Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa radījusi kopā ar zīmolu "Laima" jaunu saldumu kolekciju © Ģirts Ozoliņš/MN

Februāra izskaņā un pavasara gaidās zīmols "Laima" kopā ar talantīgo mākslinieci Krīstīni Luīzi Avotiņu pārsteidza, uzburot pavasari. “Amoralle Level Up” elegantās telpas, kas atrodas Rīgas centrā, “Laima” pārvērta mākslas darbā.

Aicinot baudīt jau iecienīto šokolādi un gardos mango šokolādes zefīrus, pasākuma gaisotne “ienesa” pavasarim raksturīgos saules starus. Apkārt valdīja prieks un svētku sajūtas nerimās, ļaujoties dejām, sarunām, kā arī pasākuma vadītāja Mārtiņa Kapzema šarmantajam balss tembram.

Atbalstīt ieradās visa ģimene - mākslinieces meitiņa un vecāki / Ģirts Ozoliņš/MN

Latvijas māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa, kuras darbiem raksturīga koša, dinamiska un spilgta krāsu saspēle, izveidojusi īpašu vizuālo ietērpu “Laimas” saldumu pavasara kolekcijai. Jaunā vizuālā tēla pamatā ir mākslinieces veidotās gleznas - pavasara nakts un diena, kur centrā uzzied floras un faunas kompozicionālā mijiedarbība.

"Laima" aicina baudīt šokolādi un citus saldumus, gaidot pavasari kopā / Ģirts Ozoliņš/MN

“Domājot par abām gleznām, kas tapušas pavasara kolekcijai, jau sākotnēji skaidri iezīmējās tas, ko vēlos redzēt - ziedi, mazie putniņi, kas pēc ziemas atkal atgriežas Latvijā, pavasara nakts un diena. Vēlējos, lai iepakojumu dizains, kas veidots, izmantojot abu gleznu fragmentus, būtu krāšņs un aicinošs - lai šokolādes tāfelīti gribētos pasniegt kā skaistu dāvanu,” par projektu stāsta māksliniece.

Māksliniece cer, ka šis ir tikai sākums, ka sadarbība ar "Laimu" turpināsies / Ģirts Ozoliņš/MN

Kad māksla var iziet ārpus audekla un gleznojums un roku darbs tiek digitalizēts - tas ir brīnišķīgi. Veidojot kompozīciju un domājot par abām gleznām, man bija svarīgi, lai rezultāts ir skaists, lai iepakojums ir bagātīgs, lai šokolādes tāfelīte sagādā ne tikai garšas baudījumu, bet arī vizuāli iepriecina.

Īsi aprunājoties ar kolekcijas radītāju, viņas saviļņojums par paveikto nerimās:

Man uzticējās. Man deva radošo brīvību. Un tas ir tas, ko jebkurš mākslinieks var vēlēties. Lai viņam uzticas. Jūtos laimīga par projektu. Par to, ka izdevās. Šīs sajūtas ir fantastiskas. Es ceru, ka sadarbība ar “Laimu” turpināsies. Ceru, ka šis ir tikai sākums. Kad es saņēmu e-pastu no “Laimas”, ka viņi vēlas radīt jaunu pavasara kolekciju kopā ar mani, tas man bija brīnums. Es lepojos ar šo darbu. Paldies “Laimai”, ka atrada mani un uzticējās.

"Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons / Ģirts Ozoliņš/MN

Arī “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons uzrunas laikā atzina, ka “Laima” vēlas radīt emocijas un ir gandarījums par paveikto:

Lai arī ārā ir vēl pelēcīgas krāsas un vēl ir jāpaciešas līdz pavasarim, “Laima” savā jaunajā pavasara saldumu kolekcijā centīsies uzburt īstu pavasari - ar krāsām, ar ziediem. Katrs no mums ir noilgojies pēc saules gaismas, pēc pavasara, jo tieši pavasaris ikvienam dod pozitīvās emocijas. Šis “Laimas” jaunums sāk savu ceļu. Mēs, kas diendienā šeit strādājam, cenšamies vairot emocijas, pozitīvismu. Arī dāvinot saldumus, mēs patiesībā citiem dodam emocijas.

Kad mēs atļaujamies mazliet panašķoties vieni paši, tad arī tās ir pozitīvas emocijas. Līdz ar to “Laima” un pavasaris, manuprāt, saliekas kopā tīri labi. Vēlos pateikt paldies burvīgajai māksliniecei. Es ceru, ka mums izdosies šo sadarbību arī turpināt.

Šis jaunums no "Laimas" sāk savu ceļu pie saldumu mīļiem / Ģirts Ozoliņš/MN

Tāpat vēlos pateikties visai “Laimas” komandai, kas paveica lielu darbu. Sākot ar ideju, noslēdzot ar realizāciju, lai 29. februārī jaunais produkts būtu pie jums. Izbaudiet pavasari, ķeriet laimi, jo laime jau ir tepat!

Pasākumu vadīja Mārtiņš Kapzems / Ģirts Ozoliņš/MN

“Orkla Latvija” Komunikācijas vadītāja Laura Bagātā par sadarbību ar mākslinieci un jauno pavasara kolekciju atklāja:

“Pavasaris ir laiks, ko gaidām ar vislielāko nepacietību. Tas ir bagāts ar dzīvību, enerģiju un visu skaisto, kas lēnām mostas - gan dabā, gan cilvēkos. “Laimas” jaunā pavasara kolekcija ir īpašs un vienlaikus ļoti gaidīts notikums gan mums pašiem, gan ikvienam “Laimas” saldumu cienītājam.

Gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa piešķīrusi skaistu vizuālo noformējumu iecienītajiem ”Laimas” produktiem, kur mākslas baudītāji noteikti atpazīs māksliniecei raksturīgos spilgtos un piesātinātos krāsu salikumus, ziedus un putnus, kas vēsta par pavasara tuvošanos.

Pasākuma gaitā bija radošā darbnīca, kur varēja radīt īpašos pavasara "Laimas" lakatiņus / Ģirts Ozoliņš/MN

Pavasaris ir laiks, kad ne tikai uzkrājam enerģiju un izbaudām krāsas, kas lēnām mostas, bet arī izrādām vēlmi dāvināt un lutināt. Un tieši jaunā pavasara kolekcija ar talantīgās mākslinieces gleznu uz katra produkta, ir dāvināšanas vērta gan iepriecinājumam pašiem sev, gan kādam mīļam cilvēkam.”

Jaunā kolekcija jau ir veikalu tīklos / Ģirts Ozoliņš/MN

“Laimas” pavasara kolekcijas jaunajā vizuālajā ietērpā pircējiem būs pieejamas iecienītākās zīmola šokolādes konfektes un šokolādes tāfelītes, kā arī populārais zefīrs “Maigums” ar jaunu, maigu mango garšu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv