Šī burkānkūka ir nepārspējama - tā ir gana mitra, ne uzbāzīgi salda, krēms ir viegli atsvaidzinošs un viss kopā garšo lieliski. Šo desertu esmu gatavojusi daudzas reizes, un tā vienmēr garšo visiem viesiem.
Vislabāk, ja izdodas šo gardumu sagatavot dienu iepriekš, jo tad tā labāk “savelkās”, un šī kūka var stāvēt ledusskapī pat līdz 5 dienām.
Lai gan šo gardo kūku mēs pazīstam visai nesen, tā patiesībā cēlusies jau pirms daudziem desmitiem gadu, un tās saknes meklējamas Anglijā. Apmeklējot jebkuru sevis cienošu beķereju, mēs šīs kūkas gabaliņu varam iegādāties par 4 līdz 5 EUR. Taču visas kūkas izmaksas ir ļoti tuvu tam.
Nepieciešams:
250 g milti
1 tējk. sodas
1 tējk. cepamais pulveris
½ tējk. sāls
2 tējk. piparkūku garšvielas (Santamaria) vai kanēlis
250 g cukura
2 olas
110 g kausēts sviests vai 110 ml eļļas
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. ābolu etiķis
100 g sakapāti valrieksti
250 g sarīvēts burkāns
Var pievienot nedaudz muskatrieksta
Krēms:
400 g krēmsiers
1 laima miziņa (var arī citrona)
Vesela vai puse laima sula
90 g cukurs
Garnējumam:
Pāris sakapātu valriekstu
30 g sviests
2 ēdamk cukurs
½ tējk kanēlis vai piparkūku garšviela
PAGATAVOŠANA