidrs, kāpēc cilvēki tā dara - lai izvairītos no ēdiena nokļūšanas uz drēbēm vai ceļgaliem. Taču, pēc ekspertu domām, ja cilvēks sniedzas pēc ēdiena, tas liecina, ka viņš nevar to noturēt uz dakšiņas, kas ir etiķetes pārkāpums. Turklāt šī poza sabojā stāju, un pat tad, ja cilvēks pēc ēšanas iztaisnojas, apkārtējie joprojām atcerēsies viņa noliekšanos.

Vienīgais veids, kā ēšanas laikā izvairīties no sliekšanās pret šķīvi, ir stiept dakšiņa pret sevi, nevis otrādi. Lai to izdarītu, galda piederumos jāieliek tieši tik daudz pārtikas, cik bez grūtībām var nogādāt līdz mutei.

Foto: pixabay.com

Tas ir arī veselīgi, jo lēna ēšana palīdz remdēt izsalkumu un neļauj pasūtīt vairāk ēdiena. Tomēr ir tikai viens izņēmums: ja ēd zupu vai makaronus, tad var nedaudz noliekties uz šķīvja pusi.

Ja nomet kādu ēdiena gabalu, tas nav nekas liels, jo tam ir paredzētas salvetes, kas jāliek klēpī. Šis etiķetes punkts ir kļuvis arhaisks, taču to ir svarīgi ievērot, ja vēlaties ēst ar taisnu stāju un neriskēt ar savu apģērbu.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais