Šampanieša punšs ir īstens vintage kokteilis. Iedomājieties, kā vīrieši cilindros un sievietes korsetēs to lēnām un graciozi malko.
Dzērienu vēsturnieks Deivids Vondrihs raksta, ka šampanieša punšu ASV, Džordžijas štatā, 1850.gadā izgudroja krodzinieks A.H.Lūss. Viņš esot piepildījis zirga ūdens spaini ar šampanieti, rumu, brendiju, viskiju, cukuru, citronu un ledu.
Taču šampanieša punšs ir datēts vēl senākā pagātnē, tas pieminēts kā “lieliska stipra punša bļoda”, kasVācijā 1700. gados izgatavota no araka un šampanieša.
SASTĀVDAĻAS
PAGATAVOŠANA
1.Ielieciet zemenes lielā punša bļodā un sasmalciniet mazos gabaliņos.
2.Pievienojiet ledu punša bļodā un ielejiet šampanieti, brendiju, Cointreau un sodas ūdeni. Samaisiet.
3.Garnē ar apelsīna miziņām, sagrieztu apelsīnu, šķēlēs sagrieztu ananasu un daudz svaigām piparmētrām.
Tas nav nežēlīgi stiprs, ja vien jūs pats neplānojat iztukšot pusi bļodas.
Protams, jūs varētu vienkārši ieliet glāzi šampanieša. Vai arī varat ātri pagatavot šo šampanieša kokteili, kas patīkami atsvaidzinās garšas kārpiņas ar rūgtumu, citronu un nedaudz cukura.
SASTĀVDAĻAS
PAGATAVOŠANA
Ievietojiet cukura kubiņu atdzesētā šampanieša glāzē, pielejiet 2 vai 3 tējkarotes sīrupa un piepildiet glāzi ar brut šampanieti. Virsū izspiediet citrona šķēlīti.
Ja jums netrūkst dekadentu draugu, kas sevi izklaidē ar tādu pretenciozu nodarbi kā absinta dzeršanu, šis kokteilis būs īstais.
Ielejiet 1 līdz 2 tējkarotes absinta šampanieša glāzē un pievienojiet ledus aukstu brut šampanieti, līdz tas kļūst duļķains.