Kādiem citroniem būs vairāk sulas?

© Foto:pexels.com

Vasarā citrons ir TOP auglis, ko izvēlas, lai remdētu slāpes un lai piešķirtu dažādiem grila ēdieniem garšu, kas dod maltītēm pavisam citu noskaņu.

Ko patiesībā slēpj citrons un kādas ir tā priekšrocības.

“Zināms, ka lielveikalos citronus var atrast visu gadu, tomēr visbagātākie ar vitamīniem un aromātiski tie ir ziemas mēnešos. Turklāt citroni vislabāk aug siltā vidē, piemēram, Kalifornijā un Floridā,” atklāj extension.usu.edu.

Citrons ir auglis, kur ir daudz skābes, tāpēc tos parasti neēd kā veselu augli. No citrona izmanto miziņu, sulu vai garnējumam, lai iecienītākajai receptei pievienotu garšu.

Foto:pexels.com

Citronus var izmantot kopā ar zivīm un salātiem, sulās un limonādēs, ceptos ēdienos un desertos. Turklāt citroni ir citrusaugļi, tāpēc tajos ir daudz C vitamīna.

Citronu izvēle, tīrīšana un sagatavošana

Lai citrons būtu ar vislabāko kvalitāti, izvēlieties stingrus citronus spilgti dzeltenā krāsā. Citroni ir vislabākie, ja tiem ir spīdīga, plāna miza un tie ir smagi.

Smagākam citronam parasti ir vairāk sulas un garšas nekā vieglajam, gaisīgajam citronam. Citronos ar plānu mizu parasti ir vairāk sulas.

Izvairieties no citrona, kas ir mīksts, porains, krunkains vai ar bedrainu, raupju vai cietu mizu. Rupjiem, gaišiem citroniem un ar biezu mizu būs mazāk sulas. Nomazgājiet citrona mizu tā, lai netīrumi vai baktērijas, kas atrodas uz virsmas, netiktu pārnestas uz augļa iekšpusi.

Receptē citronus bieži izmanto sulas veidā. Silts citrons ražos vairāk sulas, tāpēc, lai iegūtu sulu, citronus patur istabas temperatūrā.

Lai no citrona iegūtu visvairāk sulas, sasildiet augļus līdz istabas temperatūrai un pēc tam izrullējiet uz cietas virsmas, vienlaikus spiežot citronu.

Foto:pexels.com

Pārgriež citronu uz pusēm horizontāli caur centru. Sulu var iegūt dažādos veidos. Var izmantot sulu spiedi, rīves spiedi vai spiežot ar roku.

Citronu uzglabāšana un konservēšana

Foto:pexels.com

Citronus var uzglabāt istabas temperatūrā apmēram 2 nedēļas. Ledusskapī plastmasas maisiņā tās uzglabāsies apmēram 6 nedēļas. Izmantojiet citronus pēc iespējas ātrāk pēc sagriešanas.

Labākais veids, kā saglabāt citronus, ir izspiest no tiem sulu un uzglabāt augļus.

Lai to izdarītu, būs jāsagriež un jāizspiež citroni. Ielejiet svaigi spiestu citronu sulu ledus kubiņos un sasaldējiet. Pilnībā sasaldētus kubus uzglabājiet plastmasas maisiņā saldētavā.

Ēdienu gatavošana

Foto:pexels.com

Citronus var izmantot dažādos ēdienos, lai iegūtu papildu garšu.

Svaigi spiesta citronu sula lieliski iederas svaigās salsās, gaļas un dārzeņu marinādēs, salātos un dzērienos.

Citronus bieži izmanto neapstrādātus, bet tos var atrast ceptos un grilētos ēdienos.

Foto:pexels.com

Garnēšana

Ar citronu ir iespējams arī garnēt dažādas maltītes.

Pārgrieziet citronu uz pusēm un pēc tam sagrieziet vairākās daļās. Tas padarīs ēdienu izteiktāku.

Citrona miziņa

Ja recepte prasa citrona miziņu, izmantojiet miziņu, nazi vai dārzeņu mizotāju, lai noņemtu mizas krāsaino daļu.

Pārliecinieties, ka nenoņemat apakšā esošo balto daļu, jo tā ir rūgta un to nevajadzētu lietot. Pēc tam mizu pēc vajadzības var sagriezt smalkāk vai kubiņos.

Citrona miziņu var saglabāt, norīvējot dzelteno daļu. Žāvēta citrona miziņa jāuzglabā vēsā un sausā vietā hermētiskā traukā.

Foto:pexels.com

Citrona priekšrocības

Lietojiet citronu sulu ar āboliem un avokado, lai pēc sagriešanas tie nebrūnētu.

Ar citronu sulu var noņemt smakas no rokām, katliem un pannām, berzējot tos ar sagrieztu citronu un pēc tam nomazgājot.

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais