Padomi, lai atvieglotu darbus virtuvē

© Foto: pixabay.com

Kā atdalīt zaļumu cietos kātus, kā no sacietējuša brūnā cukura atkal iegūt beramu cukuru, kā glītos gabaliņos sagriezt cepumus? Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.

Zaļumu sagatavošana

No zaļumiem, piemēram, lapu kāpostiem, mangoldiem, sinepju zaļumiem un pētersīļiem, tiek pagatavoti garšīgi sautējumi, tie ir garšīga piedeva zupām un salātiem, taču vispirms ir jāizgriež zaļumu cietie kāti.

Tā vietā, lai tos izgrieztu ar nazi, vienkārši novelciet lapas nost. Ar vienu roku turiet lapu apakšā pie kāta resnākās vietas. Ar otru roku viegli saspiediet lapu ar rādītājpirkstu un īkšķi un velciet to uz augšu gar kātu. Visas lapas paliks jums rokās.

Ko darīt, ja brūnais cukurs ir sacietējis?

Foto: pixabay.com

Ko darīt, ja brūnais cukurs ir sacietējis. Ievieto cukura bļodā, aplej ar tējkaroti ūdens, pārklāj ar mitru papīra dvieli un ar 30 sekunžu intervāliem patur mikroviļņu krāsnī, līdz cukurs ir mīksts. Tas var ilgt vairākas minūtes. Lai cukurs nesacietētu, ievietojiet brūnā cukura maisiņu hermētiskā traukā un uzglabājiet istabas temperatūrā.

Vienkārša mājās gatavota rīvmaize

Foto: pixabay.com

Izmantojiet pāri palikušo maizi, lai pagatavotu rīvmaizi. Saglabājiet maizes gabalus saldētavā lielā plastmasas maisiņā. Kad maiss ir pilns, sasmalciniet mazi virtuves kombainā, līdz iegūst smalkas drupatas. Drupatas apgrauzdē cepeškrāsnī 1800 C temperatūrā, apmaisot no visām pusēm, līdz tās ir sausas, apmēram 4 līdz 6 minūtes. Rīvmaizi uzglabā saldētavā līdz 6 mēnešiem.

Neizlietotās tomātu pastas uzglabāšana

Foto: pixabay.com

Lielākajā daļā recepšu, kur nepieciešama tomātu pasta, piemēram, mērce makaroniem, čili un pesto, tā tiek izmantotas tikai dažas ēdamkarotes. Ja pasta ir tūbiņā, tad pāri palikušais nav problēma; bet, ja tā ir burciņā, tad parasti tomātu pasta sabojājas. Nemetiet atlikušo daļu ārā un neļaujiet tai sapelēt ledusskapī.

Tā vietā dariet šo. Ievietojiet ēdamkarotes lieluma tomātu pastu ledus kubiņu traukā un sasaldējiet. Kad kubiņi ir sastinguši, tos ievieto saldētavas plastmasas maisiņā. Izmantojot tomātu pastas saldētos kubiņus ēdienos, tos nav nepieciešams atkausēt.

Kā glīti sagriezt braunijus vai cepumus?

Foto: pixabay.com

Lai iegūtu perfektus kvadrātus vai taisnstūrus, kad gribat tos sacept, tad ir vienkārša tehnika, lai brauniji un cepumi izskatītos tikpat glīti, cik tie labi garšo. Slepenā sastāvdaļa ir pergamenta papīrs. Pirms cepšanas sagatavojiet cepešpannu, ar konditorejas otu pannas apakšu un malas sasmērē ar mīkstu sviestu. Izklāj uz pannas pergamentu, atstājot no abām pusēm malas pāri, piespiež, lai pergaments pielīp, un pēc tam nosmērē papīru ar sviestu. Izklāj otru pergamenta loksni perpendikulāri pirmajai (arī pāri malām) un apsmērē to ar sviestu.

Izliek pannā mīklu, cep, kamēr gatavs, un tad ļauj atdzist. Pēc tam kopā ar pergamentu izceļ braunijus vai cepumus uz griešanas dēļa. Izmantojot lielu nazi ar robiņiem, pēc vēlēšanās sagriež vienādos kvadrātos vai taisnstūros. Triks slēpjas tajā, ka sagriež jau gatavo izstrādājumu, kad tas izcepies un atdzisis.

Kā saglabāt konditorejas izstrādājumus svaigus?

Foto: pixabay.com

Lielākā daļa svētku cepumu, brauniju un citi konditorejas izstrādājumi cieši noslēgtā traukā glabājas līdz pat nedēļai, bet ko darīt, ja tos vajag uzglabāt ilgāk.

Triks ir vienkāršs: iesaiņojiet visu kastīti plastmasas iesaiņojumā vai, ja izmērs atļauj, ievietojiet to atkārtoti noslēdzamā plastmasas maisiņā. Aizsargāti no žūstošā gaisa, jūsu saldie piedāvājumi paliks mitri un košļājami vairākas dienas.

Padomus virtuves darbos, lasiet šeit

Dzīvesstils

Ne velti saka, ka karogs ir valsts vizītkarte. Šodien, kad svinam 106. Latvijas dzimšanas dienu, sarkanbaltsarkanais karogs plīvo augstu, simbolizējot brīvību un neatkarību. Lai šodien katrā mājā karogs ienes gaismu un piederības sajūtu Tēvzemei!

Svarīgākais