Cik dziļi jāstāda tūjas? Speciālista padoms

© Foto: Pexels.com

Atgādinu mūžīgo tēmu- nestādiet tūjas dziļāk, jo sakņu kakliņam ir jābūt atvērtam. 

Daudzi domā, ka tūjas drīkst stādīt dziļāk. It kā jā, bet tad sākumā tās aug lēnāk, kamēr noraktajā daļā veido jaunās saknītes.

Foto: Dārzs zem Saules

Apskati foto. Šāda starpība rodas jau vienas sezonas laikā. Vai tūjai to vajag?

Seko tam, kad tūjas iestādītas (arī ja iestāda profesionālis), vai tās nav par dziļu, vai smagās tūjas pēc iestādīšanas nav nosēdušās, tā arī notiek. Pavasarī vajag pārbaudīt augu sakņu kakliņa dziļumu, jo ar mulču bieži to aprokam, tad ejam un ar roku attīram, izveidojot apdobīti. Par laistīšanas kļūdām. Nedrīkst vienkārši drusku palaistīt vakarā, drusku rītā - viss jāsalaista kārtīgi vienā piegājienā un tad drusku starplaiks (ne izkaltējot), bet atļaujam paelpot saknēm.

Zināšanai

Foto: pixabay.com

Audzējiet tūjas saulē vai ēnā labā, mitrumu noturošā augsnē. Ideāli stādīt rudenī vai agrā pavasarī un laistīt sausā laikā pirmajās divās augšanas sezonās. Apgrieziet tikai tad, ja audzējat dzīvžogu - līdz trīs reizēm gadā, lai saglabātu kārtīgu un kārtīgu dzīvžogu.

Tūjām ir nepieciešama neliela atzarošana, taču, ja vēlaties samazināt izmēru vai izņemt dažus dzinumus, kas aug nepareizos leņķos, vislabākais laiks to darīt ir no pavasara vidus līdz vasaras beigām, kad augs aktīvi aug. Tomēr pārāk neaizraujieties, jo sabojāsit dabisko formu.

Lai jums visiem labi izdodas!

Dzīvesstils

Nav noslēpums, ka jūnijā sociālajos tīklos bija manāmas visai karstas un spraigas diskusijas starp latviešiem un lietuviešiem. Iemels - aukstā zupa. Kam šis ēdiens pieder, kurš tad radīja recepti, kā arī, kuram galu galā šī zupa sanāk garšīgāka. Katrs, protams, aizstāvēja savu zemi un pārliecību.

Svarīgākais