5 virtuves triki, kas ievērojami atvieglos ēst gatavošanu

© Foto: depositphotos.com

Varam izveidot ēdienkarti visai nākamajai nedēļai, lai atvieglotu mūsdienu mājsaimnieces dzīvi.

Šie padomi ir vienkārši un noderēs katrā virtuvē.

Sagatavojiet ēdienus visai nedēļai

Ja esat noskaņots virtuvē pavadīt nedaudz vairāk laika nekā parasti, izmantojiet iespēju pagatavot dažus papildu ēdienus turpmākai lietošanai. Tādus vienkāršus un garsīgus ēdienus kā sacepumi, lazanja, sautētu dārzeņu maisījumus ar gaļu vai bez tās var sasaldēt jau gatavā veidā, un nedēļas vidū, kad būs slinkums gatavot, izmantojiet iepriekš sagatavotos pusfabrikātus un ar gardu muti ēst mājās gatavotu ēdienu.

Foto: pixabay.com

Ēdienu labāk sasaldēt pa daļām: nākamās vakariņas ievietojiet saldētavas traukos un neaizmirstiet uzlīmēt uzlīmi ar informāciju par pagatavošanas datumu un arī ēdiena nosaukumu. Un, kad jūsu apetīte pamostas, vienkārši uzsildiet sagatavoto ēdienu mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī. Starp citu, šis life hack noderēs arī tad, ja atnāk negaidīti viesi un ledusskapī nekā nav.

Sasaldē ogas

Foto: pixabay.com

Svaigas ogas ledusskapī tiek uzglabātas tikai dažas dienas, bet saldētas tās vienmēr var būt ideāls papildinājums brokastīm. Rīta auzu pārslām var pievienot mellenes vai avenes, no āboliem, bumbieriem un banāniem var pagatavot barojošu smūtiju, bet no spinātiem un selerijām var pagatavot uzmundrinošu dārzeņu maisījumu.

Maisījumam varat pievienot mandeļu pienu, proteīna pulveri vai čia sēklas. Starp citu, gatavus kokteiļus var sasaldēt: visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa blenderī un sasaldē īpašās burkās. Nekas nav vienkāršāks - paņemiet katru dienu vienu līdzi uz darbu. Burka atkūst apmēram divu stundu laikā. Garšos tāpat kā kafejnīcā pasūtīta svaigi speista sula, tikai tā maksās 10 reizes mazāk, un par kvalitāti atbildat pats personīgi.

Foto: pixabay.com

Piedevu pagatavošana

Vakariņas ir pamatēdiens un vajadzīgas piedevas. Un, lai gan var salīdzinoši ātri cept un pat sautēt gaļu, tad rīsu, griķu vai kvinojas vārīšana ievērojami palēnina procesu. Atvieglo to! Lai negaidītu rīsu gatavošanos (īpaši brūno rīsu, tas aizņem apmēram 50 minūtes), pagatavojiet veselu pannu un pa daļām sasaldējiet. Rīsus liek uz paplātes vai pergamenta papīra, atdzesē, liek saldētavas maisiņā un liek saldētavā. Kad nolemjat izmantot piedevu, no rīta pirms došanās uz darbu pārlieciet to no saldētavas uz ledusskapi. Ierodoties, atliek tikai to iesildīt.

Foto: depositphotos.com

To pašu var darīt ar makaroniem - vienkārši pagatavojiet vairāk un salieciet porcijas maisiņos (visvieglāk ir izmantot maisiņus ar rāvējslēdzēju). Pirms sasaldēšanas noteikti izspiediet no maisa pēc iespējas vairāk gaisa, tas ir svarīgi. Lai atkausētu piedevu, noslēgto maisiņu uz dažām minūtēm ievietojiet karstā ūdenī.

Uzglabājiet sēnes saldētavā

Ja esat sēņotājs, tad visticamāk ģimene vēl gadiem tiks nodrošināta ar marinētu sēņu burciņām. Ir pienācis laiks sēnes sasaldēt, lai tās visu ziemu saglabātu savu garšu un aromātu. Pirms sasaldēšanas sēnes jānomazgā, jāizžāvē, jānomizo un jāsagriež gabaliņos. Pēc tam kārto uz dēlīša, lai gabali nesaskartos, un uz divām stundām liek saldētavā. Pēc tam sēnes var iebērt traukā un ilgstoši uzglabāt saldētavā. Šāda saldēšanas metode ir ērta, jo sēņu gabaliņi nesalīp kopā un tos var uzreiz izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai.

Izmantojiet ledus veidnes

Foto: depositphotos.com

Patiesa klasika saldēšanas mākslā ir ledus kubiņu paplāšu izmantošana citiem mērķiem, nevis paredzētajam mērķim - ledus sasaldēšanai. Kubiņu paplātēs var ieliet kafijas pārpalikumus, lai pagatavotu mājās gatavotu frappe, vai sasaldēt citrona sulas partiju, lai pagatavotu mērci. Zaļumus varat glabāt veidnēs: smalki sakapāt, pārliet ar nedaudz olīveļļas un sasaldēt, līdz vajadzēs atkal.

Ēdieniem, kur izmantoti garšaugi, parasti ir nepieciešama eļļa, tāpēc var izmantot abas sastāvdaļas vienlaikus, šie zaļumi ir ideāli piemēroti zupām, sautējumiem un mērcēm. Ledus paplātē var sasaldēt pat nepabeigtu vīnu! Vīna ledus gabaliņus var izmantot gaļas ēdienu vai mērču pagatavošanai.

Svarīgākais