Kas ir kukurūzas ribas un kā tās pagatavot mājās?

© Foto: depositphotos.com

Ēdiens kļuvis slavens sociālajos medijos — ceptas kukurūzas ribiņas ar laimu un chipotle krēmu, Cotija sieru, koriandru un pētersīļiem.

Galvenais, lai ēstu vairāk dārzeņus, ir lietot pareizās garšvielas un gatavošanas metodes. Dažus dārzeņus ir grūtāk pagatavot nekā citus, taču lielākā daļa cilvēku var piekrist, ka kukurūza (kas tehniski ir auglis, bet bieži vien tiek pagatavota kā dārzenis) ir ļoti garšīga. Nav arī jāpieliek lielas pūles, lai kukurūza garšotu labi. Pilns ar saldu, sulīgu garšu, cieti saturošais ēdiens ir sātīgs un barojošs pats par sevi, taču ar nedaudz garšvielu un sviesta notiek vēl pārsteidzošākas lietas.

Foto: pixabay.com

Bet kāds ir labākais veids, kā pagatavot kukurūzu? Kukurūza ir daudzpusīga, tāpēc tās pagatavošanai ir daudz veidu — no vārīšanas līdz grilēšanai. Interneta jaunais iecienītākais vasaras kukurūzas pagatavošanas veids ir pārvērst to ribās. Tieši tā — kukurūzas ribas ir TikTok jaunākā maltīšu apsēstība. Tās patiesībā nav ribiņas, un tās nemērcē bārbekjū mērcē, bet tās sauc par “kukurūzas ribām”, jo tās sagriež šķēlēs un ēd kukurūzu no vālītes.

Kā nevainojami grilēt kukurūzas vālīti — kā arī padomi, kā to iegādāties un pagatavot.

Kas ir kukurūzas ribas?

Kukurūzas ribiņas ir gaļas nesaturošs garnīrs, ko gatavo, sagriežot, garšojot un vārot kukurūzas sloksnes. Tie ir guvuši popularitāti tādās sociālo mediju platformās kā TikTok ne tikai tāpēc, ka tie ir garšīgi, bet arī tāpēc, ka tos var baudīt ikviens, gan vegāni, veģetārieši un gaļas mīļotāji.

Kukurūzas ribiņas atšķiras no citām kukurūzas receptēm galvenokārt ar to, kā kukurūza tiek sagriezta. Jūs sagriežat kukurūzu divās daļās un pēc tam ceturtdaļās, izveidojot astoņas sloksnes no katras kukurūzas vālītes. Tie var atgādināt ribu formu, kā arī ļauj tos var iemērkt mērcē. Kukurūzu gatavojot, katras kukurūzas ribiņas gali izlokās uz iekšu, kas arī atdarina tradicionālo ribiņu formu un atvieglo to ēšanu.

Griežot kukurūzu, jāpārliecinās, ka ir ļoti ass nazis un neslīdošs griešanas dēlis. Izmantojot neasu nazi, kukurūzas ribas var nesanākt.

Kā ēst kukurūzas ribiņas?

Tās sauc par "kukurūzas ribām", jo tās ēd ar rokām, līdzīgi kā jūs ēdat ribiņas. Ēdot ribiņas, jūs izmantojat divas rokas, lai tās stabilizētu un ēst gaļu no kaula. Pēc tam kauls tiek izmests. Jūs ēdat kukurūzas ribiņas līdzīgi. Tas ir rokas ēdiens, tāpēc ar rokām paņemiet kukurūzas ribu, turot no abām pusēm. Iekodiet kukurūzas graudus tieši no kukurūzas ribas, izvairoties no vālītes. Vāli ir pārāk grūti saēst, tāpēc apēdīsiet graudus un beigās vālīti izmetīsit.

Kukurūzas ribiņu forma padara tās arī lieliski piemērotas mērcēšanai. Varat tās iemērkt savā iecienītākajā mērcē, piemēram, chipotle crema vai kūpinātā majonēzes mērcē. Lai iegūtu kaut ko ātru un vienkāršu, izmēģiniet rančo mērci.

Lai gan jūs varat ēst kukurūzas ribiņas atsevišķi, tās ir labāka uzkoda vai garnīrs. Ja šovasar plānojat apmeklēt bārbekjū vai piknika maltīti, tad kukurūzas ribiņas iepriecinās pārējos.

Kā pagatavot kukurūzas ribas?

Kukurūzas ribu pagatavošana ietver griešanu, sajaukšanu un vārīšanu. Sāksim, sagriežot kukurūzu vēlamajā formā un pievienojot garšvielas. Kukurūzas ribas nav jāmarinē, tāpēc tās var pagatavot uzreiz vai sagatavot iepriekš. Kukurūzas ribiņas var pagatavot cepeškrāsnī, taču, apcepot tās ārā, var iegūt kraukšķīgāku ārējo tekstūru. Ja vēlaties, kukurūzas ribiņas var arī kūpināt vai grilēt.

Lūk, kas būs nepieciešams:

Kukurūzas vālītes: izlaidiet saldētu vai konservētu kukurūzu un nopērciet dažas svaigas kukurūzas vālītes. Šīs ir šova zvaigznes.

Kausēts sviests vai olīveļļa: sviests vai olīveļļa ļauj garšvielām izplatīties katrā kukurūzas kauliņā, taču tās arī padara visu garšīgāku. Tas palīdz arī kukurūzas ribām kraukšķēt.

Jūsu vēlamās garšvielas: var pielāgot garšvielu maisījumu, kādu vēlaties. Daži cilvēki tiecas pēc cajun vai meksikāņu stila garšvielām, kas vienmēr labi sader ar kukurūzu. Kukurūzai nav nepieciešamas daudz garšvielu, lai tās garšotu, tāpēc noderēs vienkāršs kūpinātas paprikas, ķiploku pulvera un sāls maisījums. Tagad, kad jūs zināt gandrīz visu, kas jāzina par kukurūzas ribām, ir pienācis laiks tās pagatavot!

Kukurūzas ribu recepte

Foto: depositphotos.com

SASTĀVDAĻAS

2 kukurūzas vārpas

1 ēdamkarote olīveļļas

1 tējkarote kūpinātas paprikas

½ tējkarotes ķiploku pulvera

½ tējkarotes sāls

pētersīļi vai pētersīļi garnēšanai, pēc izvēles

rančo mērce vai iecienītākā mērce mērcēšanai, pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

Noņemiet miziņu un labi izskalojiet kukurūzu. Nosusiniet to. Izmantojot asu šefpavāra nazi, uzmanīgi noņemiet vienas kukurūzas vārpas galus. Sagrieziet to divās daļās, tad sagrieziet tās vidū. Sagrieziet pusītes ceturtdaļās, izveidojot četras rievas. Atkārtojiet, līdz jums ir 16 kukurūzas ribiņas, un salieciet traukā.

Pārslaka ar olīveļļu pāri kukurūzas ribām un sajauc ar garšvielām.

Pagatavojiet kukurūzas ribiņas cepeškrāsnī vai gaisa fritē. Lai pagatavotu kukurūzas ribiņas cepeškrāsnī, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un gatavo apmēram 15 minūtes.

Kad kukurūzas ribiņas ir gatavas, apkaisa tās ar kūpinātu papriku un sasmalcinātiem pētersīļiem. Pasniedziet ar rančo sānu malu vai jūsu izvēlētu mērci mērcēšanai.