© Foto: pixabay.com

Dārza kopējiem gan jau ilggadējiem, gan tikai tiem, kuri tikko sāk iekopt savus skaistumdārzus problēmas sagādā pati dārza iekārtoša. Kur un kādas puķes stādīt, kā pareizi izveidot ziedu kompozīcijas? Lūk, daži vienkārši ieteikumi.

Dārza ziediem parasti ir nepieciešams apmēram 5 cm mitruma katru nedēļu, lai tie labi augtu un ziedētu, tāpēc tie jālaista, ja nesaņem pietiekami daudz lietus ūdens. Vislabāk ir laistīt dziļi un retāk nekā sekli un biežāk, lai ļautu augu saknēm augt dziļāk.

Foto: pixabay.com

Kā panākt, lai ziedi labāk zied?

Jābūt pareizai atzarošanai - regulāri apgrieziet nokaltušos vai noziedējušos ziedus, lai stimulētu jauno augšanu un būtu vairāk ziedu. Vajadzīga pietiekama saules gaisma. Jānodrošina, lai augi saņemtu savai sugai atbilstošu saules gaismas daudzumu. Lielākajai daļai ziedošu augu nepieciešama pilna saule vai daļēja ēna.

Kas liek ziediem ziedēt?

Foto: pixabay.com

Noteiktos gada laikos ziedoši augi savās lapās ražo proteīnu, kas izraisa ziedēšanu. Kad šis proteīns ir saražots, tas no lapām pārvietojas uz dzinuma virsotni, auga daļu, kur šūnas ir nediferencētas un tas nozīmē, ka tās var kļūt vai nu par lapām vai ziediem. Tāpēc lapām ir milzīga loma augu dzīvē.

”Dārzs zem Saules” ieteikums

Šī “Dārzs zem Saules” izveidotā kompozīcija būs ideāli piemērota vietām, kur zeme ilgi netur mitrumu, atzīst dāza īpašniece Antra Batraka.

1.Roze Monica

2.Ehinācija Rainbow Marcella

3.Tūja Golden Tuffet

4.Tūja Golden Smaragd

5.Perovskija Russian Sage

6.Laimiņš Gold

7.Kaķumētra Walkers Low

8.Birstalu salvija Marvels Blue

9.Bārbele Red Eyes

10.Japānas kļava Golden Dream

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv