Lieliski kartupeļu cietes aizstājēji

© Foto: depositphotos.com

Kartupeļu ciete ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko iegūst, sasmalcinot kartupeļus, lai iegūtu cieti. Ja izmantojat kartupeļu cieti, jūs izmantojat kaltētus un samaltus kartupeļus smalka pulvera veidā.

Kartupeļu ciete ir iekļauta dažādās receptēs kā biezinātājs, bezglutēna miltu aizstājējs un ceptu ēdienu pārklājums. Tomēr, ja jums nav pa rokai kartupeļu cietes, to var nomainīt vairākas citas sastāvdaļas, piedāvā healthline.com.

1.Kukurūzas ciete

Foto: pixabay.com

Kukurūzas ciete bieži tiek izmantota kā biezinātājs, pretsalipes līdzeklis un bezglutēna cepšanai un tā ir viens no labākajiem kartupeļu cietes aizstājējiem. Kukurūzas cieti var izmantot kartupeļu cietes vietā attiecībā 1:1. Tā īpaši labi darbojas zupās un mērcēs.

To var pievienot arī ceptiem izstrādājumiem, piemēram, cepumiem un kūkām, lai iegūtu drupanu un maigu tekstūru.

Tomēr paturiet prātā, ka kukurūzas ciete neiztur augstu temperatūru tik labi kā kartupeļu ciete, tāpēc tā var nebūt labākā izvēle receptēm, kurās tiek izmantotas augstas karstuma gatavošanas metodes.

2.Tapiokas ciete

Foto: pixabay.com

Tapiokas ciete, ko dažreiz sauc arī par tapiokas miltiem, ir sastāvdaļa, kas iegūta no maniokas auga saknēm. To plaši izmanto bezglutēna receptēs maizēm, pankūkām un picas pamatnei, kā arī pudiņu, pīrāgu pildījumu un zupu biezināšanai.

Ja izmanto to nelielos daudzumos kā biezinātāju, kartupeļu cieti var nomainīt pret tādu pašu daudzumu tapiokas cietes. Tomēr cepšanai var būt nepieciešams palielināt tapiokas cietes daudzumu par 25-50 % un attiecīgi pielāgot citu sauso sastāvdaļu daudzumu savā receptē.

Lietojot lielu daudzumu tapiokas cietes, ceptas lietas var kļūt lipīgas, tāpēc tās labāk izmantot, ja tās ir apvienotas ar cita veida miltiem.

3.Arorūta - bultu sakņu pulveris

Foto: depositphotos.com

Bultu sakņu pulveris ir izplatīta sastāvdaļa, ko izmanto, lai uzlabotu zupu, sautējumu, mērču un želeju biezumu un tekstūru. Tā kā bultu sakņu pulveris ir praktiski bez garšas un bezkrāsains, tas ir daudzpusīgs risinājums ēdiena gatavošanas un cepšanas vajadzībām. Varat to izmantot kartupeļu cietes vietā dažādās receptēs.

Bultas saknes pulveris var nedaudz mainīt gala produkta garšu. Bultu sakņu pulveris ir arī nedaudz sausāks par kartupeļu cieti, tāpēc var būt nepieciešams izmantot mazāku daudzumu.

Vispārējais ieteikums ir izmantot 2 tējkarotes (5 gramus) bultu sakņu pulvera uz katru ēdamkaroti (10 gramu) kartupeļu cietes.

4.Rīsu milti

Foto: pixabay.com

Rīsu milti ir glutēnu nesaturoši milti, kas izgatavoti no smalki samaltiem baltiem vai brūniem rīsiem. Tas lepojas ar maigu, neitrālu garšu, un to bieži izmanto kā biezinātāju vai miltu aizstājēju daudzās bezglutēnu maizes izstrādājumos. Rīsu miltu biezuma īpašības var nebūt tik spēcīgas kā kartupeļu cietes īpašības. Rīsu milti ir arī smagāki par citiem aizstājējiem, piemēram, bultu sakņu pulveri un tapiokas cieti.

Turklāt jūs varat atklāt, ka tai ir graudaina tekstūra, kas var nebūt piemērota visām receptēm.

Parasti katrai tasei (237 ml) šķidruma receptē izmantojiet apmēram 2 ēdamkarotes (20 gramus) rīsu miltu.

5.Močiko milti

Močiko milti ir rīsu miltu veids, ko iegūst no īsgraudu rīsiem un izmanto daudzu saldumu un konditorejas izstrādājumu pagatavošanai. Lai gan tai ir smalka, nedaudz saldena garša un lipīga tekstūra, daudzās receptēs to var aizstāt ar kartupeļu cieti. Mēģiniet nomainīt vienādu daudzumu močiko miltu pret kartupeļu cieti kūkās, smalkmaizītes, braunijus un vafeles.

To var izmantot arī kartupeļu cietes vietā kā biezinātāju vai ceptiem ēdieniem.

6.Kviešu milti

Foto: pixabay.com

Kviešu milti ir viena no daudzpusīgākajām un pieejamākajām kartupeļu cietes alternatīvām. Tos var izmantot, lai pagatavotu mīklu ceptiem ēdieniem. Tas lieliski darbojas arī citās receptēs.

Ja izmantosiet tos kā kartupeļu cietes aizstājēju, var būt nepieciešams izmantot apmēram divreiz lielāku daudzumu kviešu miltu. Turklāt ņemiet vērā, ka kviešu milti satur lipekli, tāpēc tie var nebūt piemēroti, ja jums ir celiakija vai jutība pret lipekli, kas nav celiakija.

7.Kartupeļu milti

Foto: pixabay.com

Atšķirībā no kartupeļu cietes, ko iegūst, ekstrahējot cieti no kartupeļiem, kartupeļu miltus gatavo no veseliem kartupeļiem, kas ir nomizoti, apgriezti, žāvēti un samalti miltos. Kartupeļu miltus var izmantot kartupeļu cietes vietā attiecībā 1:1 noteiktās receptēs, tostarp maizēs, picas pamatnēs un zupās.

Tomēr tai ir zemes garša, kas ievērojami atšķiras no kartupeļu cietes, tāpēc to vislabāk izmantot sāļos ēdienos, nevis konditorejas izstrādājumos vai saldumos.

8.Kokosriekstu milti

Foto: pixabay.com

Populāra paleo un keto draudzīga alternatīva parastajiem miltiem, kokosriekstu miltus var izmantot arī kartupeļu cietes vietā daudzos ēdienos. Tam ir nedaudz salda kokosriekstu garša, kas vislabāk var darboties maizes izstrādājumos un desertos.

Kokosriekstu milti arī atšķiras no kartupeļu cietes tekstūras un konsistences ziņā, tāpēc noteikti samaziniet receptēs lietojamo daudzumu par 10-15%.

10.Ātri pagatavojams kartupeļu biezenis

Foto: depositphotos.com

Pagatavota no kartupeļiem, kas ir vārīti, saspiesti un dehidrēti, veidojot pulverveida pārslas, ātrā kartupeļu biezeni var būt ērta alternatīva kartupeļu cietei. Kartupeļu cietes vietā var izmantot vienādu daudzumu ātri pagatavojamo kartupeļu biezeni, lai sabiezinātu vai uzlabotu zupu un mērču tekstūru.

Pirms pievienošanas receptēm noteikti samaliet ātri pagatavojamo kartupeļu biezeni virtuves kombainā, lai iegūtu smalkāku konsistenci.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais