Lai gan ir dienas, kad šķiet, ka tuvojās rudens, ik pa laikam saule mūs palutina ar savu klātbūtni un tad pilsētas ielas šķiet kā izslaucītas bez nevienas dzīvas dvēseles, jo katram sevis cienošam latvietim ir jādodas pie dabas un obligāti kaut kas jāuzgrilē.
Vai ar grilu vai bez, bet, kad tuvojās pavasaris un vasara, mēs visi vēlamies savā ēdienkartē iekļaut vairāk dārzeņus un dažādus salātus. Un lai cik garšīgi un mīļi būtu tomātu un gurķu salāti ar krējumu, es vēlos padalīties ar pāris receptēm, kas iespējams kļūs arī par jūsu iecienītākajām.
Zaļumu salāti ir nepārspējams ēdiens tiem, kam patīk svaigi un garšpilni salāti. Viesojoties Izraēlā, mēs tos baudījām katru dienu, un tagad arī Latvijā tos gatavoju vismaz vienu reizi nedēļā. Ļoti vienkārši pagatavojami un ar daudz iespējamām variācijām. Šeit ir gan pētersīļi, gan kinza, klāt var likt arī piparmētras, kā arī nedaudz rukola pareizajā kombinācijā var būt tieši laikā. Galvenais ir atrast savu garšu balansu.
Nepieciešams:
2 saujas smalki sakapātas kinzas
2 saujas smalki sakapātu pētersīļu
1 sauja smalki sakapātas piparmētras
1 sauja grauzdētas sakapātas mandeles
1 apelsīns (mīkstumi izgriezti)
1 citrona sula
3 ēdam.k. olīveļļas
2-3 šķēles maizes
1 timiāna zariņš
1 ēdam.k. eļļas
½ sarkanais sīpols
2 ēdam.k. jogurts
PAGATAVOŠANA:
Kādu labu brīdi mums ir sparģeļu sezona un kamēr tie vēl ir mūsu veikalu plauktos, ir noteikti jāpamēģina šī recepte. Šī vīna kaperu mērce saies kopā arī ar zivīm. Skābeni salda un ar savu asumiņu. Un grauzdētie lazdu rieksti šajā kombinācijā ir kā neliels pārsteigums, bet tik gards, ka šo recepti jūs noteikti gribēsiet atkārtot!
Nepieciešams:
1 paka balto sparģeļu
3 ēdam.k. sviests
2 ēdam.k. kaperi
½ krūze baltvīns
sauja kinzas
sauja grauzdētu lazdu riekstu
1 šalotes sīpols
1 citrons
PAGATAVOŠANA:
Šiem salātiem iedvesma radās nesenajā Londonas vizītē. Katrs ceļojums man dod iedvesmu kādam ēdienam, tā ir viena no labākajām ceļošanas daļām, ka tev ir iespēja nogaršot tik daudz dažādas virtuves un iedvesmoties no izcilu sava līmeņa speciālistu meistardarbiem.
Šīs mērces versiju es pamanīju instagram un man likās, ka tas noteikti ir kaut kas ļoti līdzīgs tam, ko es nesen baudīju.
Nepieciešams:
400 g cherry tomāti
Chevre siers vai gorgonzola, apmēram 100 g
sauja pekanriekstu
15 g sviesta
1 tēj.k. cukura
1 apelsīna sula
½ citrona sula
5 dateles
sāls
sauja rukolas lapas
PAGATAVOŠANA: