Kas nepieciešams, lai verbenas augtu un ziedētu

© Foto: Pexel.com

Verbena ir daudzveidīga augu ģints, kuras dzimtene galvenokārt ir Dienvidamerika. Tā mēdz būt viengadīga, bet ar nektāru bagāto ziedu pārpilnību ir iemīļots augs dārzos.

Pie izturīgām dārza verbenu šķirnēm pieder populārā Verbena bonariensis un tās īsāk augošā šķirne Lollipop, kā arī arhitektoniskā Verbena hastata un Verbena rigida, kas labi iederas podos. Maigās verbenas vislabāk audzē kā viengadīgas, un tās ir lieliski piemērotas piekārtiem groziem, raksta gardenersworld.com.

Kur stādīt verbenu?

Foto: Pexel.com

Augstās verbenu šķirnes ir lieliskas un aizņem plašus apstādījumus. To pašu šķirņu punduru šķirnes labi iederas podos, kā arī pie apmales. Dažas verbenas ir lieliski piemērotas, lai stādītu grozos un konteineros. Ziedi parasti ir purpursarkani, taču tie var būt rozā, sarkani vai balti, un tie visi labi sader ar sudrabaini pelēko lapotni, un tie ļoti labi iederas arī ar dekoratīvajām zālēm, atzīst lovethegarden.com.

Verbenas kopšana

Verbena parasti ir augs, kam nav nepieciešama apkope, un tas ir vienkāršs augs.

Gaisma, ūdens, augsne un temperatūra

Foto: Pexel.com

Verbena panes pilnu sauli vai daļēju ēnu, un tā ir izturīga pret sausuma apstākļiem, lai gan dod priekšroku pastāvīgam mitrumam. Konteineri un piekaramie grozi var viegli izžūt, tāpēc sausuma laikā regulāri laistiet. Neitrāla, labi drenēta augsne ir ideāli piemērota verbenai. Barojiet katru mēnesi ar universālu koncentrētu šķidro augu barību.

Verbenas nezied

Verbenas parasti audzē to ziedu dēļ. Smalkie ziedi aug ziedkopā vai puduros, un tiem ir dinamiskas krāsas. Augi parasti zied no pavasara līdz rudenim, un karstos subtropu apgabalos verbena var ziedēt visu ziemu. Ja verbena nezied vai pumpuri neatveras, var veikt pasākumus, lai palīdzētu augam un veicinātu ziedēšanu.

Vai verbenas atzarošana palīdz tām ziedēt?

Foto: Pexel.com

Verbenas atzarošana var palīdzēt tām uzziedēt. Atmirušo augu vai noziedējošo ziedu nolasīšana ļauj augam novirzīt šo enerģiju jaunā augšanā. Apstrādājot augu, tas var kļūt pilnīgāks un sulīgāks. Noņemiet tikai vienu trešdaļu auga, jo pārmērīga daudzuma noņemšana var radīt pretēju efektu un likt augam koncentrēties uz jauniem dzinumiem, nevis jauniem ziediem.

Biežākie iemesli, kāpēc verbena nezied

Verbena ir diezgan labi pielāgojas apstākļiem, tāpēc parasti ir tikai daži iemesli, kāpēc augs nezied.

Gaisma

Nepietiekams saules starojums parasti ir problēma, kāpēc verbenas nezied un risinājums ir vienkāršs: vienkārši pārvietojiet augu uz saulainu vietu.

Maz vietas

Foto: Pexel.com

Verbenas augiem ir nepieciešama vieta, lai tie izkliedētos, un, ja tos audzē pārāk mazā traukā, augs var neziedēt. Pārejiet uz lielāku konteineru, dodiet augam laiku aklimatizēties, un verbenai vajadzētu uzziedēt pēc nedēļas vai divām.

Mēslojums

Jūs atradāt verbenai saulainu vietu, iedevāt lielāku podu un pat atzarojāt, bet joprojām nav ziedu? Pārbaudiet izmantoto mēslojumu. Ja izmantojāt ar slāpekli bagātu mēslojumu, tā varētu būt problēma. Slāpeklis ir izplatīta mēslojuma sastāvdaļa, taču tas veicina sulīgu lapotni, neļaujot augam ziedēt. Centieties atrast produkta, kas veicina ziedēšanu. Ja ir aizdomas, ka problēma ir izmantotajā mēslošanas līdzeklī, pagaidiet vismaz mēnesi, pirms lietojat piemērotāku.

Kā panākt, lai verbena ziedētu vairāk

Foto: Pexel.com

Palīdziet savai verbenai uzziedēt, nodrošinot absolūti ideālus apstākļus. Pareizs gaismas, ūdens un mēslojuma daudzums var palīdzēt augam iedzīvoties un attīstīties, un plaukstoša verbena ziedēs visu vasaru.

Svarīgākais