GALANTUS svin 25 gadus ar dārzu mākslas konferenci

© Publicitātes foto

Ar zīmola identitātes atjaunošanu un konferences “Dārzu māksla 2024” rīkošanu 9.martā uzņēmums “GALANTUS” svin 25 gadadienu.

Kā, nozarei attīstoties, šajā laikā zīmols izaudzis par ekskluzīvu dārzu radītāju, pieredzē dalās uzņēmuma dibinātājs Ansis Birznieks.

Publicitātes foto

Dārzs ir aicinājums, kas ielikts šūpulī

GALANTUS rada unikālus dārzus, nodrošinot pilna cikla procesu - no pirmās skices līdz pilnībā izbūvētam dārzam, zīmola radītāja pieredzējušajā vadībā. Kā visos stāstos, arī šim uzņēmumam līdz brieduma gadiem bijis savs ceļš ejams. Ansis, dzimis praktizējošu dārznieku un pasniedzēju ģimenē, uzskata, ka saikne ar dārzu un dabu viņam ielikta šūpulī.

No mazotnes radis palīdzēt kopt tēva audzētās narcises, tulpes, un dzīvojot mājās, kurās vienmēr uz galda vāzē ir ziedi, likumsakarīgi nonācis Bulduros, kur apguvis pamatzināšanas dārzkopībā.

Publicitātes foto

Deviņdesmito gadu beigās jaunā dārznieka ģimenes ienākumi bija ļoti ierobežoti, tāpēc jau skolas gados pats uzsācis praktizēt dārzu kopšanu. Tā, gadu gaitā nonākot pie uzņēmuma dibināšanas 1999. gadā, izveidojis saliedētu profesionāļu komandu, kura šobrīd var dalīties pieredzē un iedvesmot citus.

Stabila profesionāļu komanda ir liela vērtība

Publicitātes foto

Dārza dizaina un apzaļumošanas nozares Latvijā kopējais apgrozījums ievērojami pieaug kopš pandēmijas laika, 2021. gadā palielinoties par 16% un 2022. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, - par 22%, kopā nozarei sasniedzot 42’662’619 euro apgrozījumu un gūstot par 35% lielāku peļņu nekā 2021.gadā. Pieprasījums pēc sakārtotas vides kļūst arvien lielāks un klienti - arvien zinošāki un prasīgāki.

Zem zīmola GALANTUS šobrīd strādā 2 uzņēmumi ar 56 darbinieku komandu, veidojot kopējo apgrozījumu ap 1,8 miljoniem 2023. gadā, kas ir līdzvērtīgs 2022. gadā paveiktajam.

Uzņēmuma profesionāļu komanda - ainavu arhitekti, dārzu dizaineri, dārznieki, bruģētāji, arboristi, laistīšanas un apgaismojuma speciālisti, akmens, metāla un koka meistari - ir svarīgākā vērtība.

Visi vienoti katru dienu strādā ar vienu mērķi - radīt un uzturēt unikālus dārzus. Dārzs šai komandai nav tikai darbs, tā ir sirdslieta, azarts un profesionāls izaicinājums jau 25 gadus, viena īpaša dārza radīšanai veltot no 2 mēnešiem līdz pat 2 gadiem. Vidēji darbinieki uzņēmumā strādā vairāk kā 10 gadus, jo novērtē darba kultūru, cilvēcību un atbildību, šo saliedētību un uzticamību uzteic arī klienti.

Dārzs kā unikāls mākslas darbs

Publicitātes foto

Nu jau vairākus gadus GALANTUS komandas rokās ir drosmīgi un pārlaicīgi pasaules līmeņa dārzu dizainu projekti. Tajos tiek apvienota arhitektūra ar ziedu un augu pasauli, ņemot vērā apkārtējo vidi un, svarīgākais, katra klienta individualitāti, vērtības un sapņus.

Vai tā būtu moderna pilsētas māja pasaules pilsoņiem vai romantisks lauku īpašums - kopdarbā tiek radīti unikāli dārzi, sākot no dizaina izstrādes un projektēšanas līdz ierīkošanai un kopšanai.

“Man katrs projekts ir īpašs. Es klienta dārzu uztveru kā savējo - caur zināšanu un pieredzes prizmu mēs ar komandu realizējam labāko iespējamo versiju klienta iecerēm, sapņiem un vajadzībām. Prasīgi, skrupulozi un bez kompromisiem kvalitātē un estētikā.

Mēs domājam par katru niansi projektā, būvlaukumā un kopšanas vadībā, lai rezultāts būtu daudz vairāk kā ticis sagaidīts, lai katrs GALANTUS radītais dārzs būtu pasaules līmenī. Man dārzs nav darbs - tas ir dzīvesveids - visur redzēt skaisto un iespējas skaistajam”, savā pārliecībā dalās A.Birznieks.

Sniegpulkstenītes brīnums

Publicitātes foto

25 gadu pieredze ir devusi briedumu un ļāvusi komandai izkristalizēt tās nemainīgās vērtības. 2023. gadā ieguldīti aptuveni 10’000 eiro zīmola rebrendingā jeb vizuālās identitātes atjaunošanā un skaidru vērtību definēšanā, lai uzņēmuma tēlu pieskaņotu tā sniegumam un vērtībām un nodotu pareizo vēstījumu esošajiem un potenciālajiem klientiem.

Latīņu valodā vārds “Galanthus” nozīmē - sniegpulkstenīte. Lai arī uzņēmums vairs nav tik trausls un mazs kā kādreiz, šis vārds joprojām raksturo zīmolu, izceļot unikālā, pirmā uzplaukstošā zieda maigo spēku un spēju iepriecināt ik gadu no jauna.

“Ja sniegpulkstenīte uzziedēju jūlijā, mēs, visdrīzāk, starp ziedošo puķu daudzveidību, to pat nepamanītu. Bet martā, kad ir sniegs un ledus, un tā dažkārt uzzied burtiski caur ledu, es to apbrīnoju! Mēs kā zīmols, kas asociējas ar šo vārdu, esam priecīgi un gandarīti, ka saviem klientiem varam radīt šo brīnuma sajūtu, kad esam savu darbu paveikuši, un, ieejot dārzā, redzam viņu mirdzošās acis”, atzīst zīmola stūrakmens Ansis.

Konference Dārzu māksla 2024”

Publicitātes foto

Veidojot GALANTUS zīmolu, Ansis nonācis pie atziņas, ka dārzs ir idealizēta dabas daļa, kas veidota pēc mūsu izpratnes par skaisto. Svinēt lielo gadadienu lemts, rīkojot dārzu dizaina nozares gada pasākumu 9. martā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala. Ikviens aicināts gūt iedvesmu, tiekoties klātienē ar dārzu entuziastiem un klausoties pieredzējušu speciālistu pieredzes stāstos.

Konference paredzēta dārzu jomas profesionāļiem un interesentiem, kam dārzs ir sirdslieta, cerot šo pasākumu ilgtermiņā ieviest kā ikgadēju domubiedru kopā sanākšanu un pieredzes apmaiņu. Tās mērķis ir dalīties ar izpratni par skaistumu, svaigām idejām un pasaules līmeņa zināšanām, lai gūtu iedvesmu radošam jaunās dārzu sezonas sākumam un veiksmīgam gadam.

Visas dienas garumā uzstāsies nozarē atpazīstamas, ar dārzu dizainu saistītas personības, tajā skaitā, viesi no Apvienotās Karalistes - Nic Howard, Igaunijas - Evely Usatev, Lietuvas un pašmāju profesionāļi.

Tēmas aptver gan praktiskus ieteikumus par ilgi kalpojošiem ziemciešu stādījumiem, restorāna virtuves dārza nozīmi Michelin zvaigznes restorāna šefpavāra Maksima Cekota radošajos darbos un skaista zāliena iekopšanu, gan iedvesmas pieredzes stāstus par japāņu dārza izveidi, laikmetīgu akmens skulptūru stāstiem, meža terapijas nozīmi cilvēka dzīvē un citu interesantu, visaptverošu informāciju.

Publicitātes foto

Programma un biļešu iegāde:

https://www.galantus.lv/darzu-maksla-konference

vai www.darzumaksla.com

Dzīvesstils

Nav noslēpums, ka jūnijā sociālajos tīklos bija manāmas visai karstas un spraigas diskusijas starp latviešiem un lietuviešiem. Iemels - aukstā zupa. Kam šis ēdiens pieder, kurš tad radīja recepti, kā arī, kuram galu galā šī zupa sanāk garšīgāka. Katrs, protams, aizstāvēja savu zemi un pārliecību.

Svarīgākais