Selekcionārs aicina skatīties rozā krokusus

© Foto no Jāņa Rukšāna personiskā albuma (FB)

Selekcionārs Jānis Rukšāns savā Facebook kontā raksta: “Vakar beidzot sākās saulainās dienas un... "Jaunrūjās" atkal uzziedējis "astotais pasaules brīnums" - pasaulē vienīgais koši rozā krokuss.

To un vēl daudzus simtus citu pavasara vēstnešu atkal var skatīt Cēsu novada Raiskuma pagasta “Jaunrūjās” - 300 m no Cēsu-Stalbes šosejas, ik dienu no 9 rītā līdz 16-00 pēcpusdienā - protams, vēlama saule, jo citādi ziedi paliek aizvērti.”

Foto no Jāņa Rukšāna personiskā albuma (FB)

Jānis Rukšāns ir latviešu dārzkopis un selekcionārs, sabiedriskais darbinieks. Latvijas Zinātņu akadēmijas bioloģijas zinātņu goda doktors. Žurnāla "Dārzs un Drava" redaktors, izveidojis un aprakstījis 35 krokusu šķirnes, viņa sīpolpuķu audzētavā ir pasaulē lielākā krokusu kolekcija.

Foto no Jāņa Rukšāna personiskā albuma (FB)

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.